Hyrbil i USA

Hitta bäst pris på hyrbilar i USA genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i USA

Att hyra bil i USA är det bästa sättet för att ta sig runt smidigt till ett lågt pris. I USA är de allmänna kommunikationerna sällan speciellt bra och taxi blir snabbt ett dyrare alternativ än hyrbil. Av de amerikanska städerna är det mer eller mindre bara New York där det ofta är smidigare att använda tåg och tunnelbana om man inte planerar någon utflykt. Via oss hittar ni endast hyrbilar via de större bolagen och dessa är alltid i ett mycket bra skick.

Priser och försäkring

Hyrbilar i USA inkluderar normalt fria mil och full försäkring. Väljer ni att boka hyrbil via oss ingår trafik- och vagnskadeförsäkring samt stöldskydd med 0 kr i självrisk. På plats kommer ni erbjudas flera extraförsäkringar, vi rekommenderar att vara tydlig och säga nej till alla sådana “erbjudanden”. De är ofta onödiga och prisen är väl tilltagna, även om försäljarna får dem att låta billiga. Vid bokning från USA och Kanada ingår normalt inte försäkring och måste läggas till på plats, boka därför alltid innan avresa.

Upphämtning av hyrbil på flygplats

Flygplatserna i USA har normalt stora hyrbilscentra på eller nära flygplatsen. Uthyrningen är snabb och effektiv och det finns ett stort utbud av hyrbilar. Vid upphämtning får man ofta själv välja bil i sin hyrbilsklass. Det är i princip alltid bäst att hämta och lämna sin hyrbil på flygplatsen så slipper man kostnader för att ta sig fram och tillbaka till den.

Tips och regler för hyrbilar i USA

  • Åldersgräns: Det går att hyra bil i USA från 21 års ålder. Det kan finnas bolag som godkänner en lägre ålder i enstaka delstater. Vid 21-25 år tillkommer en avgift som brukar vara $15-$25 per dag.
  • Bränsle: I USA gäller normalt full-till-full policy. Tanken är full när ni får bilen och och ska vara full när den lämnas tillbaka. Är tanken inte full tankas den upp med ett relativt dyrt literpris. Undantag från denna policy kan vara om ni t.ex. fått ett erbjudande om en gratis tank. Då lämnas hyrbilen tillbaka med så tom tank som möjligt.
  • Högersväng: En speciell trafikregel i USA är att det ofta är tillåtet att svänga höger vid röd trafiksignal. Det är därför bilister bakom dig kommer att tuta om du inte kör mot rött vid högersväng! Ibland finns skyltar som säger “No turn on red” eller liknande och då är det såklart inte tillåtet att köra mot rött.
  • Boka från Sverige: Se till att ha din hyrbilsbokning klar innan du lämnar Sverige. Om du bokar hyrbilen på plats i USA ingår inte de grundläggande försäkringar som de gör när man bokar från Sverige.
  • Parkering: Parkering är mycket sällan ett problem i USA. Landet är som gjort för att köra bil. I stora städer som New York finns det dock inte gott om parkeringsplatser i centrum.
  • Flera förare: Mer än en förare kostar normalt ca $10/dag extra. I sökresultaten går det ibland att hitta “premiumpaket” där upp till tre förare och en gratis tank ingår billigt.
  • Bra land att hyra bil i: USA är kanske världens bästa och smidigaste land att hyra bil i. När ni nu har läst våra tips så kommer det inte att bli några problem med er hyra.
  • Hyrbil i USA på rak väg
Vad tycker du om den här sidan?

(102 röster, betyg: 4.25 av 5)