Hyrbil i Anchorage Alaska

Hitta bäst pris på hyrbilar i Anchorage genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Anchorage Alaska

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Alaskas största stad Anchorage, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan.

Hyra bil på Anchorage flygplats

Anchorages internationella flygplats Ted Stevens Anchorage International Airport är den största i Alaska, och är en av de mest trafikerade i norra Amerika. Här landar och lyfter dagligen många internationella flyg, bland annat till Europa.

På flygplatsen finns åtta av de största och mest kända hyrbilsbolagen representerade. Deras kontor ligger samlade i ett hyrbilscenter en kort bit från den södra terminalen. Det går gratisbussar till detta hyrbilscenter från alla flygplatsens terminaler, och de avgår var 15:e minut under hela dygnet, utan avbrott. Det är mycket att lätt att hitta dessa gratisbussar, då deras hållplatser ligger precis utanför respektive terminal.

Var uppmärksam på att det inte är tillåtet att köra med hyrbilar på oasfalterade vägar, något som kan dyka upp på Alaskas landsbygd. Det är även viktigt att planera bilutflykterna i förväg, och det rekommenderas att ha en GPS i hyrbilen, vilket går att lägga in som tillägg vid bokningen. Detta för att Alaskas vägnät inte är lika utbrett som i andra delstater, och för att vissa vägar inte leder någonstans utan stannar mitt i ingenstans. För bästa körupplevelse är det därför viktigt att veta innan vilka vägar man ska köra på.

Utflyktsmål i Anchorage

Att hyra bil i Alaska är det absolut bästa sättet att ta sig runt till delstatens olika fantastiska delar. Det ger även en extra dimension i naturupplevelserna, och att köra runt i Alaskas makalösa landskap är en upplevelse i sig själv.

Denali State Park
Drygt tre timmars bilfärd norr om Anchorage ligger den makalösa Denali State Park som är en del av Denali nationalpark. Här finns kontinentens högsta berg Mount McKinley, och landskapet i parken är helt fantastiskt. Här finns berg, dalar, glaciärer och urskog att beskåda. Observera att inte alla vägar är asfalterade i parken.

Palmer
Lite mindre än en timme norr om centrala Anchorage ligger staden Palmer, som tillhör Anchorages närområde. Staden är känt för sitt fantastiska lantbruk, och här finns många traditionella hus att se. Några kilometer norr om Palmer finns ett fantastiskt bergspass som kallas för Hatcher Pass, som har flera fina skidbackar och andra vintersportanläggningar.

Seward
Två och en halv timme söder om Anchorage ligger den vackra staden Seward i en bukt vid havet. Staden omgärdas av makalös natur, och det finns möjlighet att åka på en liten kryssning i området. Seward är en av de större städerna i området, och har en mycket trevlig stadskärna med både butiker och restauranger.

I Seward finns en naturskön hamn
Hund som normalt springer i ett hundspann
Vad tycker du om den här sidan?

(11 röster, betyg: 4.64 av 5)