Hyrbil på Fuerteventura

Hitta bäst pris på hyrbilar på Fuerteventura genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Fuerteventura

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på ön Fuerteventura, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Spanien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Spanien via länken nedan.

Hyra bil på Fuerteventura flygplats

Fuerteventura flygplats ligger endast 5 kilometer från Puerto del Rosario, som är öns största stad. Här landar samtliga reguljärplan och charterplan, och är en utmärkt utgångspunkt för att hyra bil. Här finns flera hyrbilsbolag i direkt anslutning till ankomsthallen.

Det finns även hyrbilskontor inne i vissa städer på ön, beroende på vilket hyrbilsbolag just du väljer.

Vägnätet på Fuerteventura är väl utbyggt och det är lätt att ta sig fram med bil på ön.

Utflyktsmål på Fuerteventura

Trots att Fuerteventura är den näst största ön på Kanarieöarna är det även den lugnaste, och att köra bil här är en helt annan upplevelse än på grannön Gran Canaria. Det finns många möjligheter och utflyktsmål om man kör bil på ön!

Betancuria
På öns västra del ligger den lilla och mysiga staden Betancuria som även har en lång och spännande historia som ständigt finns närvarande i staden. I Betancuria finns en intressant och vacker kyrka från 1600-talet, och staden har även många hantverkare som säljer sina alster där.

Parque Natural de Corralejo
Med sina makalösa vyer och fantastiska sanddyner är naturreservatet Corralejo på nordöstra Fuerteventura ett måste att besöka. Att gå runt bland sanddynerna beskrivs som att vandra i öknen, fast med havet precis runt knuten. Vid naturreservatet finns även välbesökta sandstränder.

Stränderna på Costa Calma
Längs Fuerteventuras södra kustremsa ligger Costa Calma: en mer än 1.5 kilometer lång sträcka med flera fantastiska stränder. Här finns även många restauranger och barer, och det finns även möjlighet att prova på både vattenskidor och jet-ski här.

Vidsträckt strand på Costa Calma
Den historiska kyrkan i Betancuria
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.63 av 5)