Hyrbil i Chania

Hitta bäst pris på hyrbilar i Chania genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

I Chania på Kreta finns flera underbara stränder

Hyra bil i Chania

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Chania och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Grekland innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Chania

Chania är Kretas näst största stad. Om man vill hyra bil i Chania är det enklast att hyra på flygplatsen eller i centrum. Det går kollektivtrafik från flygplatsen in till centrum, som stannar inom gångavstånd från det mesta. Det finns flera lokala hyrbilsbolag i stadskärnan. Ca 4 minuters promenad från busstationen finner du exempelvis ett bolag på gatan Chalidon. En bit väst om stadens centrala delar finns också flera hyrbilskontor i byn Kato Stalos.

Hyra bil på Chania flygplats

Från Chania flygplats är det 15 kilometer in till centrum. Med hyrbil tar resan ca 25 minuter. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Budget, Avis, Europcar, Sixt och ett par lokala bolag. Bolagen har sina kontor i ankomstterminalen direkt efter bagageupphämtningen, så det är lätt att hitta när du har landat. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss.

Observera att några av hyrbilsbolagen har en ”Meet & Greet” på denna flygplats, vilket innebär att en representant kommer och möter dig om du har bokat en hyrbil. Vissa kontor är därav endast öppna när en hyrbil har bokats. Var därför noga med att boka din hyrbil online i förväg. Du kommer få mer information om din hämtning och avlämning av hyrbilen i din bokning.

Läs mer om sevärdheter på Kreta.

Att se och göra i Chania

Hamnstaden Chania ligger vackert beläget på Kretas kust. Staden är ett härligt resmål om man vill få en perfekt kombination av stadsliv, kultur och avkopplade badsemester på fina stränder. Här finns minnesvärda aktiviteter och storslagna vyer både inne i staden och runtom i regionen. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Chania stad och hamn

Chania kallas ofta för Kretas vackraste stad på grund av de charmiga gamla kvarteren och det medeltida hamnområdet. Hamnen är en av Kretas mest fotograferade platser. Den välbevarade Gamla stan utgör en stor del av centrum med sina snirkliga gränder, vacker arkitektur och historiska platser. Under 1200–1600-talet tillhörde Chania Venedig, vilket fortfarande märks i atmosfären och på den venetianska hamnen. Hamnen är en fest för ögat med sitt klara vatten och vackra fyrtorn. Under varma kvällar samlas invånarna på hamnområdets uteserveringar i det gyllene ljuset från hamnlyktorna.

Mat och dryck

Om du är intresserad av den lokala maten så är ett besök på stadens saluhall, Agora, ett måste. Saluhallen är den största på hela Kreta. Chanias saluhall ligger bara några meter från hamnen, och här säljs allt möjligt gott. Det är en upplevelse att bara gå omkring och insupa atmosfären bland olivoljor, lokal honung och väldoftande kryddor. Här finns även restauranger där man kan slå sig ner och prova någon av delikatesserna. Många städer på Kreta håller matmarknader varje vecka och Chania är inget undantag. Här öppnar livliga marknader fyra dagar i veckan runtom i staden. På marknaderna kan du hitta färska grönsaker och frukt, spännande närproducerade råvaror, grekiska ostar och mycket mer. Den största marknaden hålls på gatan Minoos.

Sevärdheter i Chania

Chania uppmuntrar till flera mysiga utflykter i den vackra staden. Det arkeologiska museet i staden är mycket populärt. Här visas romerska föremål från forna städer som har hittats i regionen. Museet ligger i ett gammalt venetianskt kloster från tiden då staden var under Venedigs styre. Men det finns också mycket vackert att se utanför stadskärnan; ca 18 kilometer från Chania ligger en botanisk park vid foten av Vita bergen. Här kan du strosa bland inhemska fruktträd, oliver och kryddväxter på hela 20 hektar, och avsluta med en mysig fika på trädgårdens café.

Chania shopping

Chania sägs vara den bästa shoppingstaden på västra delen av Kreta. Här hittar du en blandning av välkända kedjor som Zara och Bershka och unika butiker. I Gamla stan finns många mysiga butiker i de historiska byggnaderna, och livliga marknader för hantverk och souvenirer. Området har både mer turistinriktad försäljning men också fina smycken i guld och silver, som butiken Ekaterini som säljer handgjorda smycken. Här finns också den kända gatan Skridlof som bara säljer föremål av handgjort läder som väskor, plånböcker och sandaler av hög kvalitet. I butiken Gong i hamnen kan du shoppa roliga accessoarer och kläder inom vintage och retro. I utkanten ligger ett lågprisvaruhus, Jumbo, som säljer produkter som leksaker, kläder, skor och heminredning.

Stränder och badplatser

I Chania är det nära till underbara sandstränder. Den populäraste stranden i staden ligger i västra delen, och är en urban strand med restauranger och turiststråk. Stranden är barnvänlig och här finns chans att prova flera vattenaktiviteter. Ca 70 kilometer från centrum ligger Paleochora, en kuststräcka med långa stränder med turkost vatten. Paleochora är perfekt för en dag med bad och surfing. På stranden Agia Marina kan du sola tillsammans med invånarna och dansa till strandbarernas musik. Om du vill ha en lugnare stund i naturen så ligger Glyka Nera mer isolerat mellan höga klippor. Stranden kan nås med båt eller hajking.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)