Hyrbil i Linköping

Hitta bäst pris på hyrbilar i Linköping genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Linköping

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Linköping samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan. Där får du info om saker som hyrbilsförsäkring, deposition och ändring och avbokning av hyrbil.

Hyra bil i Linköping stad

Det finns många möjligheter att hyra bil i Linköping. Förutom att hyra på stadens flygplats, som går att läs mer om nedan, går det även att hyra bil hos våra kontor i centrala Linköping. I sökmotorn kan du jämföra pris och utbud på hyrbilar hos hyrbilsbolagen i Linköping.

  • Västra Linköping – I västra Linköping, en kort bit från tågstationen finns goda möjligheter att hyra bil. På Vigfastgatan nära Saab Arena finns två hyrbilskontor med ett stort utbud hyrbilar. Det går enkelt att ta sig till dessa kontor med kollektivtrafik eller till fots. Det är smidigt att ta sig ut till de större vägarna med bil från Vigfastgatan, men det går även bra att ta sig till andra delar av Linköping därifrån.
  • Norra Linköping – I Linköpings norra delar går det också bra att hyra bil. Där finns det ett hyrbilskontor på Roxtorpsgatan, i nära anslutning till E4. Det går lätt att ta sig ut till de större vägarna från detta hyrbilskontor.

Hyra bil på Linköping flygplats

Linköping flygplats ligger endast 10 minuters bilfärd från centrala Linköping. Flygplatsen är liten men det går utmärkt att hyra bil. På Linköping flygplats kan du boka hyrbil hos Avis, Hertz, Europcar och Sixt.

Bokningen måste ske i förväg då bolagen inte har bemannade kontor på flygplatsen. Istället har de en gemensam servicedisk, och hyr man bil från flygplatsen möter en representant från bolaget upp bokaren vid upphämtningen av hyrbilen.

Vägbeskrivning och avstånd från Linköping

Utflyktsmål i Linköping

Utflykter med bil från Linköping

Med sitt fantastiska läge vid Vänern har Linköping nära till både vackra landskap och historiska bygder. Inom köravstånd finns allt från den häftiga klosterstaden Vadstena till underbara Valdermarsvik. Med hyrbil blir resan enklare och man får upptäcka mycket annat på vägen!

Vadstena

45 minuter från Linköping ligger den historiska staden Vadstena, mest känt för sina kloster och Heliga Birgitta. Här finns mycket intressant historia att upptäcka. Bland annat går det att besöka Vadstena slott och det äldsta bevarade rådhuset i hela Sverige. Stadskärnan är mycket trevlig och gemytlig, och det finns mycket att se och göra för hela familjen.

Valdemarsvik

Valdemarsvik är en pittoresk kuststad på östkusten, lite mer än en timmes bilfärd från Linköping. Under sommarhalvåret är staden ett perfekt ställe för sol oh bad, och den fina stadskärnan är mysig att strosa omkring i. I Valdemarsvik finns även den populära skärgården, och staden är välbesökt av båtägare.

Gränna

Nio och en halv mil väst om Linköping finns Gränna, polkagrisarnas hemstad. Staden grundades på 1600-talet, och här går bland annat att se polkagristillverkning med egna ögon. Från Gränna går även färja till den fantastiska ön Visingsö, som ligger i Vättern. Grännas stadskärna är mycket trevlig, med många mysiga butiker och restauranger.

Lilla Gränna är känt för sina polkagrisar
I Vadstena finns otroligt mycket historia
Vad tycker du om den här sidan?

(13 röster, betyg: 4.61 av 5)