Hyrbil i Brisbane

Hitta bäst pris på hyrbilar i Brisbane genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Brisbane

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Brisbane, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Australien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Australien via länken nedan. Brisbane är ett fantastiskt resmål och en vanlig destination bland svenska backpackers.

Våra hyrbilskontor i Brisbane

I Brisbane som ligger på östkusten av Australien finns det flera hyrbilskontor, och de är mycket enkla att ta sig till.

  • Centrala Brisbane: I centrala Brisbane finns två hyrbilskontor på Charlotte Street i nära anslutning till Pacific Motorway. Från dessa två kontor är det smidigt att köra ut på motorvägen och sedan ut till andra delar av staden och området runtomkring.
  • Spring Hill: En bit norr om hyrbilskontoren på Charlotte Street finns tre hyrbilskontor i området Spring Hills. Två av dessa ligger på Wickham Street och en på Barry Parade, nära Munro Soccer Fields/William Dart Park. Den närmsta större vägen är väg 15, som ligger ett stenkast från kontoren.
  • Fortitude Valley: En kort bit nordöst om Spring Hills ligger området Fortitude Valley, som också har ett hyrbilskontor med ett stort urval hyrbilar. Kontoret ligger på Ann Street, som ligger på gångavstånd från tågstationen i Fortitude Valley.

Hyra bil på Brisbane flygplats

Brisbane flygplats (flygplatskod: BNE) ligger en och en halv mil norr om centrum, och är den tredje största flygplatsen i hela Australien. Här landar ett stort antal internationella flyg, och flygplatsen tar även emot många inrikesflyg.

Att hyra bil på Brisbane flygplats är enkelt och smidigt. Sex av de största hyrbilsfirmorna har kontor där, och det är enkelt att ta sig från och till flygplatsen med bil. Hyrbilskontoren finns på andra våningen i den internationella terminalen, och går lätt att hitta.

Utflyktsmål runt Brisbane

Brisbane är huvudstad i den australiensiska delstaten Queensland. Det finns många trevliga utflyktsmål och härlig natur som smidigt går att ta sig till med bil med Brisbane som utgångspunkt. Runt staden finns flera vägar som klassas som några av de vackraste roadtrip-vägarna längs härliga kustremsor, bergslandskap och regnskogen i Springbrook National Park. Packa picknickkorgen och njut av friheten med hyrbil!

Mount Glorious

Fyra mil väst om staden i nationalparken D’augilar, ligger den mysiga byn Mount Glorious. Byn ligger i ett område med regnskog, vilket ger både fantastiska vyer och atmosfär. Mount Glorious har ett antal trevliga caféer och vandringsleder, och kör man bil genom området bjuds man på fantastiska landskap.

Lone pine koala sanctuary

Lone pine koala sanctuary är världens största fristad för koalor och ligger strax över en mil från centrum. Här finns också andra inhemska arter som kängurus, dinguhundar, tasmansk djävul, krokodiler och mycket mer. Besökare kan bland annat få hålla en koala och möta flera av djuren på nära håll i deras egna miljö.

Bribie Island National Park

Nationalparken Bribie Island ligger drygt åtta mil norr om Brisbane, och är en av kustens mest omtyckta parker. Det går att köra en bit på ön, men sedan får man ta på sig vandringsskorna. Det finns många vackra leder på ön, och det går även att åka på båttur och fiska på ön. Det finns även ett antal campingplatser för den som är campingsugen.

Gold Coast

Staden Gold Coast, en timmes bilfärd söder om Brisbane, är en riktigt häftig plats som måste upplevas. Gold Coast är en av landets främsta turistorter, och har förutom nöjesparker och fantastiska shoppingmöjligheter även en makalös strand och möjligheter till surfing och andra friluftsaktiviteter. Här finns även det berömda Sea World, en temapark där du kan se spektakulära djurshower och möta arter som isbjörnar, pingviner, delfiner och mycket mer. Gold Coast är en upplevelse för hela familjen, med både natur och arkitektur nära till hands.

Vad tycker du om den här sidan?

(5 röster, betyg: 4.60 av 5)