Hyrbil på Mallorca

Hitta bäst pris på hyrbilar på Mallorca genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Mallorca

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Mallorca, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Spanien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Spanien via länken nedan.

Då Mallorca har ett högt tryck på somrarna rekommenderas att boka hyrbil i god tid om resan sker under sommarmånaderna. Var även noggrann med att inte säga ja till extraförsäkringar som redan ingår i avtalet och andra försäkringar. Observera även att det är olagligt att använda mobiltelefon när man kör bil på Mallorca, även om man använder headset.

Hyra bil på Palma flygplats

Flygplatsen på Mallorca heter Palma De Mallorca och är Spaniens tredje största flygplats. Den ligger på öns västra del, med närhet till de stora vägarna och endast 8 kilometer från Palma. Här går det att hämta upp hyrbilar från de flesta stora hyrbilsbolagen. En del av bolagen har sina kontor en liten bit från själv flygplatsen och då behöver man ta en buss dit.

Mallorca karta

Hyrbilsbolag på Palma flygplats

I tabellen listar vi alla 18 hyrbilsbolag på Palmas flygplats. Observera att ni måste ta en buss till vissa hyrbilsbolag, å andra sidan kan det bli väldigt billigt med dessa. Nästan alla bolag har obegränsad körsträcka. Ett par har 350 km per dag, på Mallorca bör det vara fullt tillräckligt för de flesta.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad Inne i terminal
Avis Obegränsad Inne i terminal
Budget Obegränsad Inne i terminal
Centauro Obegränsad Shuttlebuss
Dollar Obegränsad Shuttlebuss
Drivalia Obegränsad Shuttlebuss
Europcar 350 km/dag Inne i terminal
Goldcar Obegränsad Inne i terminal
Hertz Obegränsad Inne i terminal
Hiper Rent a car Obegränsad Shuttlebuss
InterRent Obegränsad Inne i terminal
Keddy Obegränsad Inne i terminal
OK Rent a car Obegränsad Shuttlebuss
Record Obegränsad Inne i terminal
Rhodium Obegränsad Inne i terminal
Sixt 350 km/dag Inne i terminal
Thrifty Obegränsad Inne i terminal
Wiber Obegränsad Shuttlebuss

Andra hyrbilskontor på Mallorca

Det finns gott om möjligheter till att hyra bil på Mallorca. Utöver hyrbilskontoren på Palma flygplats, som går att läsa mer om nedan, går det även att hyra bil på följande platser:

    • Palma – I området runt Mallorcas största stad Palma finns det manga hyrbilskontor där det går bra att både hämta och lämna hyrbilar. I centrala Palma ligger hyrbilskontoren samlade i stadens västra del. På Avenida Gabriel Roca ligger sex hyrbilskontor nära varandra, och från dessa är det smidigt att ta sig både runt i Palma och ut till andra vägar som leder till många andra mysiga resmål.I den östra delen av Palma finns ett hyrbilsbolag på Poligoni de Levante, i nära anslutning till en av de större vägarna Ma-19.

 

    • Västra Mallorca – Befinner man sig i någon av de mycket trevliga städerna vid kusten sydväst om Palma finns där också flertalet hyrbilskontor om man är sugen på att hyra bil. I Palmanova finns ett hyrbilskontor på Paseo Paris, precis mellan Palmanova och Son Matias.Även i Magaluf, söder om Palmanova, finns ett hyrbilskontor i anslutning till Hotel Trinidad på Avenida S’Olivera.I Santa Ponsa finns tre hyrbilskontor något norr om stadskärnan. Två av dessa ligger på Avenida Rey Don Jaime, och ett kontor finns på Calle Ramón de Moncada, mellan Santa Ponsa och Costa de la Calma. I Paguera norr om Costa de la Calma går det också att hyra bil på kontoret som ligger på Avda Paguera.

 

    • Norra Mallorca – Vid den norra kustremsan finns det många möjligheter att hyra bil. I Port d’Alcúdia, i närhet till stranden, finns tre hyrbilskontor. Två av dessa ligger på Avenida Nicolau Riera Marsa, och ett på Avenida Pedro Mas I Reus.Det finns ett antal hyrbilskontor utspridda längs vägen Ma-12, som går längs kusten och leder söderut till C’an Picafort. Precis söder om Port d’Alcúdia finns ett kontor vid Playa de Muro-Alcudia, och en kort bit söder till finns ett kontor vid Playa de Muro.I C’an Picafort finns totalt fyra större hyrbilskontor där det går utmärkt att hämta och lämna hyrbilar. I stadens norra del finns två kontor på Ctra Alcudia-Arta. I centrala C’an Picafort finns ett kontor på Calle Mendez Nunez och söder om staden på Diagonal esquina Calle Bahia ligger ett kontor.

 

  • Östra Mallorca – Längs östra Mallorcas kust finns ett stort antal hyrbilskontor. I nordöstra Cala Ratjada finns tre kontor i stadens centrala delar på Calle Nereidas, Calle Clot Gran och Avenida Juan Carlos I.En bit söderut på östkusten, i Cala Millor, finns fyra hyrbilskontor i stadens hjärta, nära havet. Dessa kontor ligger på S’Estanyol, Calle Binicanella och Carrer de Ca s Hereu. Söder om Cala Millor finns ytterligare två städer med hyrbilskontor: Cala Mandia och Sa Coma.

Utflyktsmål på Mallorca

Mallorca är den största ön i ögruppen Balearerna och har mycket att bjuda på förutom bad och sol. Med hyrbil går det lätt att ta sig runt till öns många små smultronställen, och det går fint att bila runt hela ön. Norra Mallorca har dramatisk kust och pittoreska byar medan södra delen är mest känd för sina fina badstränder och resorter.

Deia
Deia är en pittoresk liten by på norra Mallorca. Byn är känd som konstnärsstaden, då flera berömda konstnärer och författare har bott i byn under åren. Under de senaste åren har det även blivit ett populärt tillhåll för musiker. Den mysiga atmosfären och många restauranger gör Deia till ett perfekt utflyktsmål.

Capdepera
För den historieintresserade är Capdepera ett givet mål. Staden har ett av de största slotten på hela ön, och den imponerande byggnaden från 1400-talet är känt för sina stora murar som under många århundraden skyddade staden från pirater.

La reserva Puig de Galatzo
På Mallorcas västra del finns det populära naturreservatet La reserva Puig de Galatzo. Det ligger vid byn Puigpunyent, och de utmärkta vandringslederna bjuder på vidunderlig natur med många vackra vattenfall.

Pittoreska konstnärsbyn Deia
Capadepera är en historiskt intressant stad

Roadtrip i Spanien

Mallorca är perfekt att uppleva med egen hyrbil, och på spanska fastlandet finns många härliga roadtrip-vägar som väntar på att utforskas på nästa bilsemester. Om du vill ha mer tips på roadtrips i Spanien så kan du läsa vår artikel i länken nedan. Där har vi samlat info och förslag på rutter inför en bilsemester i Spanien som vi hoppas kan inspirera till en trevlig bilresa! Där kan du bland annat läsa om sevärdheter när du bilar runt Mallorca. 

Vad tycker du om den här sidan?

(10 röster, betyg: 4.70 av 5)