Hyrbil på Teneriffa

Hitta bäst pris på hyrbilar på Teneriffa genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Teneriffa

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Teneriffa, som är en av de mest populära öarna i Kanarieöarna, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Spanien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Spanien via länken nedan.

Våra hyrbilskontor på Teneriffa

 

  • Santa Cruz: Santa Cruz är Teneriffas största stad, och har utmärkta förbindelser med både resten av ön och den norra flygplatsen. Det finns mycket goda möjligheter att hyra bil i staden, bland annat finns hyrbilskontor på flertalet hotell. Det finns även hyrbilskontor på Calle Lepanto.
  • Puerto de la Cruz: På Teneriffas nordvästra kust ligger Puerto de la Cruz, där det finns mycket goda möjligheter att hyra bil. Det finns ett antal hyrbilskontor i staden som alla är lätta att ta sig till. Det finns flera mysiga utflyktsmål i närheten, och det är nära till både Teneriffas norra flygplats och Santa Cruz.
  • Playa de la Américas: I Playa de la Américas, som ligger på Teneriffas södra del, finns ett stort antal hyrbilskontor. Totalt finns det nio hyrbilskontor i staden, och flera av dem är lokaliserade på hotell, bland annat Hotel Troya. Det är lätt att ta sig ut på Teneriffas motorväg för vidare utflykter från Playa de la Américas.
  • Costa Adeje: En bit norr om Playa de la Américas ligger populära Costa Adeje, där det finns ett flertal hyrbilskontor utspridda i staden. Precis om i Playa de la Américas finns flera hyrbilskontor på stadens hotell – som till exempel Hotel Jardin Tropical – och det går även här enkelt och smidigt att ta sig med bil till öns övriga delar.

Hyra bil på Teneriffa flygplats

På Teneriffa finns två internationella flygplatser: Teneriffa södra flygplats och Teneriffa norra flygplats. På båda flygplatserna finns flera hyrbilsbolag, och deras kontor är på båda ställena placerade i ankomstterminalen.

Trafikreglerna på Teneriffa är samma som i övriga Spanien, men vissa vägar kan kräva extra koncentration då de kan vara slingriga, smala och guppiga, särskilt i bergsområdena.

Utflyktsmål på Teneriffa

På Teneriffa finns mycket att se och uppleva, och med hyrbil blir resan mycket enklare och bekvämare. Ön erbjuder allt från vykortsvackra stränder till häftig natur.

Teides nationalpark
Denna unika nationalpark är en av öns främsta turistattraktioner, och den består av en enorm vulkankrater, och i denna krater finns Teide: vulkanen som utgör den högsta punkten i hela Spanien. Att köra bil här brukar beskrivas som att köra bil på månen. För att komma högre upp på berget krävs att man tar en linbana.

Puerto de la Cruz
Önskas en ”traditionell” upplevelse på Teneriffa är staden Puerto de la Cruz ett givet utflyktsmål. Staden ligger på öns norra del och är en av de mest populära turistorterna i hela ögruppen. Här finns shopping, bad och nattliv, men även en gammal stadsdel där man kan se det historiska Teneriffa.

Masca
Masca är en av Teneriffas riktiga pärlor. Beläget på en bergssluttning har byn en makalös utsikt över berg och dalar, och att köra dit är en upplevelse i sig, även om vägarna är smala och slingriga. Masca är en mycket pittoresk by, och det är ett måste att vandra omkring i området för att ta in den fantastiska utsikten.

Bila runt Teneriffa

Teneriffa är perfekt för att hyra bil och utforska ön på egen hand. Det går fint att bila runt hela Teneriffa och stanna till vid sevärdheter i det varierande landskapet. Du kan köra runt Teneriffa på några timmar, men det rekommenderas att ta sin tid för att uppleva den unika naturen och autentiska gamla småstäder längs vägen. Det finns gott om utkiksplatser att stanna vid för att njuta av omgivningarna som ofta är storslaget vackra. Här skiftar miljöerna i höga berg och gröna dalar, dramatiska klippor i havet, pittoreska byar och stränder med vulkansand. Stanna till vid utkiksplatserna högt över havet längs de slingrande kustvägarna på norra delen av ön.

En av de mest populära sevärdheterna att köra till är vulkanen Teide. Utforska det vulkaniska landskapet genom att köra genom Parque Nacional de las Cañadas del Teide, Teide nationalpark, där det nästan känns som att vara på månen bland kratrar och lava. Det går att köra högt uppför berget även om du inte kommer hela vägen med bil. Några kilometer bort hittar du häftiga stenformationer med bland annat den berömda Roque Cinchado som formats av vulkanens aktivitet. Andra sevärda vägar på Teneriffa är ”The Road to Los Gigantes” längs storslagna bergsvägar som leder till de mäktiga klipporna Los Gigantes på västkusten. Klipporna är en häftig syn och reser sig 600 meter upp ut det turkosa havet. Ta dig ut till utkiksplatsen El Mirador Archipenque för en panoramavy över klipporna och hamnen.

Att hyra bil på Teneriffa är också ett bra sätt att komma undan turismen och utforska traditionella gamla byar på landsbygden. Byn Masca har exempelvis kallats för den mest idylliska byn på Teneriffa, och här kan du parkera och hajka ner till havet.

Det är enkelt att hyra bil och köra på Teneriffa, och det är verkligen rekommenderat att göra en bilresa om du vill utforska den vackra ön på riktigt!

Bergsbyn Masca bjuder på hisnande vyer
Puerto de la Cruz bjuder på både sol och bad

Roadtrip i Spanien: Tips och resmål

Vill du ha tips på vägar för en roadtrip på det spanska fastlandet? I artikeln nedan har vi samlat förslag på rutter och resmål för roadtrip i Spanien. Där får du tips på både längre och kortare bilresor i södra, mellersta och norra Spanien. Vi hoppas att det kan inspirera till din nästa bilsemester!

Vad tycker du om den här sidan?

(17 röster, betyg: 4.35 av 5)