Hyrbil i Memphis

Hitta bäst pris på hyrbilar i Memphis genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Memphis

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Memphis och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Memphis ligger i delstaten Tennessee i östra USA. Tennessees storstäder är vanligtvis ett stopp under en längre roadtrip, men det går också fint att utgå härifrån. I Memphis kan du smidigast hyra bil på flygplatsen inför din resa.

Hyra bil på Memphis flygplats

Memphis International Airport (MEM) ligger ca 11 kilometer från Downtown Memphis. Memphis flygplats är den näst mest trafikerade i delstaten efter Nashville flygplats. Flygplatsen är omgiven av bra förbindelser, och via Interstate 69 kommer du vidare in till Downtown. Det tar ca 15 minuter att köra.

Hämta hyrbil på Memphis flygplats

Det finns flera välkända hyrbilsbolag på Memphis flygplats, och det är smidigt att hämta bilen. Samtliga hyrbilsbolag finns  i flygplatsens hyrbilscenter, Ground Transportation Center. För att komma dit så går du till Terminal B och fortsätter genom Bagage Claim, och följer skyltarna mot hyrbilar en våning ner.

Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg, då det finns begränsat med bilar utanför bokningarna. För att återlämna din hyrbil följer skyltarna tillbaka till hyrbilscentret på området.

Adress Rental Car Return
Rental Cars, Memphis, TN 38116, USA

Bensinstation nära Memphis flygplats

Den närmaste bensinstationen är Mapco som ligger några minuter från flygplatsen, och har ett bra läge för att tanka upp hyrbilen innan återlämning. Det finns också gott om andra stationer mellan centrum och flygplatsen. Du kan söka efter bensinstationer i Google Maps beroende på din position.

Se och göra med hyrbil i Memphis

Sevärdheter i Memphis

Memphis ligger i det sydvästra hörnet av Tennessee, och är delstatens näst största och mest berömda stad. Den livliga musikstaden är födelseplatsen för amerikansk Blues, Soul och Rock ‘n’ Roll. Här finns många unika sevärdheter i musikens tecken, som Stax Museum of American Soul Museum, världens mest berömda inspelningsstudio Sun Studio och Elvis Prestleys gamla hem Graceland.

Beale Street

I hjärtat av Downtown Memphis finns Beale Street, ”Home of the Blues” som är Tennessees mest besökta attraktion. Beale Streets coola underhållningsdistrikt sträcker sig över flera kvarter med musikklubbar, restauranger, butiker och pubar under blinkande neonskyltar. Här kan du höra livemusik från i princip varje hörn framåt kvällen. Memphis är också en trevlig destination för den matintresserade; här väntar framförallt stadens berömda BBQ och klassisk Soul Food på stadens Diners och restauranger.

Memphis har flera sevärdheter av historisk betydelse. På platsen där Dr. Martin Luther King Jr blev mördad finns idag ett National Civil Rights Museum där du kan se utställningar om landets historia. Tennessee spelade en viktig roll under det amerikanska inbördeskriget, och med hyrbil kan du besöka flera berömda slagfält och avgörande platser runtom i delstaten.

Utflykter och roadtrip

Utflykter från Memphis

Memphis har flera intressanta attraktioner att besöka i staden, men missa inte att göra utflykter till spännande platser i Tennessee! Runt Memphis finns häftig natur, fler coola städer och mycket att utforska. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Nashville

Nashville är den största staden och huvudort i Tennessee. Staden ligger ca 3 timmar från Memphis, men det är värt en längre utflykt dit om du vill uppleva centret för den amerikanska countrymusiken. Musikintresserade besökare väljer ofta att hyra bil i en av städerna för att kunna besöka båda städer under resan. Nashville är en favorit bland musikälskare för sin kärlek till countryn, och här finns flera intressanta musikmuseer att besöka. Under neonskyltarna på huvudgatan Broadway finns pubar och musikklubbar där du kan lyssna på liveband framåt kvällen.

Tupelo

Tupelo ligger i Mississippi och är mest känt som Elvis Prestleys födelseort. Här kan du besöka stjärnans första hem som nu är museum. Tupelo har också ett nostalgiskt bilmuseum, Tupelo Automobile Museum, och trevlig shopping bland Downtowns unika butiker och restauranger. Tupelo ligger 187 kilometer från Memphis, men rekommenderas att besöka i samband med Nashville då den natursköna vägen Natchez Trace Parkway går mellan Tupelo och Nashville. Natchez Trace Parkway är en gammal väg som går genom tre stater längs vacker natur och historiska platser, och är en många härliga vägarna att uppleva med hyrbil i Tennessee.

Smokey Mountains National Park

Smokey Mointains, ”Smokies” är USA:s mest välbesökta nationalpark och gränsar till Tennessee i väster. Den stora parken har häftig vildmark med skogsklädda bergsryggar och natursköna körvägar med otroliga vyer utanför bilrutan. Smokies ligger ca 653 kilometer från Memphis och ca 314 kilometer från Nashville, och de flesta kör in i parken via småstaden Gatlinburg. I anslutning till parken finns också Dolly Partons berömda nöjespark, Dollywood.

Roadtrip i USA

Memphis roadtrip

Tennessee ligger centralt i östra USA och delstatens musikstäder är vanligtvis ett besök under en längre rutt från östkust till västkust. Men du kan också utgå från Memphis och hyra bil här för en roadtrip i musikens tecken! Besök Memphis och Nashville och fortsätt söderut mot New Orleans, som är känd för sin kärlek för jazzen. Hör kan du lyssna på livejazz i berömda French Quarter och delta i stadens årliga jazzfestival. Fortsätt längs sydstaternas kustlinje mot härliga Florida.

Du kan också åka rakt österut från Tennessee på en längre roadtrip i New England-regionen längs östkusten. Då kan du besöka spännande storstäder som Boston, Philadelphia och New York och se New Englands otroliga och natursköna körvägar. Under om du kan boka en envägshyra om du vill återlämna hyrbilen i en annan stad än du hämtade den i. Oavsett vilken rutt du väljer så är det en häftig upplevelse att hyra bil i Memphis och kunna utforska regionen!

Vad tycker du om den här sidan?
(Inga röster än)