Hyrbil på Gran Canaria

Hitta bäst pris på hyrbilar på Gran Canaria genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil på Gran Canaria

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Gran Canaria, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Spanien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Spanien via länken nedan.

Hyra bil på Gran Canaria flygplats

Den internationella flygplatsen på Gran Canaria heter Aeropuerto de Gran Canaria. Det är den största av alla flygplatser på Kanarieöarna, och ligger på öns västra del, cirka 2 mil från staden Las Palmas. På flygplatsen finns möjlighet att hyra bil av samtliga stora hyrbilsbolag. De har även kontor på andra platser i ön, till exempel i Las Palmas city.

Det finns två motorvägar på Gran Canaria, och många av de mindre vägarna kan vara både smala och slingriga, så håll god uppsikt när ni kör bil på ön.

Var även noggrann med att säga nej till extraförsäkringar som redan ingår i hyrbilsavtalet.

Utflyktsmål på Gran Canaria

Gran Canaria har förutom många vackra badstränder även andra trevliga utflyktsmål som lämpar sig att besöka om man har hyrbil.

Puerto de las Nieves
På Gran Canarias norra del ligger Puerto de las Nievas, en minst sagt pittoresk by som har fisket i centrum. Här finns mysiga restauranger, butiker och även konstgallerier. Stadens läge bjuder på många vackra vyer, och är en perfekt dagsutflykt.

Puerto Rico
Den populära turistorten Puerto Rico ligger på Gran Canarias södra kustremsa och är känt för sina fantastiska och barnvänliga stränder och vattenparken Atlandida. Här finns även attraktioner för den med äventyrslust, då man kan både vindsurfa och åka jet-ski här.

Santa Brígida
Ett par kilometer söder om Las Palmas finns staden Santa Brígida som är utgångspunkt för La Ruta del Vino, en utmarkerad rutt som tar besökaren till olika vingårdar och delar i vinproduktionen. Rutten utgår från vinpressarna vid Bandama, och är perfekt för en biltur.

Fin utsikt över Puerto Rico
Väderkvarn i pittoreska Puerto de las Nieves
Vad tycker du om den här sidan?

(18 röster, betyg: 3.72 av 5)