Hyrbil på Teneriffa

Hitta bäst pris på hyrbilar på Teneriffa genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Teneriffa

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Teneriffa, som är en av de mest populära öarna i Kanarieöarna, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Spanien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Spanien via länken nedan.

Våra hyrbilskontor på Teneriffa

  • Santa Cruz: Santa Cruz är Teneriffas största stad, och har utmärkta förbindelser med både resten av ön och den norra flygplatsen. Det finns mycket goda möjligheter att hyra bil i staden, bland annat finns hyrbilskontor på flertalet hotell. Det finns även hyrbilskontor på Calle Lepanto.

  • Puerto de la Cruz: På Teneriffas nordvästra kust ligger Puerto de la Cruz, där det finns mycket goda möjligheter att hyra bil. Det finns ett antal hyrbilskontor i staden som alla är lätta att ta sig till. Det finns flera mysiga utflyktsmål i närheten, och det är nära till både Teneriffas norra flygplats och Santa Cruz.

  • Playa de la Américas: I Playa de la Américas, som ligger på Teneriffas södra del, finns ett stort antal hyrbilskontor. Totalt finns det nio hyrbilskontor i staden, och flera av dem är lokaliserade på hotell, bland annat Hotel Troya. Det är lätt att ta sig ut på Teneriffas motorväg för vidare utflykter från Playa de la Américas.

  • Costa Adeje: En bit norr om Playa de la Américas ligger populära Costa Adeje, där det finns ett flertal hyrbilskontor utspridda i staden. Precis om i Playa de la Américas finns flera hyrbilskontor på stadens hotell – som till exempel Hotel Jardin Tropical – och det går även här enkelt och smidigt att ta sig med bil till öns övriga delar.

Hyra bil på Teneriffa flygplats

På Teneriffa finns två internationella flygplatser: Teneriffa södra flygplats och Teneriffa norra flygplats. På båda flygplatserna finns flera hyrbilsbolag, och deras kontor är på båda ställena placerade i ankomstterminalen.

Trafikreglerna på Teneriffa är samma som i övriga Spanien, men vissa vägar kan kräva extra koncentration då de kan vara slingriga, smala och guppiga, särskilt i bergsområdena.

Utflyktsmål på Teneriffa

På Teneriffa finns mycket att se och uppleva, och med hyrbil blir resan mycket enklare och bekvämare. Ön erbjuder allt från vykortsvackra stränder till makalösa landskap.

Teides nationalpark
Denna unika nationalpark är en av öns främsta turistattraktioner, och den består av en enorm vulkankrater, och i denna krater finns Teide: vulkanen som utgör den högsta punkten i hela Spanien. Att köra bil här brukar beskrivas som att köra bil på månen. För att komma högre upp på berget krävs att man tar en linbana.

Puerto de la Cruz
Önskas en ”traditionell” upplevelse på Teneriffa är staden Puerto de la Cruz ett givet utflyktsmål. Staden ligger på öns norra del och är en av de mest populära turistorterna i hela ögruppen. Här finns shopping, bad och nattliv, men även en gammal stadsdel där man kan se det historiska Teneriffa.

Masca
Masca är en av Teneriffas riktiga pärlor. Beläget på en bergssluttning har byn en makalös utsikt över berg och dalar, och att köra dit är en upplevelse i sig, även om vägarna är smala och slingriga. Masca är en mycket pittoresk by, och det är ett måste att vandra omkring i området för att ta in den fantastiska utsikten.

Bergsbyn Masca bjuder på hisnande vyer
Puerto de la Cruz bjuder på både sol och bad
Vad tycker du om den här sidan?

(17 röster, betyg: 4.35 av 5)