Hyrbil i Frankrike

Hitta bäst pris på hyrbilar i Frankrike genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Frankrike

Utbudet av billiga hyrbilar i Frankrike är stort och vi hjälper dig med vad man ska tänka på så att du kan hyra en prisvärd bil utan besvärligheter.

Tips

 • Hyrbilarna hyrs ut per dygn så försök att undvika att lämna bilen senare på dagen än vad du hämtar den. Veckopriset kan också ibland vara billigare än att hyra ett antal dagar.
 • Vägtullar: Franska motorvägar börjar med “A” och många av dem har vägtullar. Framförallt på sommaren kan det bli ganska dyrt. Kontrollera vad det kostar på förhand, t.ex. på autoroutes.fr.
 • Fartkameror: Det finns gott om fartkameror i Frankrike så det kan vara ett bra tips att hålla sig till hastighetsbegränsningarna. Numera finns också civila polisbilar med fartkamera installerat.
 • Bensin: Diesel på franska heter “gazole”, tänk på det så att du inte tankar diesel i en bensindriven hyrbil.
 • Franska hyrbilar har ett speciellt nummer på nummerplåten som tyvärr gör dem enkla för tjuvar att identifiera. Lämna såklart inte värdesaker i hyrbilen.
 • Tankning: Undvik att tanka på söndagar. Det är inte säkert att de obemannade bensinstationerna tar ditt betalkort.
 • Håll till höger på motorvägen och använd bara vänsterfilen till att köra om.

Regler för att hyra bil i Frankrike

 • Åldersgräns: Du måste ha fyllt 21 år och haft körkort i minst ett år. Hos vissa bolag är åldersgränsen högre och det tillkommer i princip alltid avgifter om du är under 25 år. Personer över 70 år får inte alltid heller hyra bil i Frankrike
 • Mobiltelefon: Det är förbjudet att hålla mobiltelefonen i handen under körning. €130 i böter.
 • Barn: Om barnet är under 10 år måste det sitta i bakstätet och barn under fyra år måste sitta i bilbarnstol.
 • Alkoholtest: Det måste finnas ett alkoholtest i bilen. Hyrbilen ska naturligtvis ha detta från början, men kontrollera gärna att det är där.

Försäkring och självrisk

Via sökmotorn här ingår de nödvändiga försäkringar som behövs såsom stöldskydd, vagnskade- och trafikförsäkring. Det syns tydligt i sökresultatet. Självrisken kan dock vara ganska hög så det kan vara bra att betala med ett kreditkort som eliminerar självrisken. Läs mer på vår sida om försäkringar för hyrbilar.

Paris

För den som bara vill stanna i de centrala delarna av Paris är sällan en hyrbil speciellt smidigt. Utanför Paris finns däremot flera trevliga utflyktsmål. En av de mest kända attraktionerna är Normandie som ligger norr om Paris vid kusten. Ett annat trevlig utflyktsmål är Champagne-regionen i närheten av Reims. Ett tips kan vara att stanna ett par dagar i Paris utan hyrbil för att sedan hämta hyrbilen inne i Paris och ta er ut på på vägarna.

Kusten i Frankrike

Frankrikes har mycket vackra och fina kuster som är perfekta för olika roadtrips och utflykter. Södra kusten mot medelhavet är en favorit med städerna Montpellier, Marseille och Nice.

Bil- och vägfakta Frankrike

I Frankrike bor där över 60 miljoner människor som tillsammans har över 35 miljoner bilar. De har ett av världens största vägnät som motsvara över 80 000 mil varav 710 mil motorväg. Frankrikes flesta motorvägar är nuförtiden betalvägar med vägtullar.

De vanligaste bilarna

Frankrike tillverkar bilarna Peugeot, Citroen och Renault. Dessa tre märken har över hälften av bilmarknaden i Frankrike och producerar tillsammans ca 1 miljon bilar för den lokala marknaden årligen. Fransmännen är stolta över sina egna bilar och vid bilhyra är det vanligast att få någon utan dessa.

Vad tycker du om den här sidan?

(33 röster, betyg: 4.52 av 5)