Hyrbil i Holland

Hitta bäst pris på hyrbilar i Holland genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Holland

Holland är till ytan ett av de mindre länderna i Europa. Med hyrbil går det lätt att ta sig runt och se landets olika delar, från kusten till landsbygden. De stora hyrbilsbolagen har kontor i de flesta större städer och flygplatser i landet.

Regler

Det finns vissa regler och krav för att få hyra bil i Holland:

  • Du måste ha fyllt 21 år.
  • Du måste ha haft ditt körkort i minst ett år.
  • Är du under 25 år får du oftast betala en extra kostnad.

Tillägg vid bokning

Om man önskar ha extra utrustning i bilen, som till exempel GPS eller bilbarnstol, rekommenderas att man gör detta tillägg detta redan när man bokar bilen. Detta underlättar upphämtningen och försäkrar att utrustningen finns tillgänglig på platsen.

Det kan vara en bra idé att ha en GPS i bilen, då vissa mindre vägar på landsbygden kan vara lite krångliga att hitta.

Observera att det är lag på att barn under 12 år eller 150 centimeter måste använda bilbarnstol eller bilkudde, samt sitta i baksätet.

Att köra bil i Holland

Att köra bil i Holland påminner mycket om att köra bil i Sverige. Reglerna är till stor del desamma, och skyltningen är mycket god. Även vägarna är i mycket gott skick, och det är korta avstånd mellan de olika städerna i landet.

Får man böter av något slag i Holland kan man räkna med att få betala höga summor. Landet har nämligen några av de högsta bötessummorna i hela Europa, så se till att följa trafikreglerna noga!

Nedan följer några holländska trafikregler som ni bör vara extra uppmärksamma på:

  • Det är förbjudet att använda mobiltelefon när man kör bil. Det är dock tillåtet att prata i telefon med hands-free.
  • Vägtullar är ovanliga i Holland. Endast två vägar är avgiftsbelagda: Westerscheldetunneln och Dordse Kil, även det en tunnel.
  • Fartkameror är ett vanligt inslag på de holländska vägarna, så var uppmärksam på den aktuella hastighetsbegränsningen.
  • Såvida du inte befinner dig i fara är det inte tillåtet att använda bilens tuta i tätbebyggda områden.
Vad tycker du om den här sidan?

(17 röster, betyg: 4.65 av 5)