Hyrbil i Stockholm

Hitta bäst pris på hyrbilar i Stockholm genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Stockholm

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Stockholm, samt billiga hyrbilar till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Stockholm?

I Stockholm finns det många upphämtningsställen för hyrbilar. Om du flyger till staden går det att hyra bil på både Arlanda flygplats och på Bromma flygplats och det är också här det största utbudet finns.

På Stockholms centralstation finns flera hyrbilskontor, och även andra ställen i centrum har upphämtningsställen för hyrbilar. I övrigt har de flesta stadsdelar också ställen där det går att hämta sin hyrbil, vilket går att läsa mer om nedan.

Hyrbilskontor i Stockholm

  • Stockholm Centralstation – Det finns ett flertal biluthyrningsfirmor i området kring Stockholm Centralstation. Samtliga ligger på gångavstånd från själva tågstationen, och har ett brett utbud av hyrbilar. Kontoren finns vid Klarabergsviadukten och på Östra järnvägsgatan, och därifrån går det smidigt att ta sig med bil till andra delar av Stockholm och angränsande utflyktsmål.
  • Hyrbil på Södermalm – I stadsdelen Södermalm, som ligger i Stockholms södra delar, finns många möjligheter till att hyra bil. Det finns hyrbilskontor på Ringvägen, Åsögatan och Tullgaardsgatan. Precis sydväst om Södermalm ligger mysiga Liljeholmen, som med fördel kan besökas med bil. Vill man hyra bil på Liljeholmen går det att göra på Årstaängsvägen.
  • Hyrbil på Östermalm – På Östermalm, som ligger i den nordöstra delen av Stockholm, finns en hel del hyrbilskontor för den som vill hyra bil. På både Lidingövägen och Östermalmstorg finns hyrbilsbolag representerade. Är man sugen på en tur till Lidingö, som ligger strax öster om Östermalm, så finns det möjlighet att hyra bil där på Södra Kungsvägen.

    I Vasastan, som ligger i de centrala delarna av Östermalm, går det också bra att hyra bil. Det finns tre hyrbilskontor i Vasastan: ett på Odenplan Gyldengatan, och två stycken på Sveavägen, som ligger mycket centralt.
  • Hyrbil på Kungsholmen – Kungsholmen är den västligaste av Stockholms stadsdelar, och har goda förbindelser både in till de centrala delarna och till närliggande utflyktsmål. På Kungsholmen går det utmärkt att hyra bil, och hyrbilskontor finns på Strandbergsgatan.
  • Hyrbil i Hammarby – Precis söder om Södermalm ligger Hammarby. I närheten av Hammarby finns bland annat Globen och Tele2 Arena, och det ligger även nära motorvägen och utgör därför en bra startpunkt när det gäller olika bilutflykter. I Hammarby går det att hyra bil på Lugnets allé, Hammarby fabriksväg eller i anslutning till Globen.
  • Hyrbil i Solna – Norr om Stockholm ligger Solna, där bland annat nybyggda Mall of Scandinavia ligger. Solna är en bra startpunkt om man vill åka och upptäcka närliggande utflyktsmål, och ett hyrbilskontor finns på Vallgatan.

Varför hyrbil i Stockholm?

Att hyra bil i Stockholm är inte för alla. Om ni bara håller er i stadskärnan är det bättre att använda tunnelbanan. Stockholm har däremot mer att erbjuda som ni kan läsa om nedan. Ibland kan det dessutom bli billigare att hyra bil än att ta dyra transfers till och från flygplatserna om ni inte stannar så många dagar. Glöm inte att kontrollera att parkering ingår på hotellet.

Vägbeskrivning och avstånd från centrala Stockholm

Utflyktsmål i Stockholm

Stockholmsområdet är fullt av trevliga utflyktsmål. Oavsett om man är ute efter shopping, härlig natur eller mysiga städer har finns det inom nära köravstånd. Med hyrbil är blir Stockholmsresan en underbar upplevelse!

Mariefred
I Mariefred, cirka en timme från centrala Stockholm, finns mycket spännande att se. Här finns bland annat kända Gripsholms slott, som tillhörde Gustav Vasa. I slottet finns mycket att se, bland annat Gustav den tredjes teater och mycket spännande kuriosa. Mariestads centrala delar är mycket vackra, med många gamla trähus och trevliga butiker och cafeér.

Uppsala
Universitetsstaden Uppsala är ett självklart resmål i Stockholmsområdet. Staden ligger drygt en timmes bilfärd norr om Stockholm, och bjuder på mycket vacker arkitektur och fina miljöer. I Uppsala finns bland annat den mäktiga domkyrkan, Uppsala slott med sina vackra trädgårdar, och den stora universitetsbyggnaden Gustavianum. Om du har hyrt bil på Arlanda är det bara en halvtimme bort.

Vaxholm
I Stockholms skärgård ligger den vackra staden Vaxholm. Det går bra att köra bil hela vägen till Vaxholm, som ligger ungefär 40 minuters bilfärd från Stockholm. Vaxholm är en mycket fin stad med många sevärdheter. Bland annat är kastellet värt ett besök, och att strosa omkring i den mysiga stadskärnan är en fantastisk upplevelse i sig.

I Mariefred finns berömda Gripsholms slott
Vaxholm har en mycket trevlig stadskärna
Vad tycker du om den här sidan?

(10 röster, betyg: 4.81 av 5)