Hyrbil i Lund

Hitta bäst pris på hyrbilar i Lund genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Lund

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Lund samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan. Där får du info om saker som hyrbilsförsäkring, deposition samt ändring och avbokning av hyrbil.

Att hyra bil i Lund

Det är både enkelt och smidigt att hyra bil i Lund. I staden finns många olika hyrbilsbolag och upphämtningsplatser för hyrbilar. Det går bland annat att hyra bil i anslutning till Lunds centralstation i centrum, och även i närheten av köpcentret Nova Lund. I sökmotorn kan du se hyrbilsbolag i Lund och jämföra priser och utbud på hyrbilar.

Hyrbil på Lunds centralstation

I närheten av Lunds tågstation kan du boka hyrbil hos kända bolag som Avis, Budget, Europcar och Hertz. Härifrån tar du dig enkelt vidare till närliggande utflyktsmål runt Lund. Tänk på att boka din hyrbil i förväg för att vara säker på att den finns ledig vid din ankomst.

Närmaste flygplatsen: Malmö Airport

Närmaste flygplats till Lund är Malmö Airport – Sturup. Flygplatsen saknar tågförbindelse vilket gör att det oftast är smidigast att boka hyrbil direkt på flygplatsen för att kunna ta sig vidare till Lund och andra städer. Köpenhamn flygplats ligger också nära på andra sidan Öresund, men till skillnad från Sturup är tågförbindelsen mycket bra mellan Lund och Köpenhamn.

Vägbeskrivning och avstånd från Lund

Utflyktsmål i Lund

Utflykter med bil runt Lund

Från Lund är det lätt att ta sig till många platser runtom i hela Skåne. Det finns även möjligheter att ta sig över Öresund till Danmark, och med hyrbil blir utflykterna både enklare och trevligare! Åk till kallbadhuset i Bjärred, besök domkyrkan och ät en god brunch på det berömda spa:et The Lodge öster om Lund. Eller varför inte åka till Skryllegården, ett underbart motionsområde som är fint vid alla årstider. Avsluta med ta hyrbilen ut till Lomma Beach och se solnedgången!

Glimmingehus

En bit utanför Simrishamn, lite mer än en timmes bilfärd öster om Lund, ligger anrika Glimmingehus. Glimmingehus uppfördes redan under sekelskiftet mellan 1400- och 1500-talet, och är den bäst bevarade medeltida borgen i hela Norden. I borgen finns mycket intressant historia att se och uppleva, och många av rummen har spännande detaljer.

Smygehuk

Lite mindre än en timmes bilfärd söder om Lund ligger Sveriges allra sydligaste plats Smygehuk. Här finns fantastisk natur och fina stränder. På udden finns även ett fiskerökeri och ett trevligt café. I Smygehuk finns även en vacker fyr som är öppen för allmänheten.

Landskrona

En halvtimmes bilfärd norr om Lund ligger den trevliga staden Landskrona. Staden grundades redan på medeltiden och har många fina hus i de centrala delarna. Den mest berömda sevärdheten i Landskrona är stadens slott Citadellet som har sina rötter i 1500-talet. Slottet är omgärdat av vatten och är mycket välbevarat och vackert. Även det gamla vattentornet är mycket vackert och välkänt landmärke för Landskrona stad.

Glimmingehus är den bäst bevarade medeltidsborgen i Norden
Landskronas gamla vattentorn är mycket vackert
Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.79 av 5)