Hyrbil i Västerås

Hitta bäst pris på hyrbilar i Västerås genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Västerås

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Västerås, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Hyra bil i Västerås centrum

Med hyrbil i Västerås öppnar sig många möjligheter till trevliga utflykter i det fina närområdet. De stora hyrbilsbolagen har kontor både på Västerås flygplats, som du kan läsa mer om nedan, och i centrala Västerås. I sökmotorn kan du jämföra pris och utbud på hyrbilar i Västerås och se alla hyrbilskontor på en karta.

  • Västerås centralstation – Anländer man med tåg till Västerås centralstation finns det mycket goda möjligheter att hyra bil i närheten av centralstationen. En kort promenad från stationen, på Södra Ringvägen, finns två hyrbilskontor med ett stort utbud av hyrbilar.
  • Centrala Västerås – Något norr om centralstationen i centrala Västerås går det också bra att hyra bil. Här ligger det ett hyrbilskontor på Kopparbergsvägen, i nära anslutning till E18. Från detta kontor är det smidigt att ta sig ut på de större vägarna, men även till andra delar av Västerås.

Hyra bil på Västerås flygplats

Stockholm-Västerås flygplats är en liten flygplats som ligger endast 10 minuters bilfärd från centrala Västerås. På Västerås flygplats kan du hyra bil hos Avis, Hertz, Sixt och Europcar.

Hyrbilsbolagen har ett gemensamt kontor inne på flygplatsen vid ankomsthallen. Observera att vissa hyrbilsbolag kräver att bilen är bokad innan ankomsten, då deras upphämtningsställe inte alltid är bemannat. Hör med ditt hyrbilsbolag vad som gäller.

Vägbeskrivning och avstånd från Västerås

Utflyktsmål i Västerås

Utflykter med bil runt Västerås

Runt Västerås finns det mycket trevligt att se och uppleva, och även mycket att upptäcka. Vare sig man vill till fantastisk natur, vackra sjöar eller historiska sevärdheter så finns det runt Västerås, och med hyrbil blir resan både enklare och mer spännande!

Gripsholms slott
Gripsholms slott i Mariefred är ett av de vackraste och historiskt sett mest intressanta slotten i Sverige. Slottet har sina rötter i 1300-talet, och användes flitigt av Gustav Vasa. Här finns många fascinerande historier och rummen är öppna för allmänheten. I slottet finns även statens porträttsamling. Gripsholms slott ligger lite mer än en timmes bilfärd från Västerås.

Örebro
Lite mer än en timmes bilfärd från Västerås ligger den vackra staden Örebro. I staden finns många vackra byggnader, och många av dem är även historiskt intressanta. En av de främsta sevärdheterna i Örebro är stadens slott som ligger mitt i den centrala stadskärnan, omgärdad av vatten. I Örebro finns även många trevliga butiker och restauranger om man är sugen på shopping.

Engelsbergs Bruk
Sex mil norr om Västerås ligger gamla Engelsbergs bruk. Bruket var en gång i tiden ett järnbruk, men idag är bruksanläggningen ett fascinerande museum. Här finns många historiska byggnader kopplade till bruket och industrin, och hela anläggningen anses vara så viktig att det tagits med på UNESCO:s världsarvslista.

I Örebro finns mycket att se, bland annat stadens slott
Engelsbergs bruk är med på UNESCO:s världsarvslista

Bilsemester i Sverige

Sverige har flera natursköna vägar för en roadtrip både i södra och norra delen av landet. I länken nedan har vi samlat ett par tips på vackra körvägar i Sverige för den som är nyfiken på en bilsemester utan att resa utomlands! Hos oss kan du tryggt hyra bil med fri avbokning inför din bilsemester i år.

Vad tycker du om den här sidan?

(3 röster, betyg: 4.67 av 5)