Hyrbil i Antibes

Hitta bäst pris på hyrbilar i Antibes genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Antibes

Kuststaden Antibes är ett populärt resmål för sitt perfekta läge på den vackra franska Rivieran. Här hittar du tips för att hyra bil i Antibes samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Frankrike innan, läs våra generella tips om hyrbil i Frankrike via länkar nedan för att få viktig information om saker som bilförsäkring och regler.

Resa till Antibes

Det finns olika sätt att ta sig till Antibes. Det smidigaste är att flyga, då det finns tre internationella flygplatser som ligger inom bekvämt avstånd från Antibes. Om du flyger till Antibes så är det enklast att hyra bil direkt på flygplatsen.

Nice flygplats Côte d’Azur

Nice Côte d’Azur flygplats ligger bara 17 kilometer från Antibes. Det är vanligast att resenärer utgår härifrån för att sedan ta sig den sista biten till Antibes. Det är lätt att ta sig från Côte d’Azur med hyrbil vidare till din destination, och flygplatsen ligger nära viktiga vägförbindelser mellan städerna. Autoroute 8 går från Nice söderut till Cannes och Antibes.

På Nice flygplats kan du hyra bil från flera välkända hyrbilsbolag, och det går smidigt att hämta hyrbilen på flygplatsen. Läs mer via länken nedan.

Marseille flygplats

Marseille-Provence flygplats ligger ca 184 kilometer från Antibes. Det går även bra att utgå härifrån för att ta sig vidare till rivieran längs väg A8 från flygplatsen. Om du istället väljer den längre kustvägen från Marseille så får du dessutom en vacker körning längs havet fram till Antibes. Det finns ett bra utbud av hyrbilsbolag på Marseille flygplats, och det går smidigt att hämta hyrbil på flygplatsen.

Cannes flygplats

Den ganska lilla flygplatsen i Cannes, Mandelelieu flygplats, ligger också nära Antibes men brukar mestadels bara ta emot mindre businessflyg. Om du vill flyga till Cannes så landar flyget ofta på Nice flygplats som bara ligger ca 30 minuter från Cannes.

Hyra bil i centrala Antibes

Om du anländer till Antibes med båt eller tåg och vill hyra bil för att utforska rivieran, så finns det även hyrbilskontor inne i staden. I anslutning till tågstationen Gare d’Antibes finns flera hyrbilsbolag samlade, både på stationen och på nära gångavstånd. Det finns även hyrbilsbolag i utkanten av centrum.

Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta.

Utflykter med hyrbil i Antibes

Sevärdheter i Antibes

Antibes ligger mellan Nice och Cannes och är ett alltmer populärt besöksmål på franska rivieran. En mix av otroligt vacker och romantisk stad, spännande kulturupplevelser och vidsträckta badstränder gör Antibes till ett självklart stopp längs franska sydkusten.

Antibes stad och kultur

Genuina Antibes är en stad som är riktigt härlig att utforska i din egen takt. Som en av de äldsta städerna längs rivieran är Antibes full av vackra historiska platser. Den fina gamla stadskärnan lockar besökare för sina pittoreska torg och trånga kullerstensgränder, kantade av rustika stenhus med färgglada fönsterluckor och blommor.

I Gamla staden kan du shoppa i unika småbutiker och fynda på matmarknader, och här finns flera av stadens mysigaste restauranger. Ät en god middag på någon av de charmiga uteserveringarna och strosa längs stenmuren i solnedgången med en fantastisk utsikt över medelhavet. Om du är konstintresserad så ska du besöka konstutställningen Musee Picasso i borgen Château Grimaldi, som ligger fintvid hamnen. Picasso använde borgen som sin ateljé under sin tid i staden på 40-talet.

Juan-Les-Pins

Antibes har flera fina badstränder nära, och inom kommunen ligger också den populära badorten Juan-Les-Pins som är känd för sin exklusiva miljö med lyxyachter och jetsettare. Här finns ett livligt nattliv med mång barer och klubbar, och störst utbud av roliga vattensporter. Mellan Antibes och Juan-Les-Pins ligger också den vackra halvön Cap-des-Antibes med sina exklusiva villor och fina, klippiga badplatser.

Stränder i Antibes

Antibes har flera allmänna stränder som dessutom anses vara några av de vackraste på rivieran. Plage de la Gravette är en idylliskt vacker strand med mjuk sandstrand inte lång från Gamla staden. En bit från centrum ligger Ponteil Beach där du kan prova att paddla kajak, segling och paddleboard, och har nära till både exklusiva och enklare restauranger. Här finns en lång parkering för din hyrbil där du kan betala för en heldag. En annan allmän strand är populära Plage de la Salis, som också har tillgång till besöksparkering.

Längs halvön Cap-des-Antibes finns stranden Plage de la Garoupe som har härlig vit sand till skillnad från resten av den klippiga halvön, där de flesta solar och dyker från klipporna.

Vattenland och parker

För de minsta så finns flera roliga vattenland nära Antibes. Strax utanför staden ligger Marineland som är en Europas största marina djurpark för shower med bland annat späckhuggare och delfiner. I anslutning till Marineland ligger rivierans stora vattenland Aquasplash med sina enorma rutschbanor och roligheter för hela familjen, bara ett stenkast från medelhavets  sandstränder.

Köra längs kusten från Antibes

Bila längs franska Rivieran

Det är en fantastisk upplevelse att köra längs den franska Rivieran. Antibes är en fin utgångspunkt för att uppleva flera av sydkustens vackraste medelhavsstränder, spännande städer och charmiga byar på den franska landsbygden.

Cannes och Nice

Från Antibes är det bara 11 kilometer till Cannes i söder och ca 21 kilometer uppåt längs kusten till Nice. Cannes är ett populärt utflyktsmål för sin fina strandpromenad, stora restaurangutbud och roliga shopping. Precis ovanför Nice ligger även den fantastiskt fina medeltida staden Eze vackert på en klippa över havet.

Monaco

Om du fortsätter ytterligare 20 kilometer norrut kommer du till Monaco, som med sina pampiga byggnader och Monte Carlo kasino verkligen utstrålar exklusivitet. Men här finns också en fin gammal stadskärna, Monaco-Ville, med vacker arkitektur och mysiga caféer.

Om du istället skulle vilja fortsätta söderut efter Cannes så väntar intressanta storstäder som Marseille och Montpellier, och idylliska orter som Aix-en-Provence bland vingårdar och vackert landskap.

Från Antibes till Italien

För en riktigt härlig roadtrip kan du köra från franska sydkusten mot Italien. Vackra italienska städer som Genua ligger bara 225 kilometer bort med vackra medelhavsvyer hela vägen. Genua har Europas största medeltida stadskärna och har en härlig blandning av historia, kultur och storstadspuls med nära till underbar medelhavsnatur. Undersök möjligheten till envägshyra för att lämna din hyrbil i en annan stad!

Oavsett om du är ute efter att uppleva franska rivieran eller ge dig ut på en längre upptäcktsfärd, så är det en minnesvärd upplevelse att hyra bil i Antibes och utforska sydkustens pärlor i din egen takt.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)