Hyrbil i Uppsala

Hitta bäst pris på hyrbilar i Uppsala genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Uppsala

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Uppsala, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Hyrbilskontor i Uppsala

I centrala Uppsala har vi samarbete med hyrbilsbolagen Sixt och Hertz. Sixt hittar ni på Fyrislundsgatan 75 och på Uppsala Tågstation. Hertz har sin biluthyrning hos Volvo och ligger på Kungsgatan 97. Skillnaden mellan Hertz och Sixt är liten och båda erbjuder bra bilar med hög standard. Hertz använder Volvobilar medans Sixt använder tyska märken. För att hitta rätt uthyrare rekommendera vi att söka på Uppsala län och där välja uthyrningsplats på kartan.

Att hyra bil i Uppsala

Med hyrbil är det lätt att upptäcka Uppsala och de vackra närområdena eller om man till exempel behöver besöka Stockholm. Att ta sig mellan Uppsala och Stockholm funkar utmärkt med tåg men det är inte alltid centrum man ska till och då kan en hyrbil vara ett bra alternativ. Flera stora hyrbilsbolag har kontor och upphämtningsplatser i centrala Uppsala.

Arlanda Flygplats

Den närmaste flygplatsen är Arlanda där det går utmärkt att hyra bil. Med bil tar det mindre än en timme att köra från Arlanda till centrala Uppsala, och det är mycket smidigt att ta sig till och från flygplatsen från staden.

Vägbeskrivning och avstånd från Uppsala

Utflyktsmål i Uppsala

Uppsala är den största staden i Uppland, och i närområdet finns mycket vacker natur och trevliga täder att besöka. Med en hyrbil går det lätt att ta sig till olika intressanta platser, och det är även större chans att hitta små smultronställen med bil!

Färnebofjärden nationalpark
En och en halv timmes bilfärd från Uppsala finns den mycket vackra nationalparken Färnebofjärden. I parken ligger Dalälven, och det finns många fina vandringsleder vid floden. Utsikten är fantastisk och nationalparken bjuder även på möjligheter att fiska där, om man så önskar. Från det höga utsiktstornet får man en makalös vy över hela området.

Gävle
Gävle är kanske mest känd för sin julbock, men staden har mycket att erbjuda även utanför juletider. Gävles gamla delar, som kallas för Gamla Gefle, är fyllt av gamla småhus och smala, mysiga gator. I Gävle finns även många museer, bland annat ett järnvägsmuseum och ett fängelsemuseum, som är värda att besöka. Gävle ligger lite mer än en timmes bilfärd norr om Uppsala.

Skoklosters slott
Fem mil söder om Uppsala ligger det fantastiska barockslottet i Skokloster. Det vita slottet sägs vara ett av de mest fantastiska slotten och slottsmiljöerna i hela Europa. Skokloster ligger på en av Mälarens halvöar, och det går att besöka själv eller med guide. I anslutning till slottet finns även ett värdshus och camping, om man skulle vilja spendera en natt där.

Skoklosters slott är vida känt
I Gävle finns Sveriges Fängelsemuseum
Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.78 av 5)