Villkor för att hyra bil

Hyrbil24.se samarbetar med CarTrawler för att förmedla hyrbilar. När ni bokar en hyrbil på vår sajt, hyrbil24.se, ingår ni i ett kontrakt med vår partner CarTrawler.

I tredje steget “Uppgifter”, där ni ombeds fylla i era personeruppgifter, hittar ni Hyrbilsvillkor, Bokningsvillkor och Sekretesspolicy. Hyrbilsvillkoren är specifika för er upphämtningsplats och hyrbilsbolag, medan bokningsvillkoren är de generella villkoren för kontraktet med CarTrawler.

I hyrbilsvillkoren hittar ni information om försäkringar, krav på förare, betalning, bilen (tankningsbestämmelser, regler för miltal och resebegräsningar) och mer information om hyrbilsleverantören.

Bokningsvillkoren reglerar sådant som betalningsmodeller, bokningsbekräftelse, avbokningar, Force Majeure, m.m.

CarTrawler ägs av Etrawler Unlimited Company och är registrerat på Irland, där också huvudkontoret finns.

INFORMATION KRING COVID-19
Pandemen har påverkat hyrbilsbranschen mycket hårt. Just nu är det stora förseningar på återbetalningar efter avbokning. Vi har fått besked på att situationen förhoppningsvis är ordnad till slutet av maj (Uppdaterat 2020-05-04).

Se speciellt följande information kring Fore Majeure som ni hittar i CarTrawlers bokningsvillkor:
“Vi ska inte bryta mot dessa bokningsvillkor eller hållas ansvariga för förseningar i utförande, eller underlåtenhet att utföra, någon av våra skyldigheter enligt dessa bokningsvillkor om förseningen eller underlåtenheten beror på händelser, omständigheter eller orsaker som ligger utanför vår rimliga kontroll. Sådana händelser, omständigheter och orsaker kallas för ”force majeure-händelser”, och exempel på dessa kan inkludera, men är inte begränsade till, Guds verk, översvämning, torka, jordbävning eller annan naturkatastrof, epidemier eller pandemier, terroristattacker, inbördeskrig, civila oroligheter eller upplopp, krig, hot om eller förberedelse för krig, väpnade konflikter, införandet av sanktioner och embargon. Under sådana omständigheter ska tiden för utförande förlängas med en period motsvarande den period under vilken utförandet av förpliktelsen har försenats eller misslyckats med att genomföras. Om vi eller biluthyrningstjänster generellt sett påverkas av en force majeure-händelse har vi dessutom rätt att tillhandahålla en kupong eller återbetala kreditnotan i stället för kontant återbetalning om din bokning avbokas.”

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 4.00 av 5)