Hyrbil i Helsingborg

Hitta bäst pris på hyrbilar i Helsingborg genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Helsingborg

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Helsingborg samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Helsingborg

Det är både enkelt och smidigt att hyra bil i Helsingborg. Här kan du boka hyrbil hos kända bolag som Avis, Budget, Europcar och Sixt. De stora hyrbilsbolagen har kontor och upphämtningsplatser på flera ställen i staden och på Helsingborg flygplats.

Våra hyrbilskontor i Helsingborg

  • Centrala Helsingborg – En bit norr om Helsingborgs centralstation finns ett hyrbilskontor på Ängelholmsvägen. I närheten ligger Fredriksdals museer och trädgårdar, och flera andra sevärdheter. Från hyrbilskontoret går det smidigt att ta sig runt både inne i Helsingborg, men också ut mot motorvägen. Det går enkelt att ta sig till detta hyrbilskontor med kollektivtrafik.
  • Norra Helsingborg – Norr om hyrbilskontoret i centrala Helsingborg finns ytterligare två hyrbilskontor på Bergavägen. Dessa två kontor har många hyrbilar att tillgå. Bergavägen ligger i mycket nära anslutning till både E6 och E4, och det går därför smidigt att ta sig både in och ut från Helsingborg med bil därifrån.

Hyra bil på Helsingborg flygplats

Ängelholm-Helsingborg flygplats ligger precis mellan Ängelholm och Helsingborg. Från centrala Helsingborg är det lite mer än tre mil till flygplatsen, och det är smidigt att ta sig vidare med bil. På flygplatsen finns ett stort utbud av hyrbilar i bra priser. Det är rekommenderat att förboka bilen online innan du kommer till flygplatsen. I sökmotorn kan du jämföra hyrbilsbolag på Helsingbors flygplats efter bästa pris.

Vägbeskrivning och avstånd från Helsingborg

Utflyktsmål i Helsingborg

Utflykter från Helsingborg

Helsingborg ligger på Skånes nordvästra kust, och med staden som utgångspunkt finns det mycket att se och uppleva i Skåne. Med hyrbil går det att köra Skåne runt på någon dag, eller kan man göra dagsutflykter till flera trevliga städer och platser i regionen.

Lund
Lund är en av de äldsta städerna i Skåne, och är mest känd för sitt universitet. Men i staden finns även många trevliga sevärdheter. Lunds domkyrka är en av de mest prominenta byggnaderna i stadens centrum och är definitivt värt ett besök. Missa inte att gå ner för trapporna för att se jätten Finn på en av pelarna! I Lund finns även många mysiga butiker och restauranger, och Saluhallen vid Mårtenstorget är en upplevelse i sig. Lund ligger fem mil från Helsingborg.

Simrishamn
Drygt två timmars bilfärd österut, på Österlen, ligger den fantastiska staden Simrishamn. Här blandas gemytliga hus och mysig stadskärna med trevliga butiker och restauranger. Här finns även vackra Rosentorget, som är en gammal park med cirka 130 olika typer av rosor. Här bevaras de gamla sorterna som frodas på Österlen, och är under sommaren och våren mycket vackert att besöka.

Hovdala slott
Lite mer än en timmes bilfärd från Helsingborg ligger vackra Hovdala slott en bit utanför Hässleholm. Beläget vid en sjö och omgärdad av fantastiskt vackra landskap finns det mycket att se och gör vid Hovdala slott. Förutom att besöka det historiska slottet, som har anor från medeltiden, går det även att strosa runt i den vackra slottsparken.

Hovdala slott är beläget i ett fantastiskt landskap
I Simrishamn finns många mysiga gator
Vad tycker du om den här sidan?

(11 röster, betyg: 4.82 av 5)