Hyrbil i Sverige

Hitta bäst pris på hyrbilar i Sverige genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Sverige

Behöver du hyra bil? Hos oss bokar du hyrbil hos kända hyrbilsbolag som Alamo, Avis, Hertz, Europcar, Sixt och fler. Här kan du enkelt jämföra priser och utbud hos hyrbilsbolag, och snabbt få fram bästa pris på billiga hyrbilar i Sverige. Vi har lättillgängliga hyrbilskontor i städer och på flygplatser så att du kan välja var som passar dig bäst när du ska hämta din hyrbil.

Oavsett om du vill hyra bil för en längre bilsemester eller för dagen så finns det prisvärda erbjudanden och hyrbilar till garanterat lägsta pris. Trevlig bilresa!

Populära städer för att hyra bil

Att hyra bil i Sverige

För den som kör bil sällan är hyrbil ibland ett billigare alternativ än att själv äga en bil. Idag är det så pass smidigt att hyra bil att egen personbil sällan behövs i många storstäder. Det är vanligt att svenskar hyr bil i Sverige när vi rest med flyg eller tåg, och därför finns det många prisvärda hyrbilsbolag med billiga hyrbilar på flygplatser och centralstationer. Det är också oftast här som det största utbudet på hyrbilar finns.

Här följer info som är bra att veta när du ska hyra bil i Sverige. Har du fler funderingar kring att boka hyrbil? Hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna!

Försäkring för hyrbil i Sverige

Försäkringar ingår i hyrbilspriset, men om ni har självriskreducering via t.ex. kreditkortet så kan det vara värt att kontrollera hur reglerna ser ut för hyrbil inom Sverige. Enligt vår undersökning är det bara Santander och American Express Platinum vars kort innehåller självriskreducering för hyrbilar i Sverige.

Här hittar du mer info om allt du behöver veta om försäkringar och hyrbilar. Se info om självrisk, extraförsäkringar, stöldskydd medmera.

Ålder för att hyra bil i Sverige

Precis som i många andra länder skiljer sig åldern åt för att du ska få hyra bil. I Sverige har i stort sett de större hyrbilsbolagen en nedre gräns på 20 år. Tänk dock på att utöver det tillkommer ofta en extra avgift om du är under 25 år. Likadant om du är över 70 år kan det tillkomma avgifter. I vår sökmotor ser du enkelt vad priset blir.

Ändra och avboka hyrbil

Du kan ändra kostnadsfritt i din bokning fram tills en utsatt tid innan avhämtning, ifall du skulle behöva justera dina resplaner. När du hyr bil hos oss så ingår även fri avbokning av din hyrbil fram till utsatt tid innan avhämtning. Tidsfönstret kan skilja sig mellan hyrbilsbolag men brukar vara mellan 24-48 timmar innan avhämnting. Du ser mer info om detta i din bokning, och det är viktigt att läsa noga i din bokning så att du vet vad som gäller hos ditt bolag.

Kan jag boka en envägshyra i Sverige?

Om du gör en längre bilresa så är det smidigt att boka en envägshyra, en så kallad “envägsresa”. I sökmotorn kan du välja var du vill hämta och lämna hyrbilen. Envägshyra i Sverige går till exempel ofta bra att boka mellan flygplatser eller centralstationer.

Deposition, tillägg medmera

I artikeln nedan kan du läsa tips om bland annat deposition, extra tillägg, att hyra bilbarnstol och mer som kan vara bra att veta när du ska hyra bil. Du kan också ladda ner vår checklista för att få en smidig bilhyra i Sverige och utomlands.

De vackraste vägarna i Sverige

Sugen på en roadtrip i Sverige i år? I Sverige finns idag 16 officiella turistvägar som kännetecknas av vacker natur och sevärdheter. De svenska turistvägarna är skyltade med en brun skylt med en vit blomma. Det betyder att vägen är utvald för att ge upplevelser och vyer utöver det vanliga, och är väl värd en bilsemester! I artiklarna nedan har vi samlat våra tips för både utflykter och en längre bilsemester i Sverige.

Höga kusten-slingan
Höga kusten-slingan är nog den mest kända vägsträckan i Sverige. Mittemellan Sundsvall och Örnsköldsvik hittar du den. Med start vid den vackra Höga kusten-bron kör ut mot orten Nordingrå och därefter upp till Skuleberget i norr. Här möts man verkligen av storslagen natur året om.
Skylt för turistväg

 

Kustvägen Österlen (Väg 9)
Den här vägsträckan mellan Brösarp och Ystad anses inte som en turistväg men vi håller inte med alls utan tycker den ska få vara med på listan. Här får du uppleva de vackra backarna i Brösarp, böljande gula rapsfält och blommande äppelträd. Här finns mängder av småbutiker och cafeér. Ett riktigt guldkorn är också Knäbäckshusen som ligger söder om Kivik.

Hyrbil vid resor inom Sverige

Att hyra en bil i Sverige är ett smidigt och bra sätt att ta sig från t.ex. flygplatsen till rätt destination. Sverige är ett avlångt land med låga flygpriser vilket gör att det ofta kan bli billigare med flyg och hyrbil än att köra hela vägen själv. Dessutom betydligt snabbare. Vi har skrivit om några olika resmål i Sverige och vad det finns för utflyktsmål i närheten.

Vad tycker du om den här sidan?

(16 röster, betyg: 4.37 av 5)