Hyrbil i Finland

Hitta bäst pris på hyrbilar i Finland genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Finland

Att hyra och köra bil i Finland är en härlig upplevelse. Vägarna i landet är i gott skick och naturen som vägarna går genom är mycket vacker. Med hyrbil går det lätt att ta sig till många trevliga platser i Finland, och det ger en fantastisk frihet att köra runt på de finländska vägarna.

Regler

För att hyra bil i Finland måste du uppfylla vissa krav:

  • Du måste ha fyllt 20 år och haft ditt körkort i minst ett år.
  • Det kan hända att du får betala en extra kostnad om du är under 25år.

Observera att dessa regler kan variera något beroende på vilket hyrbilsbolag du ska hyra av och vilken typ av bil du vill hyra.

Tillägg vid bokning

Om man behöver eller vill ha extra utrustning i bilen, som till exempel GPS eller bilbarnstol, rekommenderas det att man lägger till detta redan när man bokar bilen. Detta underlättar upphämtningen och försäkrar att utrustningen finns tillgänglig på platsen.

Att ha en GPS i bilen när man kör i Finland är en bra idé. Är man ute och kör på landsbygden, utanför de större vägarna, kan det ibland vara svårt att veta om man är på rätt väg eller inte. En GPS underlättar därför körningen och gör din körupplevelse enklare.

Var uppmärksam på att det i Finland är lag på att barn under tre år eller 135 centimeter måste sitta i en bilbarnstol som passar deras längd och vikt.

Att köra bil i Finland

Både trafikreglerna och körtempot i Finland påminner om det i Sverige. Det är inte mycket trafik på vägarna, och när finländarna talar om bilköer handlar det oftast bara om ett par minuter i kö.

Det finska vägnätet inkluderar mycket bra vägar, men precis som i Sverige kan vissa vägar på landsbygden vara både smala och kurviga. Det gäller därför att ha uppsikt när man kör på dessa mindre vägar.

Hur fort man får köra på de finska motorvägarna beror på vilken tid på året det är. På sommaren är det exempelvis tillåtet att köra 120 km/h där, medan på vintern ligger begränsningen på 100 km/h. De gällande hastighetsbegränsningarna är väl skyltade.

Nedan följer några finska trafikregler ni bör vara extra observanta på:

  • Det är inte tillåtet att använda mobiltelefon utan hands-free.
  • Det finns inga avgiftsbelagda vägar i Finland.
  • Var uppmärksam på hastighetsbegränsningarna då Finland har några av de högsta fortkörningsböterna i världen.
  • Bilens strålkastare måste ständigt vara på, precis som i Sverige.
  • Skulle man vara med om en viltolycka och köra på en älg, ren eller rådjur är det lag på att man måste ringa 112 och anmäla det.
  • Tutan ska inte användas såvida du inte befinner dig i akut fara.
Vad tycker du om den här sidan?

(11 röster, betyg: 4.64 av 5)