Hyrbil i Stockholm

Hitta bäst pris på hyrbilar i Stockholm genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Stockholm

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Stockholm samt billiga hyrbilar till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra tips om hyrbil i Sverige via länken nedan. Där kan du läsa om hyrbilsförsäkring, deposition samt ändring och avbokning av hyrbil.

Hyra bil på Stockholms flygplats

Om du flyger till Stockholm är det smidigt att hyra bil på Stockholms flygplatser Arlanda flygplats och Bromma flygplats. På flygplatserna finns störst utbud av prisvärda hyrbilar. Arlanda ligger ca 30 minuter från centrala Stockholm. Bromma är en mindre flygplats och ligger ca 20 minuter från centrala Stockholm. I sökmotorn kan du jämföra pris och utbud hos hyrbilsbolagen på Bromma och Arlanda.

Hyrbil i Stockholm centrum

Det finns många hyrbilskontor i centrala Stockholm där du kan hämta din hyrbil. Var noga med att boka din hyrbil i förväg då det kan vara begränsat med tillgängliga bilar utanför bokningar. Särskilt på sommaren är det många som vill hyra bil och åka på utflykter utanför Stockholm. I centrala Stockholm kan du hyra bil hos kända bolag som Avis, Budget, Hertz, Europcar och Sixt.

Hyrbil på Stockholm Centralstation

Om du anländer med tåg är det smidigast att hyra bil vid Stockholm centralstation, T-Centralen. Alla hyrbilsbolag ligger på gångavstånd från tågstationen och har ett brett utbud av hyrbilar. Kontoren finns vid Klarabergsviadukten och på Östra järnvägsgatan, och därifrån går det smidigt att ta sig med bil till andra delar av Stockholm.

Fler platser att hyra bil i Stockholm

Vi har många hyrbilskontor över hela Stockholm så att du kan välja ett upphämtningskontor som passar dig bäst. I sökmotorn kan du se hyrbilsbolag i Stockholm City på en karta och jämföra utbud och pris på hyrbilar. Här finns exempelvis:

  • Hyrbil på Södermalm – I stadsdelen Södermalm finns hyrbilskontor på Ringvägen, Åsögatan och Tullgaardsgatan. Vill man hyra bil på Liljeholmen går det att göra på Årstaängsvägen.
  • Hyrbil på Östermalm – På Östermalm kan du hyra bil på både Lidingövägen och Östermalmstorg. Om du vill åka till det närliggande Lidingö så kan du hyra bil på Södra Kungsvägen.
  • Hyrbil i Vasastan – I Vasastan kan du hyra bil på Odenplan Gyldengatan och på Sveavägen, som ligger mycket centralt.
  • Hyrbil på Kungsholmen – Kungsholmen har goda förbindelser både in till de centrala delarna och till närliggande utflyktsmål. På Kungsholmen går det utmärkt att hyra bil på Strandbergsgatan.
  • Hyrbil i Hammarby – Söder om Södermalm ligger Hammarby. I närheten av Hammarby finns bland annat Globen och Tele2 Arena. I Hammarby går det att hyra bil på Lugnets allé, Hammarby fabriksväg eller i anslutning till Globen.
  • Hyrbil i Solna – Norr om Stockholm ligger Solna, där bland annat nybyggda Mall of Scandinavia ligger. Solna är en bra startpunkt och här kan du hyra bil på Vallgatan.

Tips för att hyra bil i Stockholm

De allra flesta hyrbilsbolag i Stockholm har bränslepolicy”full-till-full”, vilket är bra att välja. Det betyder att hyrbilen kommer fulltankad och ska också återlämnas så, annars tillkommer avgift. Alla hyrbilsbolag som vi har erbjuder också obegränsad körsträcka, vilket är att rekommendera om ska hyra bil för en bilsemester i Sverige och köra mycket. Var dock uppmärksam på att policys kan ändras så läs noga hos bolaget när du bokar din hyrbil.

Det går att hitta billiga hyrbilar i Stockholm, men priserna kan variera beroende på hyrbilsbolag men också beroende på var du hyr bilen. Om du ska hyra bil i mer än en dag så kan det vara värt jämföra med hyrbilskontor en bit bort från centrum för att få ett förmånligare pris. I vår sökmotor kan du smidigt jämföra alla bolag för att få fram det bästa priset för dina datum.

Välj de försäkringar som du vill ha i förväg och lägg inte till några på plats. Det är alltid fördel att boka hyrbilen i förväg innan du ankommer, också för att vara säker på att bilen finns ledig. Över helger och högtider är det väldigt populärt att hyra bil i Stockholm och bilar i olika prisklasser kan ta slut. När du bokar genom Hyrbil24 har du fri avbokning och ändring av din hyrbil, så att du tryggt kan ändra om det behövs.

Var noga med tiden! Tänk på att tiden du anger när du vill återlämna hyrbilen är viktig att hålla, annars kan du få betala för ytterligare ett dygn. Lägg då hellre på ett antal timmar vid avlämning när du bokar din bil för att vara på den säkra sidan.

Vilka hyrbilsbolag finns i Stockholm?

Nedan visas hyrbilsbolag med uthyrningskontor i Stockholm. På Arlanda flygplats hittar du förutom bolagen nedan även Green Motion och Keddy by Europcar. Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Läs alltid hyrbilsbolaget villkor innan du bokar din bil.

Bolag Avbokning
Avis Fri avbokning 48h innan*
Budget Fri avbokning 48h innan
Europcar Fri avbokning 48h innan
Hertz 300 kr i avgift**
Sixt Fri avbokning 48h innan
Thrifty 530 kr i avgift***

*Innebär att du har fri avbokning utan extra avgifter om du avbokar mer än 48h innan upphämtning.
**Fri avbokning inom 7 dagar från bokningstillfället men 300 kr i avgift om du avbokar 48h innan upphämtning.
**Fri avbokning inom 7 dagar från bokningstillfället men 530 kr i avgift om du avbokar 48h innan upphämtning.

Köra och parkera i Stockholm

Varför hyra bil i Stockholm?

Behovet för att hyra bil i Stockholm beror på vad du ska göra – och var. Om ni bara håller er i stadskärnan kan det vara bättre att använda tunnelbanan. Men det kan bli billigare att hyra bil än att ta dyra transfers till och från flygplatserna om ni inte stannar så många dagar. Körtiden mellan Stockholm och Bromma är 20 min och från Stockholm till Arlanda tar det 30 min med bil. Stockholm med omnejd har också mycket att erbjuda, och det förhöjer verkligen besöket att kunna uppleva omgivningarna med bil.

Parkering i Stockholm

Under våren 2019 arbetade Stockholm stad för att öka framkomligheten i trafiken och öka antalet parkeringsplatser. Det har införts tydligare parkeringszoner med givna timpris. I de mest centrala delarna av Stockholm runt T-centralen och NK är priset för att parkera på gata 50 kr/tim, därefter sänks priset gradvis när man rör sig ut från centrum. Kungsholmen och Södermalm har ett timpris på 15 kr/tim och på helger 10 kr/tim. Flera hotell i Stockholm erbjuder gratis parkering för sina kunder. Kolla med ert hotell innan ni bokar!

  • Infartsparkeringar. Det finns över 30 infartsparkeringar, så kallad pendelparkering, i Stockholm som ofta ligger i anslutning till kollektivtrafiken. Här ligger priset på runt 15 kr/dygn men det finns också restriktioner för hur många dagar man får parkera.
  • Betalningsalternativ. Det är väldigt smidigt att betala parkering i Stockholm genom den kostnadsfria appen Betala P, som du laddar ner till din smartphone. EasyPark och Parkster har samma områdesnummer så de går också att använda.
  • Parkeringsgarage. Det finns också flera parkeringsgarage runt om i Stockholm. Här är priset ofta fördelaktigare än att parkera på gata. Vill du få mer information att parkera i Stockholm, läs mer här.

Trängselavgift i Stockholm

Parkerar du inne i Stockholms stad kommer du mötas av trängselskatt för fordon. Beroende på när på dygnet du passerar ligger det mellan 12-35 kr per passering med ett maxbelopp på 105 kr med undantag för juli månad. Beroende på hyrbilsbolag ser betalning för trängselskatt lite olika ut. Titta i din bokning eller hör med bolaget om du är osäker.

Stockholms omnejd

Vägbeskrivning och avstånd från centrala Stockholm

Göra med hyrbil i Stockholm

Med hyrbil i Stockholm kan du besöka det berömda Gripsholms slott
Charmiga Vaxholm är lätt att ta sig till med hyrbil från Stockholm

Utflykter med hyrbil runt Stockholm

Stockholmsområdet är fullt av trevliga utflyktsmål. Oavsett om man är ute efter shopping, härlig skärgård eller mysiga städer har finns det inom nära köravstånd. Med hyrbil blir Stockholmsresan en underbar upplevelse!

Mariefred

Mariefred ligger ca 1 timme från centrum och är ett populärt utflyktsmål med bil från Stockolm. Här finns bland annat kända Gripsholms slott på strandkanten vid Mälarens, som tillhörde Gustav Vasa. I slottet finns Gustav den tredjes teater och mycket spännande kuriosa. Mariestads pittoreska stadskärna är mycket vacker, med många gamla 1700-tals trähus, trevliga butiker och cafeér i gränderna. Här kan du också åka med ett gammalt ånglok på museijärnvägen och åka en historisk ångbåt.

Uppsala

Medeltida universitetsstaden Uppsala är ett självklart resmål i Stockholmsområdet. Staden ligger drygt en timmes bilfärd norr om Stockholm, och bjuder på mycket vacker arkitektur och fina historiska miljöer. I Uppsala finns bland annat den mäktiga domkyrkan, Uppsala slott med sina vackra trädgårdar, och den stora universitetsbyggnaden Gustavianum. Om ska hyra bil på Arlanda är det bara en halvtimme att köra till Uppsala.

Vaxholm

I Stockholms skärgård ligger den idylliska lilla staden Vaxholm som brukar kallas för skärgårdens huvudort. Det går bra att ta hyrbilen hela vägen till Vaxholm, som ligger ungefär 40 minuters bilfärd från Stockholm. Vaxholm är en mycket fin gammal skärgårdsstad med många sevärdheter och historiska platser. Här kan du ha en dag med på badstranden bland skogsklädda klippor och bryggor. Att strosa omkring i den mysiga stadskärnan bland caféer, butiker och restauranger är en upplevelse i sig.

Sörmlandsleden

Sörmlandsleden är en av Sveriges mest omtyckta vandringsleder. Leden går över 100 mil genom historiska kulturbygder och vacker vildmark, och vandringen startar ca 30 minuter från Stockholm. När du vill ha en paus från storstadspulsen så kan du packa picknickkorgen, parkera hyrbilen och ge dig ut bland djup sagoskog och blanka sjöar. Oavsett om du är ute efter härliga naturupplevelser eller att besöka närliggande städer, så är det väl värt att hyra bil i Stockholm för att kunna utforska omnejden!

Roadtrip i Sverige

Sverige har många fantastiskt vackra körvägar från norr till söder, och det finns fina förutsättningar för en bilsemester på hemmaplan. Kanske är du lockad av Skånes böljande landskap, den ikoniska Höga Kusten-slingan eller att utforska det trolska fjällvägarna i norra Sverige. Eller kanske är du nyfiken på om det går att åka på bilsemester i närheten av Stockholm! I länken nedan har vi samlat tips på härliga vägar för en roadtrip i Sverige. Trevlig bilresa!

Vad tycker du om den här sidan?

(15 röster, betyg: 4.73 av 5)