Hyrbil i Phoenix

Hitta bäst pris på hyrbilar i Phoenix genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Från Phoenix är det inte långt till Arizonas sevärdheter som Grand Canyon och Sedona

Hyra bil i Phoenix

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Phoenix och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Phoenix

Phoenix är huvudstad i delstaten Arizona. Här finns flera hyrbilskontor på flygplatsen och i centrum som är lätta att hitta till. Med hyrbil kan du utforska soliga Arizona i din egen takt.

Centrala Phoenix
Om du vill utgå från centrum så kan du ta flygplatsens SkyTrain till en central avlämningsstation, där du sedan kan fortsätta med kollektivtrafiken Valley Metro Rail. Du når Downtown Phoenix på ca 20 minuter. I centrum har bland annat populära hyrbilsbolaget Hertz ett par kontor som ligger lättillgängligt. I norra delen på East Marriott Drive finns Hertz ca 8 minuters promenad från hållplatsen Desert Ridge Marriott. På West Bell Road finns ytterligare ett Hertz, ca 1 minuts promenad från hållplatsen Bell Rd & 11th Av. Inne i centrum på Camelback Road ligger Hertz ca 4 minuter från närmsta stationen 7th Ave/Camelback.

Hyra bil på Phoenix flygplats – Phoenix Sky Harbor Airport

Phoenix flygplats ligger nära centrum, och det är mycket smidigt att hyra bil direkt på flygplatsen. Det är ca 8,5 kilometer mellan Sky Harbor Airport och Downtown och med hyrbil är du inne i stadskärnan på 9 minuter. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Dollar, Thrifty, Alamo, Enterprise och National. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss.

Flygplatsens hyrbilscenter
Bolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter som är en egen byggnad inom flygplatsområdet. Du kan åka till hyrbilscentret på några minuter med flygplatsens servicebussar, Shuttle bus. Bussarna stannar vid trottoaren i nivå med bagageutlämningen, och kör resenärer mellan terminalen och hyrbilscentret. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg, då det finns begränsat med bilar utanför bokningarna.

Att se och göra i Phoenix

I Phoenix kan du uppleva häftig storstad och fantastisk och varierande natur bara en kort bilresa bort. Staden har ett subtropiskt ökenklimat och här finns många vandringsleder och dagsutflykter i vackert kaktuslandskap. Avsluta dagen på en av restaurangerna inne i livliga Downtown. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök!

Natur och botaniska trädgårdar

I Phoenix är det aldrig långt till naturen; faktum är att flera naturupplevelser finns inne i staden. Camelback Mountain har Phoenix mest populära men också tuffa urbana vandringsleder. Här kan du hajka uppför berget och få en panoramautsikt över  staden och de kringliggande bergen. Minuter från centrum ligger Papago Park som också har flera härliga vandringsleder genom röda klippor, palmer och vattendrag. En av de mest populära utsiktsplatserna är South Mountain Park and Preserve. En vandring upp till toppen belönar med en storslagen utsikt av Phoenix alla glittrande ljus mot kvällshimlen. Om du vill ta del av regionens  exotiska växter men slippa hajka i hettan, så är det värt ett besök på Desert Botanical Garden. På över 20 hektar kan du strosa bland höga Saguarokaktusar och färgsprakande ökenblommor.

Downtown Phoenix

När arbetsdagen närmar sig sitt slut vaknar Downtown Phoenix till liv. Här hittar du sportevent, livemusik, museum, teaterföreställningar och konstgallerier. I livliga CityScape hittar du charmiga restauranger, barer och modebutiker samlade på två kvarter. För de leksugna finns också en bowlinghall och arkadhall. Besök en av områdets musikbarer eller se en standup-show till middagen. Vid historiska Heritage Square i Downtown ligger prisvinnande matställen som Pizzeria Blanco och Nobuo. Varje helg under sommaren öppnar Phoenix Public Market på Central Avenue. Här kan du handla närproducerade råvaror och äta en god lunch vid någon av marknadens Food trucks. Downtown har också flera aktiviteter för konstälskaren som Phoenix Art Museum eller gatuartisternas verk på Rosevelt Row.

Utflykter runt Phoenix

Grand Canyon

Ett av världens sju underverk ligger bara några timmar med hyrbilen från Phoenix. Ett besök i Grand Canyon National Park innebär storslagna vyer över en av världens största kanjoner. Här har Coloradofloden nött ner den röda berggrunden över tid och skapat ett eroderat, grönskande ökenlandskap. Från klippavsatserna runtom kan man njuta av en otrolig solnedgång över Grand Canyons dal. Den äventyrlige kan också hajka nere i kanjonen, åka båt längs Colorado River eller åka på en fantastisk helikoptertur över området.

Sedona

Sedona, ”Red Rock Country”, blir ofta framröstad som en av de absolut vackraste platserna i USA. Staden Sedona ligger bara 2 timmar med hyrbil från Phoenix. Här finns en livlig kulturby med spännande shoppingstråk inbäddat i ett vidsträckt landskap med områdets karakteristiska röda sten och grönskande natur. Sedona är ett paradis för friluftsälskaren, och här finns flera vackra vandringsleder med olika svårighetsgrad. Passa på att hajka till en av områdets höjder för att se solens gyllene strålar på den röda stengrunden i solnedgången. Har du tur kan du få se en brummande kolibri susa förbi. Sedonas landskap är också perfekt för ATV och mer fartfyllda aktiviteter.

Mogollon Rim

Om du vill ta en paus från hett ökenlandskap så ligger den klippiga bergshöjden Mogollon Rim bara 16 mil från Phoenix. Mogollon Rim går diagonalt över hela delstaten och här finns några av Arizonas vackraste och mest dramatiska utsikter. Längs platåer och sluttningar växer tallskog och ek, och grönskan ger härlig skugga under vandringar och utflykter. Här finns flera mysiga campingplatser och platsen är perfekt för cykling, ridning, klättring eller fiske eller bara en picknik vid ett av de porlande vattendragen.

Vad tycker du om den här sidan?
(Inga röster än)