Hyrbil i Nashville

Hitta bäst pris på hyrbilar i Nashville genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Nashville

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Nashville, Tennesse, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA innan, läs våra generella tips om hyrbil i USA via länkar nedan för att få viktig information om saker som bilförsäkring och regler.

Nashville ligger i Tennessee i östra USA. Som de flesta amerikanska storstäder är Nashville en bilstad och att hyra bil förhöjer verkligen din vistelse! Med hyrbil är du fri och flexibel att ta dig till alla sevärdheter i din egen takt. Det är smidigt att hyra bil i Nashville inför din resa, och du kan hyra både på flygplatsen och inne i staden.

Hyra bil på Nashville flygplats

Om du flyger till Nashville kan det vara smidigast att hyra bil på flygplatsen. Nashville International Airport (BNA) ligger ca 1,5 kilometer från centrala Nashville och är den mest trafikerade flygplatsen i Tennesse. Flygplatsen ligger nära bra vägförbindelser, och väg I-40 E går via flygplatsen in till Downtown Nashville. Väg I-40 fortsätter från Nashville hela vägen till Memphis.

På Nashville flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag med ett stort utbud av bilmodeller och tillval. Var noga med att boka hyrbilen online innan din resa, för att säkerställa att bilen finns ledig.

Hämta hyrbil på flygplatsen

Hyrbilsbolagens servicedeskar finns i flygplatsens ankomstterminal, och här anmäler du dig vid ankomsten. Alla hyrbilar finns sedan i ett hyrbilscenter, Rental Car Facility. Centret ligger bara en kort promenad från terminalen. Gå ut från ankomstterminalen, sväng vänster och gå över övergångsstället så ser du den stora byggnaden för hyrbilar.

Lämna tillbaka hyrbilen

Om du inte hör något annat från ditt bolag så återlämnar du hyrbilen på samma ställe i hyrbilscentret. Titta efter skyltar mot Rental Car Facility när du kör in på flygplatsområdet. Det går vanligtvis att återlämna bilen efter öppettider, då lägger du nycklarna i en Dropbox för Returns vid bolagets platser.

Adress Rental Car Facility
1 Terminal Drive, Nashville, TN

Hyra bil i centrala Nashville

Det går också bra att hyra bil inne i Nashville, om du exempelvis vill stanna i Downtown ett par dagar innan du utforskar delstaten. I Downtown finns bland annat hyrbilskontor på North First Street nära motorvägarna 24 och 40 så att du snabbt kan ta dig vidare. Sök i sökmotorn för att se hyrbilskontoren på en karta.

Köra i Nashville

Det är relativt lätt att köra i Nashville för besökare. Precis som många andra amerikanska städer är Nashville en bilstad som är väl anpassad för just biltrafik. Trafiken är generellt inte svår att hantera, men kan bli tyngre på motorvägarna under rusningstimmarna när alla ska köra till och från arbetet. Använd GPS/Google Maps så att du kan hålla dig uppdaterad om trafikläget. Det är alltid bra att planera rutten i förväg. Tenessee har ett bra nätverk av motorvägar och många vidsträckta landsvägar som är härliga att köra på!

Utflykter med hyrbil i Nashville

Sevärdheter i Nashville

Delstaten Tennessee är känd för att vara centrum för den amerikanska countrymusiken. Nashville är Tennessees huvudstad och en självklar destination för den musikintresserade. Här finns attraktioner som Country Music Hall of Fame, musikbåten General Jackson, Johnny Cash Museum och mycket mer. Men Nashville bjuder också på mycket spännande för den historieintresserade. Delstaten Tennessee spelade en viktig roll under amerikanska inbördeskriget, och idag finns flera historiska platser i och runt Nashville som du lätt kan besöka med hyrbil.

Downtown & Broadway

Downtown Nashville fullkomligt sjuder av kärlek till countryn, med över 100 trevliga ställen att höra livemusik. I centrum finns nostalgiska museum, restauranger, musikbarer och pubar med härlig atmosfär där musiken hörs från alla hörn framåt kvällen. Mest liv är det på huvudgatan Broadway med sina neonskyltar och lampor, där du kan gå från klubb till klubb och höra duktiga liveband längs hela gatan. Runt Broadway i Nashville har även flera countryartister sina egna barer.

Historiska Tennessee

På flera håll i Tennessee finns betydande platser från det amerikanska inbördeskriget. Ca 30 minuter med hyrbil från Nashville finns småstaden Franklin som är fyllt med mysiga antikaffärer, utställningar dedikerade till delstatens historia och berömda slagfält. Franklin är dessutom en väldigt charmig småstad med trevliga restauranger, bryggerier och lantmarknader att strosa på. En annan historieattraktion är Belle Meade Mansion, ett historiskt plantage som idag är ett populärt museum. Här kan du gå guidade turer i det pampiga huset och prova plantagets viner.

Jack Daniel Distillery

En av Tennessees populära attraktioner – som inte är inom countrymusik- är Jack Daniel Distillery som ligger ca 1 timme och 20 minuter från Nashville i staden Lynchburg. Sedan mitten på 1800-talet har världens mest kända whiskey Jack Daniels producerats på platsen. På destilleriet får du veta hur whiskeyn framställs, prova anrika whiskeysorter och lära dig om dryckens historia. Du kan också välja att kombinera en rundtur med en god lunch.

Utflykter med hyrbil i Tennessee

Utflykter i Tennessee

Förutom sin berömda countryscen har Tennessee mycket mer att erbjuda besökare. Här finns fantastiska nationalparker och spännande städer med mycket charm och kultur. Med hyrbil i Tennessee är du fri att utforska den vackra delstatens smultronställen.

Memphis

Memphis är Tennessees största stad och ligger 3 timmars körning från Nashville. Även Memphis är en härlig musikstad och båda städerna är ofta med på en roadtrip längs ”Blues Highway” från Chicago ner till New Orleans. I Memphis finns bland annat Stax Museum of American Soul Music, Rock ‘n’ Soul Museum och gården Graceland där Elvis Prestley bodde. På berömda Sun Studio, som idag är museum, spelade bland annat Elvis, Johnny Cash, och Aretha Franklin in sina skivor. Längs den ikoniska gatan Beale Street i Downtown finns underhållning, mat, shopping och levande bluesmusik.

Smoky Mountains

Smokey Mountains National Park, ”Smokies” är den mest besökta nationalparken i USA. Det beror delvis på att parken ligger lättillgängligt mellan 8 stater, men också för vildmarkens fantastiska skönhet. I anslutning till parken finns dessutom flera attraktioner som Ripley’s Aquarium och Dolly Partons stora nöjespark Dollywood. De flesta besökare utgår från småstaden Gatlinburg och kör in mot parkens fina vandringsleder, djupa skogar, dalar och otroliga utkiksplatser. På vintern finns här också en mysig skidresort, och många fina campingplatser året runt. Lämna ingen mat i hyrbilen om du inte vill locka till dig någon av parkens björnar!

Roadtrip från Nashville

Nashville är en perfekt utgångspunkt för att hyra bil och göra en roadtrip i musikens tecken! Efter att du upplevt Nashvilles countrymusik följt av Soul, Rock n roll och Blues i Memphis så kan du fortsätta söderut mot New Orleans för otaliga klubbar med live jazz längs Bourbon Street. Om du vill köra längre kan du fortsätta ner mot Floridas tropiska städer och fantastiska badstränder.

Det finns flera intressanta rutter från Nashville om du vill utforska kringliggande stater och ge dig ut på en längre roadtrip. Österut från Tennessee genom lantbruksstaterna så väntar hela den vackra New England-kusten från North Carolina upp mot Rhode Island och Maine. Här finns ikoniska storstäder som New York, Washington och Boston, mycket spännande historia och kända sevärdheter. Norrut från Nashville väntar häftiga storstäder som Chicago och Detroit vid den massiva Lake Michigan.

Om du istället vänder västerut så väntar en längre rutt genom Kansas och Colorado innan täta skogar börjar övergå i varierande ökenlandskap genom Utah, Arizona, Nevada och slutligen soliga Kalifornien. Med hyrbil har du friheten och flexibiliteten att utforska i din egen takt. Oavsett vilken rutt du väljer så är det väl värt att planera in en roadtrip om du ska hyra bil i Nashville!

Det finns så mycket att se på vägen mellan destinationer, och det är en alldeles speciell känsla att uppleva USA med hyrbil. Undersök möjligheten till envägshyra för att återlämna hyrbilen på annan ort!

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)