Hyrbil i Tampa

Hitta bäst pris på hyrbilar i Tampa genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Tampa

Tampa är en storstad på Floridas västkust. Här är det rekommenderat att hyra bil inför ditt besök, då det är stora avstånd i Floridas städer och flera av delstatens attraktioner och sevärdheter kräver tillgång till bil. Hyrbil är dessutom det roligaste sättet att uppleva The Sunshine State i egen takt! Se längre ner på sidan för tips på utflykter och roadtrips.

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Tampa, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan. Där får du information om saker som bilförsäkring och regler för hyrbil.

Tampa körtider runt Florida

Hyra bil på Tampa flygplats

Om du flyger till Tampa är det smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. Tampa International Airport (flygplatskod TPA) ligger strax under 10 kilometer från Downtown i Tampa. På flygplatsen kan du hyra bil från de största hyrbilsbolagen. För att hämta din hyrbil så tar du flygplatsens tåg SkyConnect från huvudterminalen till hyrbilscentret, Rental Car Center.

Vissa hyrbilsbolag finns utanför flygplatsen och då erbjuds en gratis shuttlebuss till bolagets kontor. Det är mycket smidigt att köra till och från flygplatsen, och det tar ca 20 minuter att köra till Downtown.

Adress Tampa Airport Florida

Hyra bil i centrala Tampa

Om du vill uppleva centrala Tampa innan du hyr bil och utforskar resten av Florida, så finns det även hyrbilskontor inne i staden. Du kan ta transitbuss från flygplatsen in till Downtown om du vill utgå härifrån. En av bussarna brukar vanligtvis stanna längs Kennedy Boulevard i centrum, där ett par hyrbilsbolag finns. Det finns flera hyrbilskontor spridda över staden som nås med kollektivtrafik.

Sök i sökmotorn för att se hyrbilskontoren på en karta.

Köra och parkera

Att köra i Florida

I Florida behöver du verkligen bil för att ta dig runt. Flera restauranger, köpcentrum och attraktioner är nästintill omöjliga att nå på annat sätt, och det finns rätt dåliga förutsättningar för att promenera och ta kollektivtrafiken på många håll. Men det vägs upp med välskötta, välskyltade och raka vägar som är härliga att köra på. Här kommer några saker som kan vara bra att tänka på när du ska köra i delstaten.

  • Använd GPS. Ett tips är att använda GPS eller navigation som Google Maps när du kör i USA. Det är ofta längre avstånd än man tror i städerna och det är bra att kunna hålla koll på det uppdaterade trafikläget. Ibland kan avfartsnamn på motorvägar vara förvirrande lika, och det kan vara tufft att försöka titta på alla vägskyltar samtidigt som du håller koll på trafiken.
  • Svänga höger i korsning. I flera delstater i USA får du lov att svänga höger i en korsning vid rött ljus, om du först har stannat till helt. Detta är även lagligt i Florida, om det inte finns en skylt där det står “no right on red” i korsningen.
  • Avgiftsbelagda motovägar. Det finns avgiftsbelagda motorvägar i Florida. Flera hyrbilsbolag erbjuder ett elektroniskt system, Toll-by-plate, som hanterar detta automatiskt. Hör med ditt hyrbilsbolag.
  • Trafiken. Försök undvika rusningstrafiken i Tampa. Detta är när alla ska till och från arbetet, mellan ca 07.30-09.30 och 16.00-19.00. Då kan särskilt Hillsborough Avenue, som är en viktig väg som går genom hela Hillsborough County från öst till väst, få tung trafik.
  • Hastighetsbegränsningar. Hastighetsbegränsningar kan variera i och utanför Tampa så var noga med att uppmärksamma vägskyltarna, så att inte semesterpengar går till onödiga böter.

Parkering i Tampa

Som i andra storstäder i Florida har Tampa gott om parkeringsmöjligheter i parkeringshus, garage och allmänna platser i Downtown. I allmänna parkeringshus kan du vanligtvis betala per timme eller för en heldag. I anslutning till attraktioner, restauranger och event brukar det finnas tillgänglig besöksparkering.

I centrum, framförallt runt de centrala gatorna Kennedy Blvd och Whiting, finns avgiftsbelagd gatuparkering med betalautomater som är i drift måndag-lördag. Läs alltid noga på skyltar och på automaten vilka tider som gäller. Om du är osäker på vägskyltarnas indikationer så är det säkrast att parkera i ett parkeringshus i Downtown.

Utflykter med hyrbil i Tampa Bay

Utflykter och sevärdheter i Tampa

Tampa Bay är hjärtat av Floridas gulfkust med sin urbana stad, härliga klimat och perfekta läge vid havet. Med sina lokala bryggerier, kreativa konstscen och livliga strandpromenad är Tampa en riktigt gemytlig stad att besöka. Tampa är dessutom känt för att vara en riktigt familjevänlig stad med mycket aktiviteter för alla åldrar. Här finns häftig natur runt hörnet med tre stora floder som flyter genom området, som bjuder in till roliga vattensporter och äventyrsaktiviteter i vildmarken.

Busch Gardens

En populär attraktion i Tampa Bay är Busch Gardens, ett stort zoo och nöjespark. Här kan du prova hisnande åkturer med berg-och-dalbanor, äventyrsrafting, en Sky Ride men panoramavyer och mycket mer. När du har åkt karuseller kan du möta över 200 djurarter som bland annat noshörningar, lejon, elefanter och giraffer! Det finns stora parkeringsytor för besökare, och du kan enkelt köpa parkeringspass för hyrbilen på nöjesparkens hemsida innan din resa.

ZooTampa

ZooTampa är hem åt över 1300 djur och är känd för att ta den vackraste och mest tropiska zoologiska miljön i världen. Här kan du uppleva unika möten med ovanliga djurarter. Möt pingviner, koalor, jättesköldpaddor, Floridas manateer och mycket mer bakom kulisserna. Åk ut på safari på savannen bland elefantflocken och frigående apor. Även ZooTampa har roliga karuseller, både på land och i vatten. Det är gratis att parkera på besöksparkeringen.

The Florida Aquarium

The Florida Aquarium i Tampa Bay är en unik upplevelse om du är intresserad av att spännande inhemska vattendjur, vackra miljöer och roliga shower. Här kan du åka ut på en delfincruise och se vilda delfiner och träffa flera av akvariets invånare personligen. På akvariet kan du även ”swim and dive”, det vill säga bada och dyka med flera av Floridas djurarter i vackra korallrev i akvariets vattentankar. Här kan du bocka av att simma med hajar på din lista- i en säker miljö! Akvariet har stor besöksparkering på hörnet av Channelside Drive och York Street.

Roadtrip med hyrbil i Florida

Utflykter i Florida från Tampa

Florida är ett fantastiskt vackert resmål att utforska med hyrbil, och Tampa är en fin utgångspunkt för utflykter och roadtrips. Tampa ligger mitt i Florida med perfekt roadtrip-avstånd till både Orlando, Fort Myers eller ner söderut mot Miami och Key West. Om du vill ha tips på saker att tänka på inför en roadtrip i USA, se mer info via länkar nedan.

Orlando

Nöjesparkernas hemstad Orlando ligger bara 135 kilometer från Tampa, och är ett måste om du vill uppleva Floridas häftiga och världsberömda temaparker. I Orlando finns Disney World och Universal Orlando med attraktioner som Universal Studios och populära Wizarding World of Harry Potter. Nära Orlando finns även sevärdheter som Daytona Beach och Kennedy Space Center. Utanför Orlando går Green Mountain Scenic Byway, en härlig rutt genom fantastisk natur och mysiga småstäder.

Södra Florida: Miami & Key West

Om du vill åka på en riktig Florida roadtrip så bör du ha med södra Florida på listan- här finns exklusiva Miami och tropiska paradiset Key West. Miami ligger 451 kilometer från Tampa och är en spännande stad med legendariska platser som Miami Beach, South Beach och vackra Art Deco-distriktet, och färgsprakande kubanska området Little Havanna.

Fortsätt till Floridas södra spets för Key Wests tropiska klimat och underbara hav som är perfekt för dykning och snorkling. När du kör till Key West kör du dessutom på Florida keys Overseas Highway med fantastisk utsikt över det turkosa havet på båda sidor. Med hyrbil i Florida är det verkligen rekommenderat att köra över broar och småöar ut till Key West.

Everglades
I södra Florida ligger även den massiva nationalparken Everglades National Park, som har tre ingångar i olika städer. Parkens unika subtropiska vildmark är väl värt ett besök! Du måste ha hyrbil för att besöka parken, då besökare själva kör genom Everglades. Väl inne i parken kan du stanna och vandra.

Fort Myers
Om du vill stanna till vid riktigt fina sandstränder ska du ta kustvägen från Tampa ner till Fort Myers. Här har stränderna kristallklart vatten och mjuk, pudrig sand. Åk ut på delfinsafari och besök den vackra ön Sanibel innan du kör vidare!

Norra Florida: Jacksonville

Om du vill lägga en roadtrip från Tampa upp mot norra Florida, så ligger den trevliga storstaden Jacksonville ca 319 kilometer från Tampa på östkusten. Jacksonville är omtyckt för sina härliga, vidsträckta badstränder med mjuk sandstrand och fina grönområden vid havet. Här kan du prova roliga vattensporter som surfing och paddleboard på dagen, och äta gott på lokala bryggerier och strandnära restauranger mot kvällen. Njut av solnedgången från River Walk i Downtown och utforska det historiska distriktet Spingfield.

Strax utanför staden går William Bartram Scenic and Historic Highway, en naturskön och historisk väg genom ”Det gamla Florida”. Oavsett vilken rutt du väljer så är det en fantastisk och minnesvärd upplevelse att hyra bil i Tampa och utforska soliga Florida i din egen takt.

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 4.50 av 5)