Hyrbil i New Orleans

Hitta bäst pris på hyrbilar i New Orleans genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i New Orleans

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i New Orleans i USA, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA innan, läs våra generella tips om hyrbil i USA via länkar nedan. Där får du viktig information om saker som bilförsäkring och regler.

New Orleans är den största staden i delstaten Louisiana i södra USA. I New Orleans finns Louisianas största internationella flygplats, Louis Armstrong Airport. Att hyra bil är det bästa färdsättet för att kunna uppleva New Orleans och närliggande sevärdheter. Du kan smidigt hyra bil i centrala New Orleans och på flygplatsen.

Hyra bil på New Orleans flygplats

Om du flyger till New Orleans kan det spara tid att hyra bil direkt på flygplatsen, och du kan köra vidare direkt när du har landat. Louis Armstrong New Orleans flygplats (MSY) ligger ca 18 kilometer från centrala New Orleans. Från flygplatsen kommer du snabbt ut på viktiga förbindelser som Highway 61 och Interstate 10 som går genom delstaten. På New Orleans flygplats finns flera välkända hyrbilsbolag med ett stort utbud av bilmodeller.

Hämta hyrbil på flygplatsen

Det går smidigt att hämta hyrbil på New Orleans flygplats. Flygplatsen har två länkade terminaler och hyrbilscentret ligger inom gångavstånd. Efter att du hämtat ditt bagage, följ skyltarna som leder ut från ankomstterminalen mot hyrbilar. Utanför finns en gångväg som leder in i hyrbilscentret.

När du ska återlämna hyrbilen är ett tips att en medresenär lämnas av med bagaget utanför huvudterminalen, och en annan lämnar tillbaka hyrbilen. Då behöver ni inte rulla eller bära bagaget från hyrbilscentret till incheckningen.

Adress: Louis Armstrong New Orleans flygplats
900 Airline Dr, Kenner, LA 70062, USA

Hyra bil i centrala New Orleans

Det går också bra att hyra bil inne i centrala New Orleans, om du vill utgå härifrån. Många väljer exempelvis att utforska Downtowns populäraste kvarter till fots innan de hyr bil och kör vidare genom delstaten. Det finns ett par hyrbilsbolag inne i Downtown, exempelvis på promenadavstånd från stationen New Orleans Union Passenger Terminal och längs Canal Street. Sök i sökmotorn för att se hyrbilskontoren på en karta.

Utflykter med hyrbil i New Orleans

Sevärdheter i New Orleans

Som Louisianas största stad har New Orleans mycket att erbjuda sina besökare. Staden sprudlar av kultur, spännande matupplevelser, historia och en fantastisk musikscen. Downtown har många musikklubbar där du kan se liveband, och otaliga charmiga restauranger och caféer med mat från världens alla hörn. French Quarter är New Orleans historiska kvarter som är en stor attraktion för sina vackra byggnader och livliga nattliv. Längs berömda Bourboun Street finns jazzklubbar, barer och  feststämning framåt kvällen.

De flesta besökare stanar i New Orleans i ett par dagar innan de kör vidare – det finns nämligen mycket att utforska på bekvämt köravstånd. Här kommer några tips på utflykter och roadtrips med hyrbil från New Orleans.

Sevärdheter i Louisiana

Louisiana ligger i den amerikanska södern och har ett fantastiskt landskap att köra genom, med mycket att se och göra på vägen. Det nästintill tropiska klimatet gör att det finns mycket träskmark, unik natur och ett djurliv som är klassiskt för just södern. Hela Louisiana har en häftig kulturscen med mycket fokus på musik, autentisk mat och söderns historia. Delstaten hade en viktig roll i amerikanska inbördeskriget, och det finns idag många spännande museer och historiska platser där kriget inspelade sig runtom i Louisiana. Strax utanför New Orleans utspelade sig det sista slaget, och i staden kan du besöka museet Confederate Memorial Hall Museum och se artefakter från inbördeskriget.

Baton Rouge

De flesta vägar tar dig nära Louisianas huvudstad Baton Rouge. Staden har många attraktioner för alla åldrar, som Baton Rouge Zoo, roliga vattenland, museum, shopping och en trevlig matscen med många av söderns lokala ölbryggerier. Runt staden finns flera historiska plantager som är öppna för besökare. I Baton Rouge kan du också besöka ett naturcenter och botaniska trädgårdar för att utforska delstatens unika flora. Baton Rouge ligger ca 131 kilometer inåt landet från New Orleans.

Stränder i Louisiana

Längs Louisanas kustremsa finns flera fina badstränder på köravstånd från New Orleans. Delstatens stränder är relativt okända jämfört med närliggande delstaters, och är därav ofta desto folktommare på turister. En populär strand är Holly Beach, även kallad Cajun Riviera för sina pampiga hus. Besökare kommer ofta hit för att promenera på jakt efter strandens vackra snäckskal. Om du vill åka mer avskilt så finns Grand Isles vidsträckta stränder ca 2 timmar från New Orleans med hyrbil.

Roadtrip med hyrbil i New Orleans

Roadtrip i Louisiana

Den häftiga naturen och charmiga städer gör det till en unik upplevelse att hyra bil och köra genom Louisiana. Delstaten har flera fina och historiska roadtrip-vägar att utforska. Om du är intresserad av den lokala maten så ska du köra Cajun Corridor Scenic Byway genom pittoreska småstäder, gemytlig landsbygd och framförallt restauranger med autentisk cajunsk mat. Om du är ute efter kulturella upplevelser så bör du köra längs Zydeco Cajun Prairie Byway. Här kan du fortfarande höra creole pratas i småstäderna, och kärleken för den lokala musiken och kulturarvet är stark.

Om du vill uppleva Louisanas häftiga natur så finns den längre Creole Nature Trail som går över träskmarker och terräng där du kan se både alligatorer och ovanliga fåglar. Creole Trail går också via 40 kilometer av delstatens vackra kust och badstränder.

Från New Orleans till Florida

En populär roadtrip är att hyra bil och köra från New Orleans ner till Florida. Då får du uppleva söderns härliga kust och Floridas tropiska klimat, fantastiska badstränder och spännande städer. Här finns bland annat nöjesparkernas hemstad Orlando, exklusiva Miami och turistdestinationen Key West längst ut på Floridas södra spets. Om du vill avsluta resan i Florida och återlämna hyrbilen på annan ort så kan du undersöka möjligheten till envägshyra. Det är verkligen rekommenderat att planera in en roadtrip om du har hyrbil i New Orleans!

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)