Hyrbil i Alicante

Hitta bäst pris på hyrbilar i Alicante genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Alicante

Här hittar du tips om att hyra bil i Alicante, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Hos oss kan du snabbt och enkelt jämföra hyrbilsbolag och boka hyrbil i Alicante. Om du inte hyrt bil i Spanien tidigare, läs våra tips om hyrbil i Spanien via länken nedan.

Att hyra bil i Alicante

I Alicante kan du hyra bil hos välkända hyrbilsbolag som Alamo, Avis, Hertz, Enterprise och Sixt. Vi har flera lättillgängliga hyrbilskontor i Alicante, bland annat vid Alicante tågstation och på Alicante flygplats.

  • Alicante tågstation: Anländer man till Alicante med tåg finns det flera hyrbilskontor på gångavstånd från tågstationen Estacion de Renfe – Alacant Terminal. På gatan Avenida Salamanca i direkt anslutning till tågstationen finns sex hyrbilskontor att hyra bil hos. På Carrer Bono Guarner finns två hyrbilskontor. Tvärs över gatan från tågstationen, på Avenida De La Estación, ligger två hyrbilskontor på bekvämt gångavstånd. Från tågstationen går det smidigt att ta sig runt till olika delar i Alicante, och även ut på den större vägen N-332 som leder till många populära utflyktsmål runt Alicante. N-332 är en av de större vägarna i området.
  • Alicante hamn: Alicante är känd för sin vackra och välbesökta hamn, och även här går det att hyra bil. På Plaza De La Puerta del Mar finns ett hyrbilsbolag. Detta hyrbilskontor ligger i direkt anslutning till väg N-332,. Det är därför mycket enkelt att köra ut från Alicante till närområdet från Alicantes hamn.

I sökmotorn kan du snabbt jämföra priser och utbud hos hyrbilsbolagen för att se billiga hyrbilar i Alicante.

Hyra bil på Alicante flygplats

Om du flyger till Alicante flygplats (ALC) så är det smidigt att boka hyrbil på flygplatsen. På Alicante flygplats kan du hyra bil hos kända internationella hyrbilsbolag med riktigt bra priser.

Alicante flygplats kallas för Alicante-Elche Airport och ligger ca 1 mil från Alicantes centrum. Det är områdets främsta flygplats med många internationella flyg. Det är enkelt att ta sig med bil från flygplatsen till Alicante och andra städer längs kusten. Alicante flygplats ligger vid väg N-338 som i sin tur länkar till viktiga motorvägar.

Hämta hyrbil på Alicante flygplats

Det är mycket smidigt att hämta hyrbil på Alicante flygplats. Alla hyrbilskontor finns i ankomsthallen i den stora terminalbyggnaden. Följ skyltarna mot hyrbilar efter att du har hämtat ditt bagage. Var däremot försiktig med att acceptera extraförsäkringar på plats; om du vill ha extra försäkringar så är det betydligt billigare att lägga till dessa i din bokning innan resan.

Lämna hyrbil på flygplatsen

När du ska återlämna din hyrbil så följer du skyltar till hyrbilsparkeringen på flygplatsområdet. Var noga med att inte följa fel skylt och råka parkera på flygplatsens allmänna parkering! Kör igenom bommarna till hyrbilsparkeringshuset och tryck på knappen i entréautomaten för att se vilken våning ditt hyrbilsbolag finns på. Fortsätt till parkeringsplatserna för ditt hyrbilsbolag. Från parkeringshuset kan du ta hiss och gångbro in i terminalbyggnaden, eller gå ut från bottenvåningen.
Alicante-karta

Hyrbilsbolag på Alicantes flygplats

I tabellen nedan visas alla hyrbilsbolag på Alicante flygplats. De flesta finns på flygplatsen och har obegränsad körsträcka, se tabellen. Det är smidigare att hämta bilen vid terminalen än att åka shuttlebuss så vi rekommenderar att välja ett sådant bolag i första hand. Om ni inte ska köra så mycket, kan det ibland bli ett fördelaktigt pris att välja ett bolag med begränsad körsträcka.

Bolag Körsträcka Plats
Avis Obegränsad Inne i terminal
Budget Obegränsad Inne i terminal
Centauro Obegränsad Inne i terminal
Dollar Obegränsad Inne i terminal
Drivalia 2 000 km/hyra Shuttlebuss
Europcar 350 km/dag Inne i terminal
Firefly 120 km/dag Inne i terminal
Goldcar 240 km/dag Inne i terminal
Hertz Obegränsad Inne i terminal
InterRent Obegränsad Inne i terminal
Keddy 350 km/dag Inne i terminal
OK Rent a car Obegränsad Shuttlebuss
Record Obegränsad Inne i terminal
Rhodium Obegränsad Inne i terminal
Sixt 350 km/dag Inne i terminal
Thrifty Obegränsad Inne i terminal
Wiber Obegränsad Shuttlebuss

Extra avgifter för olika hyrbilsbolag

Extra tjänster såsom extra förare, bilbarnstolar och GPS har olika avgifter för olika bolag. Se tabellen nedan. Avgifterna är per dag och avrundade till hela euros. Priserna kan ändras mellan våra uppdateringar, se tabellen som en indikation på vilka som har billiga och dyra extratjänster. Om ni ska hyra många dagar så har flera bolag en maxgräns för hur mycket extraförare kan kosta.

Bolag Avis Budget Centauro Dollar Drivalia Europcar Firefly Goldcar Hertz InterRent Keddy OK Rent a car Record Rhodium Sixt Thrifty Wiber
Extraförare €11 €13 €12 €15 €7 €13 €8 €8 €15 €8 €13 €5 €7 €8 €11 €15 €8
Out of hours* €60 €60 €40 €50 €35 N/A €40 €40 €50 €40 €53 €50 €40 €40 €69 €41 €40
GPS €15 €17 €9 €21 €6 €20 N/A €10 €21 €6 €20 €12 €10 €10 €12 €21 N/A
Bilbarnstol €12 €15 €7 €16 €5 €12 €10 €8 €14 €8 €12 €9 €9 €8 €11 €16 €8
Bälteskudde €9 €12 €7 €16 €4 €8 €10 €7 €14 €7 €8 €9 €9 €7 €11 €16 €8

Scrolla i tabellen för att se alla bolag.

Tips för att boka hyrbil i Alicante

Boka din hyrbil i Alicante med god framförhållning för att få bilen du önskar. Särskilt under sommarmånaderna är det högt tryck på hyrbilsbolagen då många vill bilsemestra längs den spanska medelhavskusten. Alicante är en av de mest populära städerna i Spanien, och ett av de mest populära resmålen i hela Europa. Här är det rekommenderat att hyra bil i god tid inför högsäsongen! Särskilt om du behöver hyra extra tillbehör under bilsemestern i Spanien som exempelvis bilbarnstol, så är det särskilt bra att boka med framförhållning.

Hos Hyrbil24 har du fri avbokning och fri ändring på din hyrbilsbokning så att du kan boka tryggt och ändra om det skulle behövas.

Boka en hyrbil med AC – Alicante ligger på medelhavskusten och somrarna blir riktigt varma. Då lär du njuta extra mycket av din egen hyrbil med AC jämfört med varma bussar och transfers! Läs mer bra tips inför att hyra bil utomlands här.

Köra och parkera

Köra i Alicante

Trafiken inne i spanska storstäder kan ibland upplevas som hetsig för förstagångsbesökare. Lokalborna kan köra ganska aggressivt men effektivt och inte uppvisa något större tålamod för veligare turister, vilket du inte ska ta personligt! Spanien är också känt för sina flerfiliga rondeller där både turister och lokalbor kan fastna då och då, så var alltid uppmärksam om du kör in i en sådan rondell.

Trafikpolisen är väldigt aktiv och försöker få bukt med lokalbornas tendens att köra för fort på motorvägarna, så titta alltid efter hastighetsbegränsningar på skyltarna.

Körtips i Spanien

Det är förbjudet att prata i mobilen när du kör i Spanien. Detta gäller även om du har parkerat vid sidan av vägen och pratar i telefon. Vägpoliserna är mycket strikta med ”Don’t drink and drive” så kör aldrig påverkad! Om du skulle vara med om en olycka, ta fotografier vid behov. Ett tips är att alltid använda Google Maps eller en uppdaterad GPS så att du slipper leta efter vägnamn och skyltar och kan fokusera på trafiken. Se till så att du alltid har din dokumentation med dig när du kör.

Alicante anses vara relativt enkelt att köra i jämfört med många andra storstäder. Efter ett tag så vänjer du dig vid körupplevelsen i Spanien och kan följa trafikens rytm. Det är rekommenderat att köra bestämt men vaksamt! Ha alltid ha 100% fokus på trafiken och följ trafikreglerna när du kör i Alicante så är det inte några problem, utan tvärtom en fantastisk frihet att kunna utforska med eget färdmedel.

Hastighetsbegränsningar

När du kör i Alicante så gäller följande hastighetsbegränsningar:

  • Motorväg: 120 km/h
  • Landsväg: 90km/h
  • Inne i städer: 50km/h
  • Många boendeområden: 20km/h

Parkering i Alicante

När du ska parkera så kan du antingen parkera i parkeringshus i centrum eller leta efter gatuparkering. Kolla också med ditt hotell om de erbjuder gästparkering. Om du kan parkera hyrbilen säkert hos hotellet medan du utforskat centrum så är detta det bästa alternativet!

För gatuparkering i Spanien så gäller olika färger på gatan. Gul linje betyder parkering förbjuden. Grön linje betyder boendeparkering eller att särskilt tillstånd krävs. Blå linje betyder att du kan parkera under en viss tid så länge du betalar avgift i parkeringsautomaten. På skylten eller i automaten kan du läsa hur länge du får stå där.

Om du skulle parkera illegalt eller inte hämta hyrbilen inom tidsintervallen så kan hyrbilen bli fortforslad. Då ser du en lapp på trottoaren med info om var du kan hämta din bil. Se till att följa parkeringsregler noga då böterna för att hämta ut hyrbilen tenderar att vara höga!

Utflykter och roadtrips med hyrbil

Utflykter runt Alicante

Alicante är en perfekt startpunkt för utflykter och det ligger många mysiga städer längs Costa Blanca. Även den naturintresserade har mycket att njuta av i det skiftande landskapet längs medelhavskusten. Egen hyrbil är det roligaste sättet att uppleva Alicante och Costa Blanca! Alla badstränder och sevärdheter är enkla att nå genom Costa Blancas välplanerade vägnät.

I norra delen av Costa Blanca-kusten består landskapet av mycket berg, gröna dalgångar och lummiga fruktodlingar medan södra delen är torrare med härliga badstränder och resorter. Den norra delen har en något lugnare atmosfär, och här går det att hitta mer ostörda badplatser för den som vill leta efter egna smultronställen. Här kommer några tips på utflykter som är enkla att nå med egen hyrbil från Alicante.

Guadalest

Guadalest är ett av Spaniens mest besökta turistmål. Den lilla bergsbyn ligger ca 1 timme från Alicante inåt landet. Byn har en långt historia och tillhörde morerna fram tills tidigt 1600-tal, och idag finns här flera spännande museum, charmiga gamla gator och vackra byggnader från olika tidsepoker.

Guadalest är fantastiskt vackert beläget med gamla stenhus som klättrar uppför bergen, och en av sevärdheterna är borgen San José. Från borgens höga läge har du utsikt över den turkosa sjön i dalen nedanför.

Orihuela

Lite mer än en timmes bilfärd söder om centrala Alicante ligger den mysiga staden Orihuela. Staden präglas av sina många historiska byggnader, bland annat en katedral i gotisk stil med verk gjorda av den berömde konstnären Velazquez. Det finns även ett stort antal trevliga museum att besöka runt om i staden.

Torrevieja

En av de mest spektakulära utflyktsmålen längs Costa Blanca är Torreviejas saltsjöar, som ligger en timmes bilfärd söder om Alicante. Torrevieja stad har många historiska byggnader och platser att besöka, och den ligger placerad mellan de två saltsjöarna och havet. Saltsjöarna är en häftig syn att beskåda, då en av dem är rosa och den andra grön.

Upptäck Costa Blanca med hyrbil

Alicante är porten till Costa Blanca vid medelhavet i sydöstra Spanien. Kustområdet Costa Blanca, ”Vita kusten” är känd sina pärlvita badstränder med azurblått, klart vatten. Här finns flera trevliga städer i vackra miljöer. De största turiststäderna är Alicante och Benidorm. Costa Blancas omgivande gamla byar med bland annat Guadalest, L’Albir, Altea, Calpe och Denia anses vara några av de mest pittoreska byarna i hela Spanien.

Costa Blanca-området bjuder på mycket historia, livlig kultur och vacker natur med grönskande omgivningar och slingriga bergsvägar. Strosa längs medeltida gator med färgglada stenhus, besök små museum, mysiga hamnar och charmiga marknader. Och för att inte tala om vyerna över det turkosa medelhavet! Solnedgångarna från Costa Blancas stränder är något alldeles särskilt.

Regionen är också känd för sina lokalproducerade matvaror som klingar av soligt medelhav; passa på att prova fräscha citrusfrukter, traditionell paella, honung, olivolja och lokala viner.

Costa Blanca är väldigt populärt året om på grund av det härliga klimatet (mer än 320 soldagar om året!), men framförallt flyger besökare till Alicante under vår och sommar för att hyra bil och njuta av kusten.

Bila från Alicante till Barcelona

Det är även populärt att hyra bil och göra en roadtrip mellan Alicante och Barcelona. Det är ca 545 kilometer mellan städerna och du följer medelhavskusten hela vägen, vilket är perfekt för en lagom bilresa! Detta är ett riktigt härligt och minnesvärt sätt att se både Costa Blanca-kusten och spännande städer på vägen.

Stanna till i hamnstäderna Valencia och Tarragona och njut av havsvyerna från bilrutan. Om du sedan vill flyga hem från Barcelona så kan du boka en envägshyra, det vill säga att hämta din hyrbil på en ort och återlämna den på en annan.

Tips: Roadtrip i Spanien

Spaniens östkust är väldigt populär för en bilsemester, och Alicante är en perfekt utgångspunkt. I södra Spanien väntar regionen Andalusiens sevärdheter, och om du bilar norrut längs kustlinjen väntar livliga hamnstäder och den berömda Costa-Brava kusten ovanför Barcelona. I artikeln nedan har vi samlat tips och info inför en roadtrip i Spanien. Där kan du se förslag på både längre och kortare bilresor i Spanien. Trevlig bilresa!

Vad tycker du om den här sidan?

(27 röster, betyg: 4.18 av 5)