Hyrbil i Köpenhamn

Hitta bäst pris på hyrbilar i Köpenhamn genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Köpenhamn

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Köpenhamn samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Danmark tidigare, läs gärna våra tips om hyrbil i Danmark via länken nedan. Där får du info om hyrbilsregler, extra tillägg och annat som är bra att veta. När du bokar hyrbil hos oss så har du fri avbokning och ändring av hyrbil.

Hyra bil i Köpenhamn

I Köpenhamn kan du hyra bil hos kända hyrbilsbolag som Avis, Hertz, Europcar och Sixt. Vi har lättillgängliga hyrbilskontor på flera platser i centrala Köpenhamn och på Köpenhamn flygplats. Du kan bland annat boka hyrbil vid Köpenhamn centralstation samt vid Vesterport tågstation. Vi jämför priser och utbud hos hyrbilsbolagen så att du snabbt kan se billiga hyrbilar i Köpenhamn.

Hyra bil på Köpenhamn flygplats

Om du flyger till Köpenhamn så är det smidigt att boka hyrbil på Köpenhamns flygplats. Köpenhamns flygplats Kastrup (CPH) är den största flygplatsen i Skandinavien. Kastrup ligger en kort bit från centrala Kastrup nära Öresundsbron, vilket gör att det finns utmärkta vägar i direkt anslutning till Kastrup.

På Köpenhamn flygplats finns flera stora hyrbilsbolag i ett hyrbilscenter. För att komma till hyrbilscentret åker du med en av flygplatsens gratis shuttlebussar som avgår utanför Terminal 2 och 3. Var noga med att boka din hyrbil i förväg. Se mer info om hyrbilsbolagen i artikeln om att hyra bil på Kastrup.

Vägbeskrivning och avstånd från Köpenhamn till Sverige

Köra hyrbil mellan Sverige och Danmark

De flesta hyrbilsbolag brukar godkänna att man kör mellan Danmark och Serige med hyrbilen, men reglerna kan variera mellan bolagen. Ofta måste bolaget se till att du har försäkringar som täcker över gränsen, och du kan få skriva på extra dokument och ibland betala en avgift.

Reglerna kan också skilja sig åt beroende på vilken bilmodell du hyr. Därför ska du alltid höra med ditt bolag först om du planerar att göra utflykter över Öresundsbron. När du kör över bron kan det hända att du åker igenom en gränskontroll. Glöm inte ta med ditt pass.
Körtider från Köpenhamn

Parkering i Köpenhamn

I Köpenhamn varierar parkeringsavgifterna beroende på zoner. Staden är indelad i fyra färgkodade parkeringszoner: röd, grön, blå och gul. Den röda zonen är centrum och omges av grön zon, medan blå och gul är stadens yttre områden. Längre ut kan det även finnas lila zoner som innebär tidsbegränsad parkering.

I alla zoner behöver du betala en parkeringsavgift under veckodagarna, och vanligtvis gäller måndag klockan 08.00 till lördag klockan 17.00. Ju närmare centrum du kommer, ju dyrare är parkeringsavgifterna. Var noga med att läsa på parkeringsskyltarna innan du ställer bilen.

Parkeringshus

Att parkera i ett centralt parkeringshus är ett bra alternativ, då gatuparkering i Köpenhamn kan tendera att bli dyrt och det kan gå onödig tid till att leta efter platser. Det finns många stora parkeringshus nära sevärdheter och attraktioner. Vid Strøget, Kongens Nytorv och Nyhavn finns flera av Jeudan Parking och Q-Parks parkeringshus, samt vid Tivoli och centralstationen i centrum.

Sevärdheter i Köpenhamn

Sevärdheter i Köpenhamn

Köpenhamn ligger på Danmarks östligaste kust på ön Själland. Den vackra huvudstaden bjuder både på spännande historiska platser, kungliga slott och sagolika kulturupplevelser i HC Andersens fotspår. Shoppa loss längs shoppinggatan Strøget och njut av fina gamla kvarter med restauranger längs vattenkanten i Nyhavn. Här väntar en rolig dag för hela familjen på Tivoli, och med hyrbil är det inte långt till fina sandstränder och spännande vikingahistoria!

Köpenhamn Tivoli

Nöjesparken Tivoli i Köpenhamn är stadens mest kända besöksmål. Här kan du åka en mängd roliga karuseller och åkattraktioner, se livekonserter och äta gott på någon av Tivolis restauranger och cafeér. I Tivoli är det till och med en upplevelse att bara promenera genom parkens exotiska och sagolika miljöer. Parken har dessutom en lång historia: här har HC Andersen strosat omkring och den äldsta berg-och dahlbanan är över 100 år gammal.

Under julen bjuder hela Tivoli in till en riktigt festlig julmarknad med julpynt, värmande eldar och massor med shopping. Det finns flera dedikerade parkeringszoner för din hyrbil runtomkring Tivoli, och äver flera parkeringshus i området.

Nyhavn

Mysiga Nyhavn är ett ikoniskt hamnområde i Köpenhamn. På sommaren lever Nyhavn upp med charmiga uteserveringar, sightseeingbåtar och härliga promenadstråk längs de färgglada husfasaderna. Förr var hamnen ett handelscentrum för sjömän, men nu har de gamla byggnaderna renoverats och gjorts om till trendiga restauranger. Längs vattnet kan du lyssna på jazz och njuta av riktigt god mat i solnedgången. Under julen finns det även en riktigt mysig julmarknad i Nyhavn, och gatorna lyses upp av dekorationer och festligheter.

Utflyktsmål med hyrbil runt Köpenhamn

Utflykter från Köpenhamn

Med trevliga Köpenhamn som utgångspunkt finns det mycket att upptäcka utanför huvudstaden. Genom att hyra bil i Köpenhamn blir det enkelt att ta sig till härliga destinationer runtom i regionen, som vackra Helsingør och historiska Roskilde.

Helsingør

Drygt 40 minuter norr om Köpenhamn ligger Helsingør. Här finns en vacker stadskärna och många historiskt intressanta byggnader. I Helsingør finns även det berömda slottet Kronborg där Shakespeares pjäs Hamlet utspelar sig. Kronborg är öppet för besökare och erbjuder guidade visningar i Hamlets fotspår.

I orten Humlebæk nära Helsingör hittar du också konstmuseet Louisiana som alltid har intressanta utställningar inom modern konst. Lockar inte konsten finns här även en mysig restaurang både inne och ute. Trädgården och utsikten över Öresund från caféet är fantastisk! Louisiana är ett populärt utflyktsmål med hyrbil från Köpenhamn.

Roskilde

Staden Roskilde är ett måste för den historieintresserade. Roskilde ligger vackert vid en fjord bara 35 kilometer från Köpenhamn. Här kan du gå i vikingarnas fotspår på den årliga vikingafestivalen och besöka The Viking Ship Museum. Roskilde är den enda platsen i världen där du kan åka med ut på vattnet i ett äkta vikingaskepp!

Strosa bland Roskildes medeltida hus längs gamla kullerstensgator runt stadens gotiska katedral, där över 40 kungar och drottningar av Danmark finns begravda. Här begravdes bland annat vikingakungen Harald Blåtand som byggde den första kyrkan på platsen.

Hundested

Ca 7 mil norr om Köpenhamn ligger den idylliska sommarstaden Hundested på Själland. Hundested kallas Staden mellan havet och fjorden för sitt natursköna läge. Här finns en av Själlands bästra sandstränder som är öppen för sol och bad under somrarna. Besök den närliggande hamnen Lynæs Havn och njut i solnedgångarna på en av hamnens uteserveringar där du kan äta både middag och god glass. I Hundested finns ett stort antal fascinerande kyrkor och polarutforskaren Knud Rasmussens eget hus att besöka.

Næstved

Næstved är en stad med en lång och fascinerande historia. Staden grundades redan på 500-talet f.Kr. och var som störst under medeltiden. Det finns många byggnader i Næstved från denna tidsperiod, men staden har även mycket bra shopping, och en liten bit utanför ligger det kända nöjesfältet BonBon-land, som är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. I Næstved finns också fem fina badstränder.

Stevns klint

Påväg ner till Næstved från Köpenhamn kan man även svänga av mot Stevns klint på Själland. Den dramatiskt vackra udden Stevns klint är ett omtyckt besöksmål från Köpenhamn och består av vita klippor som stupar ner i havet. Under sommaren är det lätt att få en närapå exotisk känsla av platsen! Vid Stevns klint kan du besöka kyrkan Højerup ute på klippkanten. Under början på 1900-talet rasade kyrkan ner i havet, och nu har det byggts en balkong med vida utsikt över kusten i dess ställe.

Stevns klint är bara ett exempel på Danmarks vackra kustnatur och med hyrbil är du flexibel att upptäcka både smultronställen och berömda platser!

Karen Blixen Museet

Mellan Helsingør och Köpenhamn ligger Karen Blixen Museet. Karen Blixen är en av Danmarks största diktare och här kan du besöka hennes magnifika hus som hon bodde i mellan sina resor till Kenya. Huset är restaurerat och inrett precis som när hon levde här, och har flera omfattande utställningar i de olika rummen. Här finns både café och en underbar trädgård att strosa runt i. Väl värt ett besök från Köpenhamn!

Hundested omringar av tre olika vatten
I Kronobergs slott, Helsingør, utspelar sig Hamlet

Bilsemester i Danmark

Är du nyfiken på en roadtrip i Danmark? Faktum är att Danmark är perfekt för en bilsemester, och landet är mycket enkelt att bila runt. Vårt grannland må ligga nära men det bjuder på mycket att utforska med fina kustlinjer, spännande historia och otroligt trevliga städer. Den mest kända roadtrip-vägen i Danmark är Marguerite-vägen som går genom nästan alla landets sevärdheter. Det är dessutom mycket smidigt att prisvärt hyra bil i Köpenhamn och utgå härifrån. Läs mer och få tips för en bilsemester i Danmark i artikeln nedan. Trevlig bilresa!

Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.75 av 5)