Hyrbil i Denver

Hitta bäst pris på hyrbilar i Denver genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Denver

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Denver, Colorado och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan. Där får du information om saker som bilförsäkring och regler.

Hyra bil på Denver flygplats – Denver International Airport

Om du flyger till Denver kan det vara smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen vid din ankomst. Denvers flygplats ligger ca 37 kilometer från centrala Denver. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen med ett stort utbud av bilmodeller. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg, då det finns begränsat med bilar utanför bokningarna.

Hämta hyrbil på flygplatsen

Bolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter som är en egen byggnad inom flygplatsområdet. Du åker till hyrbilscentret på några minuter med flygplatsens servicebussar, Shuttlebuss, som kör resenärer mellan terminalen och hyrbilscentret. För att komma till hållplatsen följer du skyltarna mot hyrbilar efter att du hämtat ditt bagage.

Hyra bil i centrala Denver

Om du vill utforska Denvers city några dagar innan du hyr bil, så finns den även flera hyrbilsbolag i centrala Denver. Från flygplatsen kan du ta dig in till centrum med kollektivtrafiken. Tåget stannar vid flera stopp på vägen och avslutar på Denver Union Station i Downtown. För att ta dig till stadens hyrbilsbolag kan du behöva byta till andra lokala tåg eller spårvagnar, och du inte vill promenera de ganska långa sträckorna.

Det finns ett par hyrbilsbolag ca 15-30 minuters promenad från Denver Union Station, samt flera bolag som ligger en kort tågresa bort från stationen i södra och östra delen av centrum.

Sök i sökmotorn ovan för att se hyrbilskontoren på en karta.

Uflykter med hyrbil i Denver

Att se och göra i Denver

Denver är huvudstad i delstaten Colorado. Här finns mycket att se och uppleva inom både kultur, historia, shopping. Läget vid de klippiga bergen uppmuntrar till en hel del naturupplevelser och friluftsaktiviteter. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök i Denver!

Red Rock Amphitheatre

I Denver ligger ett av delstatens historiska landmärken, Red Rock Amphitheatre. Arenan är byggd i röd sandsten och är favoritdestinationen för både lokalbor och turister. I Red Rocks fantastiska utomhusmiljö kan du se konserter under ljumma sommarkvällar. Varje år kommer kända artister till hit för att spela, och en liveshow i Red Rock är sannerligen en minnesvärd musikupplevelse. Ibland visas utomhusfilm i Red Rock på en massiv bioduk.

Om du blir hungrig finns Ship Rock Grille som är byggd runt två stora klippor. Här kan du äta en mysig middag på pation med panoramautsikt över bergen. Red Rock har avsedda parkeringsytor för besökare där du kan ställa hyrbilen, och parkeringen brukar öppna 2 timmar innan ett event.

Downtown Denver

Downdown Denver är livligt med mycket shopping, blinkande ljus och härlig atmosfär. Downtown är framförallt centrerat kring handelsstråket 16th Street Mall. 16th Street Mall är hela 1,6 kilometer långt och är packat med butiker, restauranger och attraktioner. Det är också stadens bästa ställe att sitta ner och titta på människorna! Vid slutet av byggnaden ligger Denver Pavilions, ett butiks-och restaurangkomplex med flera biosalonger. Under kvällen kan man åka häst och vagn längs 16th Street Mall under trädens blinkande ljuslyktor.

Kvarteren LoHi och LoDo

Om du fortsätter förbi 16th Street Mall över broarna kommer du till området LoHi, Lower Highlands. LoHi är ett kulturkvarter fyllt av bryggerier, pubar och unika matställen. Här kantas gatorna av Viktorianska byggnader och grönskande trädgårdar, och i trendiga LoHi hittar du flera gallerier och konstutställningar. I centrala Denver finns parkeringshus, garage och avgiftsbelagd gatuparkering, så du bör inte ha några problem att hitta en plats för din hyrbil.

I ”LoDo”, Lower Downtown, finns Denvers Historic District. Här har gamla handelshus från sekelskiftet gjorts om till bryggeripubar, sportsbarer och takcafé. På baren El Chapultepec kan du lyssna på svängig jazz, på Wynkoop Brewing Company kan du smaka närproducerad öl. Gå förbi Rockmount Ranch Wear och shoppa äkta westernkläder!

Rocky Mountain National Park

Runt Denver ligger de majestätiska klippiga bergen och Colorados fantastiska natur, vilket gör Denver till en härlig utgångspunkt  för utflykter. Rocky Mountain National Park ligger bara 1, 5 timmes körning bort och är en av Colorados mest populära attraktioner. Genom parken går Trail Ridge Road som är Nordamerikas högst belägna sammanhängande motorväg. Här kan du utforska bland bergstoppar, dalgångar och massiva vattenfall.

I Rocky Mountain du delta i aktiviteter som hajking, ridning, klättring och fiske, och det går bra att campa på campingplatsen.  Rocky Mountains är verkligen en av utflyktsmålen som du bör ha på din lista om du har hyrbil i Denver!

Roadtrip med hyrbil i USA

Åk på roadtrip från Denver

Denvers läge öppnar upp för fantastiska roadtrips på natursköna vägar genom Colorado. Colorados natur bjuder på varma källor i vildmarken, häftiga nationalparker och storslagna utsikter från bergstopparna. I Colorado finns inte mindre än 41 State Parks. Förutom Rocky Mountains kan du köra till Colorado National Monument med sina dalgångar av röd sten, eller utforska arkeologiska platser i Mesa Verde National Park.

Från Denver till LA

Ett tips för en längre roadtrip är att köra från Colorado genom närliggande stater ut mot västkusten. Då får du uppleva intressanta städer, fina vägar under bar himmel och varierande landskap. Colorado gränsar till Utah som bjuder på spännande westernkultur och sevärdheter som Zion National Park och staden Salt Lake City, som ligger ca 8 timmar från Denver. Fortsätt köra västerut för att komma till Nevada och neråt mot legendariska Las Vegas, ca 6 timmar från Salt Lake. På andra sidan Death Valleys torra ökenlandskap väntar Kaliforniens grönskande, massiva skogar som Yosemite och Sequoia, och kristallklara sjöar som Lake Tahoe. Från Vegas är det ca 4 timmars körning till Los Angeles och det glittrande Pacific Ocean.

Undersök möjligheten till envägshyra för att lämna hyrbilen i en annan stad. Det är verkligen rekommenderat att planera en roadtrip om du ska hyra bil i Denver!

Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 4.75 av 5)