Hyrbil i Houston

Hitta bäst pris på hyrbilar i Houston genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Houston

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Houston, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan.

Houston är delstaten Texas största stad. I Texas är städerna och avstånden mellan sevärdheter stora och du behöver hyra bil för att ta dig runt! I Houston kan du enkelt boka hyrbil på flygplatsen och i centrum inför din resa.

Hyra bil på Houston flygplats

Houstons största internationella flygplats heter George Bush Intercontinental Airport, och är en av de mest trafikerade flygplatserna i hela USA. Flygplatsen ligger 30 minuters bilfärd norr om Houston. På flygplatsen finns flera stora hyrbilsbolag representerade.

Hämta hyrbil på Houston flygplats

Det är smidigt att hämta hyrbil på flygplatsen. Hyrbilsbolagen finns samlade en liten bit utanför själva flygplatsen i ett hyrbilscenter. Till hyrbilscentret går det gratisbussar som går både snabbt och smidigt att hitta. Vid samtliga ankomstterminaler finns skyltar som visar var bussarnas hållplatser finns.

Det finns flertalet avgiftsbelagda vägar i Texas, och de betalas oftast med hjälp av ett elektroniskt pass. Dessa pass är vanligtvis redan installerade i hyrbilarna. Hör med ert hyrbilsbolag för exakta detaljer.

Hyrbil i Houston stad

Du kan också hämta hyrbil på flera ställen i centrala Houston, om du skulle vilja utgå härifrån. Det finns många hyrbilsbolag som har kontor runtom i staden, bland annat i Downtown, Midtown och Central Business District. Här kan du också enkelt komma upp på motorvägar och ta dig vidare. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilsbolag i Houston på en karta.

Utflykter och sevärdheter

Utflyktsmål i Houston

Houston är den största staden i Texas och ligger längs delstatens kustlinje. Stadens främsta attraktion är Houston Space Center där besökare kan lära sig om USA:s rymdprogram. Här finns också intressanta museum, klassisk sydstats-matkultur och trevlig shopping i Downtown. Det finns många trevliga städer och platser att upptäcka i Houstons närområde, och med hyrbil blir resan både roligare och mer spännande. Det är det absolut bästa transportmedlet i Texas!

Corpus Christi

Lite mer än tre timmar söder om Houston ligger den trevliga staden Corpus Christi. Staden är känd för sina underbara sandstränder och badvatten, och är ett riktigt semesterparadis för många amerikanare. I stadens norra delar, vid stranden, finns även det häftiga museet USS Lexington, ett gammalt stridsfartyg som numer ligger ankrat i Corpus Christi. Houston ligger inom en timme från kusten, och med hyrbil kan du ta dig ut till badstränder under varma dagar.

Austin

Austin är Texas huvudstad, och ligger drygt två och en halv timme väster om Houston. Där finns det väldigt mycket att se och göra. Staden är alltmer populär att besöka för sitt stora kultur-och underhållningsutbud i centrum, och är främst känd för sin musikscen. Bland de många sevärdheterna i Austin finns bland annat många udda statyer, historiska museum och byggnader samt Ann W. Richards Congress Avenue Bridge, där världens största koloni med urbana fladdermöss finns.

Angelina National Forest

Vill man komma bort från Houstons storstadsliv för en dag är en utflykt till Angelina National Forest, cirka två och en halv timme norr om Houston, det perfekta alternativet. I Angelina National Forest råder lugnet, och vid den vackra sjön Lake Sam Rayburn som ligger mitt i skogen finns det många fina vandringsleder och även möjlighet till camping. Texas har mycket häftig natur som är lätt att ta sig till hyrbil!

USS Lexington i Corpus Christ är ett häftigt museum
I Austin finns det många intressanta byggnader

Texas roadtrip

Texas brukar vara ett stopp under en längre roadtrip från östkust till västkust. Till exempel går den legendariska Route 66 genom Texas till New Mexico och vidare genom Arizona och avslutas i Kalifornien. Men du kan också utgå från någon av Texas storstäder och hyra bil för en oförglömlig roadtrip i USA. Följ den historiska rutten mot västkusten, eller kör längs sydstaternas kust österut ner mot härliga Florida. För att återlämna hyrbilen i en annan stad än du hyrde i, undersök möjligheten till en envägshyra.

Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 5.00 av 5)