Hyrbil på Landvetter

Hitta bäst pris på hyrbilar på Landvetter genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Landvetter

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Landvetter flygplats i Göteborg, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Hyra bil på Landvetter flygplats

Landvetter flygplats är Sveriges näst största internationella flygplats och ligger drygt 20 minuters bilfärd från centrala Göteborg. På Landvetter kan du hyra bil hos välkända hyrbilsbolag som Avis, Europcar, Hertz och Sixt. Från Landvetter flygplats finns sedan bra förbindelser till Göteborg stad och andra delar av regionen, och det är  lätt att ta sig både till och från Landvetter med bil.

Hämta hyrbil på Landvetter

Det är enkelt att hämta hyrbil på flygplatsen. Hyrbilsbolagens kontor finns precis vid flygplatsens parkeringshus, och det är bra skyltat efter bagagehämtningen. Det finns även möjlighet att hämta upp hyrbilar utanför öppettider. Det kan dock tillkomma en avgift, så hör med ditt hyrbilsbolag för mer information.

Hyrbilsbolagen på Landvetter

Se tabellen nedan för hyrbilsbolagen på Landvetter. I stort sett alla hyrbilsbolag i Sverige har full-till-full bränslepolicy, dvs. du får hyrbilen fulltankad och ska återlämna bilen så, annars tillkommer det avgift. Tänk dock på att policys och regler kan ändras, så var noga med att läsa igenom bolagets information när du bokar.

Bolag Avbokning
Avis Fri avbokning 48h innan*
Budget Fri avbokning 48h innan
Europcar Fri avbokning 48h innan
Hertz Avgift**
Sixt Fri avbokning 48h innan
Thrifty Avgift**

*Fri avbokning utan extra avgifter om du avbokar mer än 48h innan upphämtning.
**Fri avbokning inom 7 dagar från bokning men en avgift på ca 300 kr (beroende på bilstorlek) om du avbokar 48h innan upphämtning.

Bensinstationer nära Landvetter

Inom flygplatsområdet ligger en OKQ8-mack på Flygplatsvägen, som är Landvetters närmaste bensinstation.

Landvetter karta

Vägbeskrivning och avstånd från Landvetter flygplats

Sevärdheter med hyrbil i Göteborg

Utflykter med bil i Göteborg

Göteborg har  klassiska sevärdheter som nöjesparken Liseberg och stadens trevliga centrum och shoppingområden. Men det finns också Göteborgs skärgård och hela den härliga västkusten som är fantastiskt att bila längs på sommaren. Landvetter flygplats ligger på perfekt avstånd till många trevliga utflyktsmål i Göteborg och västra Götaland. Med hyrbil går det enkelt att köra till många små orter och mysiga kuststäder.

Kungsbacka

ca 40 minuter bilfärd från Landvetter ligger den vackra staden Kungsbacka. Staden är känd för sina många fina sekelskifteshus i trä, och det finns många vackra byggnader att besöka. Kungsbacka har även många trevliga parker, som den kända Kungsbackaskogen där det finns många trevliga vandringsstråk. I Kungsbacka finns även ett prisbelönat köpcenter med många butiker.

Näsbokrok

Näsbokrok är ett naturreservat med många vackra landskap. Reservatet ligger precis vid kusten och här finns både klippor och ljunghedar. I den fantastiska naturen finns även många fornlämningar i form av stenrösen, och för ett par år sedan rustade man upp många av promenadstigarna i naturreservatet, vilket gör att det är lätt att ta sig runt där. Näsbokrok ligger cirka 50 minuters bilfärd söder om Landvetter flygplats.

Borås Djurpark

Fyra mil öster om Landvetter flygplats ligger Borås, en trevlig stad med mycket att se och göra. I Borås finns många vackra parker och historiskt intressanta byggnader och museer. En bit norr om centrala Borås finns Borås djurpark, där det finns över 500 djur från världens alla hörn. Nära djurparken finns även ett nöjesfält. En perfekt utflykt med hyrbil för hela familjen!

I Borås djurpark finns många djur att se
På Landvetter flygplats går det utmärkt att hyra bil
Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.67 av 5)