Hyrbil på Arlanda

Hitta bäst pris på hyrbilar på Arlanda genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Arlanda

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Arlanda flygplats i Stockholm, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra tips om hyrbil i Sverige via länken nedan. Där får du info om saker som försäkring, deposition samt ändring och avbokning av hyrbil.

Hyra bil på Arlanda flygplats

Arlanda flygplats (ARN) är den största internationella flygplatsen i Sverige. Arlanda ligger cirka 30 minuters bilfärd från centrala Stockholm och det är lätt att ta sig till och från flygplatsen i bil. I Stockholm finns även den mindre Bromma flygplats.

På Arlanda kan du hyra bil hos välkända bolag som Avis, Europcar, Hertz och Sixt och välja bland ett stort utbud av prisvärda bilmodeller.

Terminaler på Arlanda

Arlanda har fyra terminaler: 2, 3, 4 och 5. Utrikesflyg går från 2 och 5 och inrikesflygen går från 3 och 4. Inrikesflyg med SAS på Arlanda finns på terminal 3 och med Norwegian på terminal 4. Utrikesflyg på Arlanda med SAS, Norwegian och Lufthansa finns på terminal 5. I Sky City sammanstrålar alla terminaler och här finns flertalet restauranger och butiker.

Hämta hyrbil på Arlanda

Hyrbilsbolagen finns på ett eget hyrbilsområde på flygplatsen. Hit kan du ta en gratis buss som kör mellan terminalerna och hyrbilskontoren. Parkeringsbuss Beta avgår från alla terminaler och även ifrån Sky City, och kör flera gång i timmen beroende på tid på dygnet. När du går av på hållplats Arlanda Hyrbilscenter hittar hyrbilscentret i slutet av parkeringsplatsen. Resan tar 5-10 min beroende på vilken terminal du åker ifrån.

Sixt har sitt uthyrningskontor på långtidsparkeringen Alfa P3 och dit tar du dig med parkeringsbuss Alfa. Alla parkeringsbussar är såklart kostnadsfria.

Hyrbilsbolag Parkeringsbuss Adress
Avis Beta ? Arlanda Hyrbilscenter Vingvägen 4
Budget Beta ? Arlanda Hyrbilscenter Vingvägen 4
Europcar Beta ? Arlanda Hyrbilscenter Vingvägen 4
Green Motion Green Motion ? Green Motions kontor Söderbyvägen 13
Hertz Beta ? Arlanda Hyrbilscenter Vingvägen 4
Sixt Alfa ? Långtidsparkering Alfa P3 Parkeringsvägen Arlanda
Thrifty Beta ? Arlanda Hyrbilscenter Vingvägen 4

Green Motion har egen parkeringsbuss

Green Motion har sitt kontor en bit längre bort i Arlanda stad och resan tar 10 minuter. Hit tar du dig med en parkeringsbuss med en Green Motion-skylt i vindrutan och den avgår var 40:e minut. Ring 004683027777 om bussen inte kommer. Se nedan var Green Motions parkeringsbuss avgår ifrån på respektive terminal.

Från terminal Avgår ifrån busshållplats
2 och 3 8
4 4
5 13
  • Hyrbilsskylt på Arlanda i Stockholm

Bensinstationer nära Arlanda

Oavsett om du kommer söderifrån eller norrifrån hittar du en Circle-K på vägen mot Arlanda. Kommer du från Västerås eller liknande hittar du två bensinmackar i Arlanda Stad, OKQ8 Arlanda Stad och  ST1. Har du hyrt bil på Green Motions kontor ligger båda dessa bensinmackarna nära denna.

Tips för att boka hyrbil på Arlanda

Öppettider och återlämning

Det är viktigt att alltid kolla upp hyrbilsbolagens öppettider, och speciellt under helg är det nästan alltid begränsade öppettider. Vid avlämning är detta oftast inget problem men det kan vara det vid upphämtning. Har du bokat bilen i förväg blir du uppmärksammad på detta. Tänk också på att det kan tillkomma avgifter, vilket du kan läsa mer nedan under Extra avgifter.

Extra avgifter för hyrbil

Här nedan ser ni vad de olika tillvalen kostar hos respektive hyrbilsbolag. Alla priser nedan är pris per dag. När ni söker i vår sökmotor ser ni tydligt vad priserna är för respektive tillval.

Bolag Avis Budget Europcar Hertz Green Motion Sixt Thrifty
Extraförare 30 40 40 40 40 25 50
Out of hours* 280 N/A N/A N/A 500 875 500
GPS 125 125 104 100 120 100 175
Babyskydd 125 125 112 96 130 100 100
Bilbarnstol 125 125 52 96 130 150 100
Bälteskudde 125 30 52 45 130 30 48
Trängselavgift ** N/A N/A ** N/A N/A N/A
Bagageräcke 125 175 N/A N/A 150 150 200

* Out of hours =Utanför vanliga öppettider.
**Avis och Hertz har faktisk trängelsavgift dvs. ni betalar den korrekta summan. Hos AVIS tillkommer också 25% i administrationsavgift. Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar.

Ändring eller avbokning

Alla bolag erbjuder dig att ändra i din bokning. Men då kan förutsättningar ändras, exempelvis om du lägger till dagar så kan priset ökar. När det gäller avbokning har Budget, Avis, Europcar, Green Motion och Sixt gratis avbokning fram till 48 timmar innan du ska hämta upp din bil. Dock får du inte tillbaka handpenningen om du betalat en sådan.

Hertz och Thrifty har andra avbokningsregler

När det gäller Hertz och Thrifty är det lite andra förutsättningar. Du får pengar tillbaka (utom ev. handpenning) om du avbokar hyrbilen 7 dagar inom bokningstillfället och mer än 48 timmar innan du ska påbörja uthyrningen. Men till skillnad från de andra hyrbilsbolagen får du utöver ev. handpenning även betala en avgift på ca 300 kr (beroende på bilstorlek) hos Thrifty om du avbokar mer än 7 dagar efter bokningstillfället, trots att du inte ska hyra bilen förrän om mer än 48 timmar.

Se till att alltid läsa hyresvillkoren för respektive hyresbolag. Det är också vanligt att villkoren kan skilja sig ifrån olika länder och uthyrningsplatser.

Arlanda overview

Körtider ifrån Arlanda flygplats till olika turistmål runt Stockholm. Det är smidigt att gå på E4:an både norrut och söderut beroende på destination.

Vägbeskrivning och avstånd från Arlanda flygplats

Utflyktsmål med hyrbil i Stockholm

I Sala går det att besöka de kända silvergruvorna
Nära Arlanda ligger Sveriges äldsta stad Sigtuna

Utflykter i Stockholm

Arlanda flygplats ligger i Sigtuna kommun, ca 30 minuter med bil utanför centrala Stockholm. Från flygplatsen går det lätt att ta sig till många trevliga ställen i närområdet, och hyrbil är ett perfekt alternativ för att upptäcka utforska regionen!

Sigtuna

Endast 15 minuters bilfärd från Arlanda och ca 45 minuter från Stockholm ligger idylliska Sigtuna, den äldsta staden i Sverige. Här finns många intressanta historiska sevärdheter, som till exempel Mariakyrkan och flera vackra kyrkoruiner. Stadens stadskärna är mycket vacker med sina många gamla trähus. Parkera hyrbilen och strosa längs Sveriges äldsta gågata som kantas av butiker och trevliga caféer.

Drottningholm

Kulturskatten Drottningholms slott finns med på UNESCOS lista över världsarv. Slottet är det bäst bevarade kungliga slottet i Sverige och byggdes på 1600-talet. Drottningholm och dess omgivande slottspark är värt ett besök för alla som är intresserade arkitektur, historia och vackra miljöer. Här kan du gå på guidad visning eller vandra runt på egen hand. På slottsområdet finns också en mysig restaurang och café där du kan äta hemlagad mat och goda bakelser. Slottet ligger ca 12 kilometer från centrum och är ett mysigt utflyktsmål med hyrbil i Stockholm.

Vaxholm

Runt Stockholm finns mycket fin natur att besöka med hyrbil. I Stockholms skärgård ligger den lilla staden Vaxholm som kallas för skärgårdens huvudort. Vaxholm är en mycket fin gammal skärgårdsstad med många sevärdheter och historiska platser. Under varma dagar kan du njuta av solen på klipporna vid badstranden. Parkera hyrbilen och strosa omkring i den idylliska stadskärnan bland caféer, butiker och mysiga restauranger. Vaxholm ligger ungefär 40 minuters bilfärd från Stockholm.

Tyresö

Tyresö tillhör området som kallas för Storstockholm, men här speglas inte storstadspulsen från huvudstaden. Mycket av Tyresö består av fina naturreservat och nationalparker. Här finns också historiska sevärdheter i form av Tyresö slott och Tyresö kyrka på Brevikshalvön. I närheten finns den mycket vackra och välbesökta nationalparken Tyresta, som har många fina vandringsleder bland vacker gammal urskog och blanka sjöar. Oavsett om du åker till naturen eller vill besöka spännande städer, så är det värt att hyra bil i Stockholm och kunna utforska sevärdheterna runt staden!

Roadtrip i Sverige

Är du nyfiken på en bilsemester i Sverige? Faktum är att Sverige har flera fantastiskt vackra körvägar för en roadtrip, både i norr och söder. Det finns även fina sträckor som är lätta att nå med hyrbil från Stockholm. I artiklarna nedan kan du läsa några tips på fina vägar som är värda en roadtrip i sommar. Trevlig bilsemester!

Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.88 av 5)