Hyrbil i Tammerfors

Hitta bäst pris på hyrbilar i Tammerfors genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Tammerfors

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Tammerfors och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Finland innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Tammerfors

I Tammerfors kan du hyra bil i centrum och på flygplatsen. Om du vill utgå från centrum kan du hyra bil vid centralstationen, Tampereen rautatieasema. Det går bussar från flygplatsen till stationen. Här finns ett stort utbud av hyrbilar hos hyrbilsbolagen Avis, Budget, FiRent, Green Motion, Europcar och Keddy på Rautatienkatu.

Ca 900 meter från stationen på Hatanpään Valtatie finns en Meet & Greet service för Sixt. Meet & Greet innebär att du måste hyra en bil i förväg och möts av en representant för hyrbilsbolaget. Var noga med att kontrollera var återlämningsplatsen är för ditt hyrbilsbolag, då vissa bolag kan ha återlämning en liten bit bort.

Hyra bil på Tammerfors flygplats

Tammerfors flygplats heter Tammerfors-Birkala flygplats, på finska Tampere-Pirkkalan lentoasema. Från flygplatsen når du enkelt Tammerfors eller Birkala via motorvägen E12. Från flygplatsen är det ca 17 kilometer till centrum, och det tar ca 25 minuter att köra. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Alamo, Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, och Sixt. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss.

Observera att många av hyrbilsbolagen har en ”Meet & Greet” på denna flygplats, vilket innebär att en representant kommer och möter dig vid servicedesken i ankomsthallen om du har bokat en hyrbil. Vissa kontor är därav endast öppna när en hyrbil har bokats. Var därför noga med att boka din hyrbil online i förväg. Du kommer få mer information om din hämtning och avlämning av hyrbilen i din bokning.

Att se och göra i Tammerfors

Sevärdheter i Tammerfors

Tammerfors är en huvudort i Birkaland i västra Finland. Trots att Tammerfors räknas som en storstad så lyckas staden ändå behålla en charmig och gemytlig småstadsatmosfär. Staden ligger naturskönt mellan två sjöar, vilket uppmuntrar till härliga dagsutflykter i regionen. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök i Tammerfors.

Kultur & Museum

Den industriella revolutionen i Finland började i Tammerfors, vilket har kommit att forma mycket av stadens utseende och kultur. Här tändes det första elektriska ljuset i en av stadens fabriker, och de karakteristiska röda tegelbyggnaderna bland ett nätverk av kanaler bidrar till stadens särskilda atmosfär. Idag har Tammerfors en rik kulturscen och här hålls många årliga konserter och festivaler. Staden är också känd för sin framstående teater och annorlunda museum. Här kan du besöka ett Leninmuseum, muminmuseum eller varför inte ta en tur på museet om internationellt espionage.

Shopping i Tammerfors

Tammerfors är ett riktigt paradis för den shoppingsugna. Här finns landets trendiga butikskedjor tillsammans med stora köpcentrum. Staden har flera populära gallerier som de stora varuhusen Sockman, Sokos och Ideapark. Ideapark är det största shoppingcentret i norra Europa och har över 200 butiker och restauranger. Här finns också en nöjespark inne i centret. Ett nytt tillskott är köpcentret Ratina som har en hel del butiker som är unika för Tammerfors. Om du vill strosa inne i stan så finns det ett stort utbud av charmiga butiker, hantverk, gallerier och caféer i det gamla fabriksområdet Finlaysons. Kvarteren runt Hatanpään valtatie har utnämnts till Tammerfors designkvarter och här kan du shoppa finsk design, kläder och accessoarer.

Världens Bastuhuvudstad

Den finska bastukulturen är vida känd, och med 30 offentliga bastun toppar Tammerfors verkligen listan på bastuparadis. I Pispala finns den äldsta bastun i landet, Rajaportti. Den byggdes 1906 och används än idag. I stadens bastun kan man slappna av året runt i olika miljöer, vissa är urbana och bjuder på livliga sociala möten medan andra erbjuder stillhet och avkoppling. Flera bastun ligger otroligt vackert i naturen vid stilla sjöar och skog, och det är extra härligt att komma in i ångan efter ett uppfriskande dopp. För den modige finns det möjlighet att bada även på vintern.

Tammerfors Nationalparker

Utanför Tammerfors finns härlig natur med sagolik urskog, branta raviner och blanka sjöar. Ta hyrbilen och planera en dagsutflykt i en av områdets nationalparker, Helvetinjärvi och Seitseminen. Båda ligger ca 50 kilometer från centrum. I Seitseminen kan du börja ditt besök på parkens naturum och lära dig om växt-och djurliv och vilka vandringsleder som finns. Här finns också ett café för en mysig paus innan eller efter vandringen. I Seitseminen finns mossiga vandringsleder som går genom riktig trollskog, utsiktsplatser och skogvaktarstugan. I Helvetinjärvi nationalpark finns dramatiska ravindalar med omgivande sjölandskap och tät granskog, som utgör en storslagen utsikt från en av parkens höjder.

Roadtrip i Finland

Finland är ett av de vackraste länderna att bila genom. Som De tusen sjöarnas land och med hela 40 nationalparker finns det mycket storslagen och trolsk natur att utforska. De mest populära platserna för en roadtrip är genom det finska sjöområdet och i Åbo skärgård. Även i norra Finland och Lappland finns underbart fjälllandskap och flera häftiga nationalparker. Med hyrbil får du frihet och flexibilitet att uppleva det äkta Finland och stanna precis när du vill på vägen. Läs mer om roadtrip i Finland via länken nedan.

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)