Hyrbil i Dallas

Hitta bäst pris på hyrbilar i Dallas genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Dallas i Texas har mycket att se och göra inom både shopping, historia och kultur

Hyra bil i Dallas

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Dallas och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Hyra bil på Dallas flygplats – Dallas Fort Worth Airport

Om du flyger till Dallas är det smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen, för du kommer behöva bilen direkt och det är stora avstånd i staden. Dallas Internationella flygplats ligger ca 28 kilometer nordväst om centrala Dallas. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Alamo, Budget, Hertz, Enterprise och National med ett stort utbud av bilmodeller. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg, då det finns begränsat med bilar utanför bokningarna.

Hämta hyrbil på flygplatsen

Bolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter, som är en egen byggnad inom flygplatsområdet. För att komma dit följer du skyltarna för Rental Car Center efter att du hämtat ditt bagage. Du åker till hyrbilscentret på 10 minuter med flygplatsens servicebussar, Shuttle bus. Bussarna stannar vid terminalen och kör resenärer mellan terminalen och hyrbilscentret.

Adress till Dallas Airport

Våra hyrbilskontor i centrala Dallas

Om du vill utgå från centrum så kan du åka med kollektivtrafiken, DART, från flygplatsen till Dallas centrum. Här stannar både tåg och bussar inom gångavstånd från stadens hyrbilskontor, som är enkla att hitta. I centrum har populära hyrbilsbolagen Hertz och Budget ett par kontor som ligger lättillgängligt. I Main Street District på Commerce Street ligger Budget ca 3 minuter från centrala Akard Station. 5 minuter därifrån ligger Hertz på Ross Avenue. Här finns också flera busshållplatser nära.

Budget och Hertz finns också i norra delen av staden på Preston Road respektive West Mockingbird Lane, samt i söder vid South Marvin D Love Freeway och nordost vid East Northwest Highway. Sök i sökmotorn för att se kontoren på en karta.

Se och göra med hyrbil i Dallas

Utflykter och sevärdheter

Dallas är den tredje största staden i Texas. Här finns mycket att upptäcka inom både historia, kultur, shopping och spännande matupplevelser från södern. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök!

Downtown Dallas

Distrikten i Downtown Dallas myllrar av attraktioner, shopping och aktiviteter för alla åldrar. Området har på senare år blivit stadens center för både kultur och underhållning. Här finns spännande museum, butiker, charmiga matställen och pubar. För den konstintresserade väntar Dallas Arts District med bland annat Museum of Art och the Sixth Floor Museum på Dealy Plaza. I Downtown utgår flera Walking tours, bland annat ”The Dallas JFK Tour” som visar besökare runt till platser relaterade till president John F. Kennedys mord.

Ta dig upp i Reunion Tower för en fantastisk utsikt över hela staden och horisonten. Mot kvällen väcks Downtowns livliga nattliv som har något för alla: här väntar dansklubbar, live Blues och trevliga takbarer.

Äta i Dallas

Downtown stoltserar med många av stadens trevligaste restauranger, och det är lätt att hitta ett matställe oavsett om du reser på en budget eller vill lyxa till det. Här finns den amerikanska södern på menyn tillsammans med mexikansk mat, asiatiska köket och saftiga köttstekar. I östra Downtown hålls Dallas Farmers Market som är en av de största matmarknaderna i Texas. Här finns över 150 marknadsstånd som visar upp sina närproducerade råvaror som kött, ost, ägg, honung och mycket mer. Dallas Farmers Market är ett himmelrike för den matglade, och här finns mycket att både handla och smaka. Förutom mat kan du också handla saker som antika möbler, vara med i en yogalektion och se liveframträdanden inom musik och matlagning.

Historic West End District

I Downtown ligger det historiska West End District, som är en av stadens största attraktioner. Distriktet är fullt av klassiska gamla tegelhus från sekelskiftet som gjorts om till boningshus, restauranger och butiker. Idag har Dallas West End District en unik atmosfär i sin charmiga mix av historisk arkitektur och moderna aktiviteter. Här kan du shoppa autentiska westernkläder på Wild Bill’s Western Store och äta gott på populära YO Ranch Steakhouse. Avsluta kvällen med en drink och livemusik på livliga House of Blues. I West end ligger också det världsberömda Dallas World Aquarium vars regnskog är hem åt allt ifrån stingrockor och pirayor till krokodiler och hajar.

Shopping i Dallas

Dallas har gott om shoppingupplevelser utöver det vanliga. Här finns exklusiva Highland Park, det första shoppingcentret i landet med enbart märkes- och lyxbutiker. I West Village finns promenadvänliga shoppingstråk med både trendiga kedjor och unika butiker. I Design District finner du antikshoppar och konstgallerier bredvid kända inredningsbutiker. De två självklara köpcentren är Galleria Dallas och NorthPark Center. Galleria Dallas har blivit hyllat som ett av de bästa ställena i landet att spendera pengar. Här kan du strosa bland internationella butiker på flera våningar.

Roadtrip med hyrbil i USA

Åk på roadtrip i USA från Dallas

Även om Texas vanligtvis är ett stopp under en längre rutt i USA, så är Dallas också är en fin utgångspunkt för att åka på roadtrip och göra utflykter! Genom att hyra bil i Dallas är du fri att utforska närliggande städer och stater och spännande sevärdheter i din egen takt. Från Dallas är det bara strax under 3 timmar till “Live music capital of the world” Austin, och 30 timmar och 30 minuter till Houston. Väster om Texas ligger New Mexico som gränsar till Arizona och därefter Kalifornien, så med hyrbil väntar fantastiskt och föränderlig natur, öppen himmel och raka vägar från Texas till västkusten. Du kan också bila från Dallas genom de södra staterna mot Florida och längs östkusten. Undersök möjligheten till envägshyra för att lämna tillbaka din hyrbil i en annan stad!

Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 5.00 av 5)