Hyrbil i Uppsala

Hitta bäst pris på hyrbilar i Uppsala genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Uppsala

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Uppsala, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan. Där får du info om försäkring för hyrbil, deposition samt ändring och avbokning av hyrbil.

Att hyra bil i Uppsala

Med hyrbil är det lätt att upptäcka Uppsala och de vackra närområdena. Om du exempelvis behöver ta dig mellan Stockholm och Uppsala så är hyrbil ett flexibelt alternativ. Vi har flera hyrbilsbolag i Uppsala centrum och på flygplatser i närheten.

Hyrbil i centrala Uppsala

Flera stora hyrbilsbolag har kontor och upphämtningsplatser i Uppsala. I centrala Uppsala kan du boka hyrbil hos kända bolag som Hertz och Sixt. Sök i sökmotorn för att se hyrbilsbolagen på en karta och enkelt jämföra pris och utbud på hyrbilar.

Närmaste flygplats: Arlanda Flygplats

Den närmaste flygplatsen från Uppsala är Arlanda. På Arlanda flygplats går det utmärkt att hyra bil från flera välkända hyrbilsbolag. Här kan du bland annat hyra bil hos Alamo, Avis, Enterprise, Hertz, Sixt och Thrifty. Med bil tar det mindre än en timme att köra från Arlanda till centrala Uppsala, och det är mycket smidigt att ta sig till och från flygplatsen från staden.

Vägbeskrivning och avstånd från Uppsala

Sevärdheter nära Uppsala

Uftlykter med bil runt Uppsala

Uppsala är den största staden i Uppland och i närområdet finns mycket vacker natur och trevliga täder att besöka. Med hyrbil går det lätt att ta sig till olika intressanta platser, och det är även större chans att hitta små smultronställen med hyrbil! Kanske vill du köra mellan Uppsala och Stockholm, och då kan du läsa artikeln om Utflykter i Stockholmsområdet.

Färnebofjärden nationalpark
En och en halv timmes bilfärd från Uppsala finns den mycket vackra nationalparken Färnebofjärden. I parken ligger Dalälven, och det finns många fina vandringsleder vid floden. Utsikten är fantastisk och nationalparken bjuder även på möjligheter att fiska där, om man så önskar. Från det höga utsiktstornet får man en makalös vy över hela området.

Gävle
Gävle är kanske mest känd för sin julbock, men staden har mycket att erbjuda även utanför juletider. Gävles gamla delar, som kallas för Gamla Gefle, är fyllt av gamla småhus och smala, mysiga gator. I Gävle finns även många museer, bland annat ett järnvägsmuseum och ett fängelsemuseum, som är värda att besöka. Gävle ligger lite mer än en timmes bilfärd norr om Uppsala.

Skoklosters slott
Fem mil söder om Uppsala ligger det fantastiska barockslottet i Skokloster. Det vita slottet sägs vara ett av de mest fantastiska slotten och slottsmiljöerna i hela Europa. Skokloster ligger på en av Mälarens halvöar, och det går att besöka själv eller med guide. I anslutning till slottet finns även ett värdshus och camping, om man skulle vilja spendera en natt där.

Skoklosters slott är vida känt
I Gävle finns Sveriges Fängelsemuseum
Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.78 av 5)