Hyrbil i Visby

Hitta bäst pris på hyrbilar i Visby genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Visby

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Visby, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Hyra bil på Visby flygplats

Det är ofta smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. Visby flygplats ligger cirka tre och en halv mil norr om centrala Visby, och är den enda flygplatsen på Gotland. Här landar dagligen flera inrikesflyg, och det går lätt och smidigt att hyra bil på flygplatsen.

På Visby flygplats finns flertalet hyrbilsbolag representerade: Avis, Europcar, Hertz, Wisby Biluthyrning och Mabi Hyrbilar har alla kontor på flygplatsen. De finns i direkt anslutning till ankomstterminalen och är mycket enkla att hitta. Det är även mycket smidigt att ta sig ut från flygplatsen med hyrbil.

Hyra bil inne i Visby

Det går att hyra bil på många ställen inne Visby, om du vill utgå härifrån med hyrbil. Bland annat finns det hyrbilskontor i anslutning till Visby färjeterminal och vid gästhamnen. Det finns även hyrbilskontor i Visbys östra delar, dit man lätt kan ta sig med hjälp av kollektivtrafik. Sök i sökmotorn för att se hyrbilskontoren på en karta.

Vägbeskrivning och avstånd från Visby

 

Utflyktsmål på Gotland

Utflykter och sevärdheter

Gotland är den perfekta ön för en bilsemester. Med hyrbil går det lätt och snabbt att ta sig till den gemytliga öns olika delar. På Gotland finns något för alla, och med hyrbil blir semesterupplevelsen extra trevlig!

Fårö

Sju mil och en kort, gratis färjeresa från Visby ligger den fantastiska ön Fårö. Här finns makalöst vacker natur med raukar och badstränder. Det var även på Fårö som Ingmar Bergman levde, och han hyllas här med bland annat Bergmanveckan och Bergmancenter, som anordnar festivaler och utställningar. På Fårö finns också den vidsträckta Sudersand, som anses vara den vackraste sandstranden på Gotland med sin mjuka sand och långgrunda vatten.

Södra Hällarna

Södra Hällarns naturreservat ligger strax söder om Visby och är ett område med magiskt vacker natur. Här finns branta klippor som stupar ner i havet, fina utkiksplatser och vandringsleder. Det är populärt att ta sig upp till klinten och njuta av vyerna eller vandra nere längs vattnet. Om du vill vandra längre så kan du gå upp till Högklint, vilket är en populär vandringsrutt för den med vandringsvana. Det finns bra med parkering för hyrbilen vid reservatet.

Kneippbyn Sommarland

Kneppbyn sommarland är en dröm för familjen! Här finns det riktiga Villa Villekulla med Pippiteater och lekmuseum i Pippis hus. I Kneippbyn finns också roliga aktiviteter som radiobilar, trampbåtar, karuseller, kanotpaddling och mycket mer. I anslutning till Kneippbyn finns ett stort vattenland som är kul för hela familjen med långa vattenrutschbanor, lugnare laguner, hisnande åkturer och mycket mer. 

Austre

Är man ute efter härliga sandstränder är ett besök på stranden Austre på södra Gotland helt enkelt ett måste. Austre omnämns ofta som Gotlands bästa strand, och förutom de fina vyerna så sägs ljuset från solnedgången vara något alldeles särskilt längs strandremsan. Här finns även otroligt vackra omgivningar, med bland annat fågelparadiset Heligholmen dit man kan åka på guidad tur. Austre ligger lite mer än en timmes bilfärd söder om Visby.

Bungenäs kalkbrott

På den vackra halvön Bungenäs på norra Gotland, lite mindre än en timmes bilfärd från Visby, finns upplevelser utöver det vanliga. Här finns Bungenäs lagunliknande kalkbrott, som förr i tiden var det allra största kalkbrottet på Gotland. Idag finns här många trevliga platser att upptäcka till fots eller på cykel. Bland annat finns det gamla kalkbrottet kvar och även många militärbunkrar efter militärens före detta övningsplats i området.

Från Visby är det lätt att ta sig runt på Gotland med hyrbil
På fantastiska Fårö finns mycket att se och upptäcka
Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.89 av 5)