Hyrbil på Arlanda

Hitta bäst pris på hyrbilar på Arlanda genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil på Arlanda

Stockholm Arlanda Airport (ARN)
Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Arlanda flygplats, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Hyra bil på Arlanda flygplats

Arlanda flygplats är den största internationella flygplatsen i Sverige. Arlanda ligger cirka 30 minuters bilfärd från centrala Stockholm, och det är lätt att ta sig till och från flygplatsen med bil.

På vägen ut är det bara att följa skyltar mot E4 och Stockholm. På vägen tillbaka finns två stora skyltar längs E4 där det står hyrbilscentra, en kort bit innan själva flygplatsen. Navigator behövs inte. Cirka en mil innan Arlanda finns en mack i Stora Väsby som kan vara bra att använda för att tanka hyrbilen.

På flygplatsen finns åtta hyrbilsbolag representerade. Tre av dem, Alamo, Enterprise och National, ligger i Terminal 2, medan Avis, Budget, Europcar och Hertz ligger i ett särskilt hyrbilsområde en kort bit från flygplatsen.

Till både ställen går det gratis skyttelbussar och ni hittar busshållplatserna precis utanför terminalerna. För att komma till alla hyrbilar (förutom Sixt) så ska ni ta parkeringsbuss Beta oavsett vilken terminal ni är vid. Hyrbilsbolaget Sixt har sitt kontor lågprisparkeringen Alfa, och även dit går det en särskild skyttelbuss som är gratis för samtliga passagerare och den heter parkeringsbuss Alfa.

  • Hyrbilsskylt på Arlanda i Stockholm

Vägbeskrivning och avstånd från Arlanda flygplats

Utflyktsmål i Stockholm

Arlanda flygplats ligger i Sigtuna kommun, en bit utanför centrala Stockholm. Från flygplatsen går det lätt att ta sig till många trevliga ställen i närområdet, och hyrbil är ett perfekt alternativ för att upptäcka små smultronställen!

Sigtuna
Endast 15 minuters bilfärd från Arlanda ligger Sigtuna, den äldsta staden i Sverige. Här finns givetvis många intressanta historiska sevärdheter, som till exempel Mariakyrkan och flera vackra kyrkoruiner. Stadens stadskärna är mycket vacker med sina många äldre trähus, och att strosa runt där är mycket mysigt och trevligt.

Sala
Drygt tio mil från Arlanda flygplats ligger mysiga Sala, som är mest känd för sina silvergruvor. Staden har sina rötter i medeltiden, men blommade inte ut förrän under 1500-talet, när man fann silver i staden. En av de mest intressanta sevärdheterna i Sala idag är just silvergruvan som är mycket värt ett besök.

Tyresö
Tyresö tillhör området som kallas för Storstockholm, men här återfinns lite av storstadens stress och hets. Här finns möjligheter till shopping och goda restauranger, men även historiska sevärdheter i form av Tyresö slott och Tyresö kyrka, som ligger i den del av kommunen som kallas för Brevikshalvön. I närheten finns även den mycket vackra och välbesökta nationalparken Tyresta, som har många fina vandringsleder.

I Sala går det att besöka de kända silvergruvorna
Nära Arlanda ligger Sveriges äldsta stad Sigtuna
Vad tycker du om den här sidan?

(6 röster, betyg: 4.83 av 5)