Hyrbil på Istanbul flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar på Istanbul flygplats genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Istanbul flygplats

Här hittar du information för att hyra bil på Istanbul flygplats och hyrbilar till bästa pris. Se längre ner för tips på utflykter och sevärdheter. Om du inte hyrt bil i Turkiet innan, läs våra generella tips om hyrbil i Turkiet via länken nedan. Där får du också några tips på utflykter och att köra i Istanbul.

Istanbul är Turkiets största stad och ligger på gränsen mellan Europa och Asien. Staden är uppdelad i en europeisk och asiatisk del och räknas som Turkiets kulturella centrum. Istanbuls moderna flygplats är en fin utgångspunkt för att bila till regionens  spännande sevärdheter. En hyrbil förhöjer din reseupplevelse och ger frihet att utforska i din egen takt.

Istanbul flygplats

Istanbul Airport (IST), är den största internationella flygplatsen för Istanbul. År 2019 ersatte flygplatsen den gamla flygplatsen Istanbul Atatürk Airport, och den nya flygplatsen är idag en av de största och mest moderna i världen. Istanbul flygplats ligger i den europeiska delen av staden, och i den asiatiska delen finns den mindre Sabiha Gökcen Airport.

Från Istanbul Airport in till centrala Istanbul är det ca 50 kilometer. Motorvägen D020 går via flygplatsområdet till staden, och gör det smidigt att ta sig till och från flygplatsen med bil.

Hyra bil på Istanbul flygplats

På flygplatsen kan du hyra bil hos många välkända bolag. Du hittar hyrbilskontoren i den moderna ankomsthallen. Följ skyltarna mot hyrbilar efter att du hämtat ditt bagage. Var noga med att boka bil online i förväg, dels för att säkerställa pris och för att bilen ska vara ledig vid din ankomst.

Adress Istanbul Airport
Tayakadin, Terminal Caddesi No:1, 34283 Arnavutköy/Istanbul, Turkiet

Hyrbilsbolag på Istanbul flygplats

I tabellen ser du några av bolagen som finns tillgängliga hos oss för hyrbil på Istanbul flygplats. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket, och välj bränslepolicy “full-till-full” om ni kan. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank. Sök i sökmotorn för att se samtliga bolag och utbud.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad I terminalen
Avis Obegränsad I terminalen
Enterprise Obegränsad I terminalen
Global Obegränsad Meet & Greet
Green Motion Obegränsad I terminalen
Hertz Obegränsad I terminalen
InterRent Obegränsad I terminalen

Om bolaget erbjuder Meet & Greet så kommer en representant för bolaget och möter dig på flygplatsen om du har bokat en bil. Var därför noga med att boka din hyrbil online i förväg.

Bensinstationer nära Istanbul flygplats

Det finns flera bensinstationer och faciliteter inom flygplatsområdet, samt några minuter bort längs vägen som går ut från flygplatsen. Beroende på din position kan det vara enklast att söka efter närmaste bensinstation i Google Maps när du ska tanka upp innan återlämning.

Utflykter med hyrbil i Istanbul

Sevärdheter i Istanbul

Istanbul är ett spännande resmål för sina historiska sevärdheter, livliga stadspuls och säregna charm. Staden sprider sig över två kontinenter och är en smältdegel av kulturer och influenser. Besök fantastiska byggnader som Hagia Sofia, vackra moskéer och framstående museum. Insup intrycken på en av Istanbuls orientaliska marknader som fullkomligt svämmar över av färgglada kläder, kryddofter, hantverk och allt däremellan. Ät gott på traditionella restauranger med smakrika godsaker som Meze och kebab, och fika på turkiska kaffebarer med söta bakelser.

När du har upplevt Istanbuls flärd och kulturella sevärdheter så väntar utflykter utanför staden. Med hyrbil kan du ta dig till den vackra kusten, mysiga småstäder och unika landmärken. Vad sägs som ruinerna av den mytomspunna staden Troja, eller idylliska strandresorter på perfekt köravstånd från storstaden. En roadtrip är det bästa sättet att uppleva Turkiet, och det är varmt rekommenderat att hyra bil på Istanbul flygplats och göra utflykter utanför staden!

Vad tycker du om den här sidan?
(Inga röster än)