Hyrbil i Denver

Hitta bäst pris på hyrbilar i Denver genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

I Denver i Colorado är det inte långt till majestätiska Rocky Mountains

Hyra bil i Denver

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Denver och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Denver

Med hyrbil kan du utforska Denver i din egen takt. Här finns flera hyrbilskontor som är lätta att hitta till. Det bästa är att hyra bil på flygplatsen eller i centrum. Då avstånden i staden är stora kan det vara smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen vid din ankomst.

Centrala Denver
Det finns flera hyrbilsbolag i centrala Denver. Från flygplatsen kan du ta dig in till centrum med kollektivtrafiken. Tåget stannar vid flera stopp på vägen och avslutar på Denver Union Station i Downtown. För att ta dig till stadens hyrbilsbolag kan du behöva byta till andra lokala tåg eller spårvagnar, och du inte vill promenera de ganska långa sträckorna.

Ca 25 minuters promenad från Denver Union Station ligger hyrbilsbolaget Hertz på Welton Street. I centrum på 14th street finns också Hertz en kvarts promenad från Union Station. I östra centrum finns Hertz på Quebec, 11 minuter med tåget från Union Street till närmaste stationen 38th and Blake Street. Längre bort i södra delen av centrum finns Budget på East Evans Avenue, och Hertz en gata bort på South Holly. Det finns också flera hyrbilsbolag längre söderut i Hampden.

Hyra bil på Denver flygplats – Denver International Airport

Denvers flygplats ligger ca 37 kilometer från centrala Denver. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Hertz, Dollar, Thrifty, Enterprise, Alamo och National. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg, då det finns begränsat med bilar utanför bokningarna.

Flygplatsens hyrbilscenter
Bolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter som är en egen byggnad inom flygplatsområdet. För att komma dit följer du skyltarna mot hyrbilar efter att du hämtat ditt bagage. Du åker till hyrbilscentret på några minuter med flygplatsens servicebussar, Shuttle bus, som kör resenärer mellan terminalen och hyrbilscentret.

Att se och göra i Denver

Denver är huvudstad i delstaten Colorado. Här finns mycket att se och uppleva inom både kultur, historia, shopping och nordamerikansk vildmark. Se en konsert på den berömda Red Rock Amphitheatre, eller lär dig om westernikonen Buffalo Bill Cody’s spännande liv på Buffalo Bill Museum på Lookout Mountain. Läget uppmuntrar till en hel del naturupplevelser och friluftsaktiviteter. Ta hyrbilen till Rocky Mountain National Park för en hajkingupplevelse utöver det vanliga. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök i Denver!

Red Rock Amphitheatre

I Denver ligger ett av delstatens historiska landmärken, Red Rock Amphitheatre. Arenan är byggd i röd sandsten och är favoritdestinationen för både lokalbor och turister. I Red Rocks fantastiska utomhusmiljö kan du se konserter under ljumma sommarkvällar. Varje år kommer kända artister till hit för att spela, och en liveshow i Red Rock är sannerligen en minnesvärd musikupplevelse. Ibland visas utomhusfilm i Red Rock på en massiv bioduk. Om du blir hungrig finns Ship Rock Grille som är byggd runt två stora klippor. Här kan du äta en mysig middag på pation med panoramautsikt över bergen.

Downtown Denver

Downdown Denver är livligt med mycket shopping, blinkande lampor och härlig atmosfär. Downtown är framförallt centrerat kring 16th Street Mall, ett promenadvänligt handelsstråk och köpcenter. 16th Street Mall är hela 1,6 kilometer långt och är packat med butiker, restauranger och attraktioner. Det är också stadens bästa ställe att bara sitta ner och titta på människorna och insupa atmosfären. Här finns över 40 caféer utomhus längs köpcentret som är perfekt för att ta en drink eller fika. Vid slutet av byggnaden ligger Denver Pavilions, ett butiks-och restaurangkomplex med flera biosalonger. Under kvällen kan man åka häst och vagn längs 16th Street Mall under trädens blinkande ljuslyktor.

Kvarteren LoHi och LoDo

Om man fortsätter förbi 16th Street Mall kan man följa promenadstråket över broarna till området LoHi, Lower Highlands. LoHi är ett kulturkvarter fyllt av bryggerier, pubar och unika matställen. Här kantas gatorna av Viktorianska byggnader och grönskande trädgårdar, och i trendiga LoHi hittar du flera gallerier och konstutställningar. I ”LoDo”, Lower Downtown, finns Denvers Historic District. Här har gamla handelshus från sekelskiftet gjorts om till bryggeripubar, sportsbarer och takcafé. På baren El Chapultepec kan du lyssna på svängig jazz, på Wynkoop Brewing Company kan du smaka närproducerad öl. Gå förbi Rockmount Ranch Wear och shoppa äkta westernkläder och tillbehör.

Rocky Mountain National Park

Runt Denver ligger de majestätiska klippiga bergen och Colorados fantastiska natur. Denver är utgångspunkten för flera härliga utflykter. Rocky Mountain National Park ligger bara 1, 5 timmes körning från staden och är en av Colorados mest populära attraktioner. Genom parken går Trail Ridge Road som är Nordamerikas högst belägna sammanhängande motorväg. Här kan du utforska bland bergstoppar, dalgångar och blomstrande ängar. Nationalparken har flera fridfulla sjöar och massiva vattenfall som bidrar till landskapets dramatiska skönhet. I Rocky Mountain du delta i aktiviteter som hajking, ridning, klättring och fiske, och det går bra att campa på campingplatsen. Här finns också två turistbyar med butiker, matställen och boende.

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)