Hyrbil på Arlanda

Hitta bäst pris på hyrbilar på Arlanda genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil på Arlanda

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Arlanda flygplats, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Hyra bil på Arlanda flygplats

Arlanda flygplats (ARN) är den största internationella flygplatsen i Sverige. Arlanda ligger cirka 30 minuters bilfärd från centrala Stockholm och det är lätt att ta sig till och från flygplatsen i bil.

Arlanda har fyra terminaler: 2, 3, 4 och 5. Utrikesflyg går från terminalerna 2 och 5 och inrikesflygen går från terminal 3 och 4. Inrikesflyg med SAS på Arlanda finns på terminal 3 och med Norwegian på terminal 4. Utrikesflyg på Arlanda med SAS, Norwegian och Lufthansa finns på terminal 5. På terminal 2 hittar ni bl a British Airways, Air France och Easy Jet. I Sky City sammanstrålar alla terminaler och här finns flertalet restauranger och butiker.

Arlanda overview
Körtider ifrån Arlanda flygplats till olika turistmål runt Stockholm. Det är smidigt att gå på E4:an både norrut och söderut beroende på destination.

Hyrbilsbolagen på Arlanda

Hyrbilsbolag Parkeringsbuss Adress
Avis Beta Arlanda Hyrbilscenter Vingvägen 4
Budget Beta Arlanda Hyrbilscenter Vingvägen 4
Europcar Beta Arlanda Hyrbilscenter Vingvägen 4
Green Motion Green Motion Green Motions kontor Söderbyvägen 13
Hertz Beta Arlanda Hyrbilscenter Vingvägen 4
Sixt Alfa Långtidsparkering Alfa P3 Parkeringsvägen Arlanda
Thrifty Beta Arlanda Hyrbilscenter Vingvägen 4

Parkeringsbuss Beta avgår från alla terminaler och även ifrån Sky City och kör mellan 6 till 8 gånger per timme beroende på tid på dygnet. Du hittar hyrbilscentret i slutet av parkeringen när du går av på hållplats Arlanda Hyrbilscenter. Resan tar 5-10 min beroende på vilken terminal du går på och ligger ca 2 km utanför terminalområdet.

Sixt har sitt uthyrningskontor på långtidsparkeringen Alfa P3 och dit tar du dig med parkeringsbuss Alfa som går ca 4 gånger per timme och tar 5-10 minuter.

Green Motion har egen parkeringsbuss

Green Motion har sitt kontor en bit längre bort i Arlanda stad och resan tar 10 minuter. Hit tar du dig med en parkeringsbuss med en Green Motion-skylt i vindrutan och den avgår var 40:e minut. Ring 004683027777 om bussen inte kommer.

Från terminal Avgår ifrån busshållplats
2 och 3 8
4 4
5 13

Här ser ni var Green Motions parkeringsbuss avgår ifrån på respektive terminal.

Alla parkeringsbussarna är kostnadsfria

Alla parkeringsbussar är såklart kostnadsfria. Ankommer du till flygplatsen på en udda tid kan du ofta tillkalla bussen vid hållplatsen. Det är också viktigt att alltid kolla upp hyrbilsbolagens öppettider och speciellt under helg är det nästan alltid begränsade öppettider. Vid avlämning är detta oftast inget problem men det kan vara det vid upphämtning. Har du bokat bilen i förväg blir du uppmärksammad på detta. Tänk också på att det kan tillkomma avgifter då vilket du kan läsa mer nedan under Extra avgifter.

  • Hyrbilsskylt på Arlanda i Stockholm

Närmaste bensinstationer

Precis vid Arlanda flygplats finns en Cirkle K och den ligger ca 1,5 km förbi hyrbilsbolagen så vill du hellre ta en på vägen välj en av dem nedan. Adress: Driftvägen 41.

Oavsett om du kommer söderifrån eller norrifrån hittar du denna Cirkel-K på vägen mot Arlanda. Den ligger ca 8 km ifrån flygplatsen. Adress: Cederströms Slinga 6.

Kommer du västerifrån från Västerås eller liknande hittar du två stycken bensinmackar i Arlanda Stad. Dels OKQ8 Arlanda Stad och dels en ST1. Har du hyrt bil på Green Motions kontor ligger båda dessa bensinmackarna nära denna. Adress: Servogatan 12 respektive Söderbyvägen 1.

Parkeringsmöjligheter i Stockholm

Ska du bege dig till Stockholm finns det lite olika alternativ för parkering. Dels kan du ställa dig på någon av de 34 infartsparkeringar som finns i närheten av kollektivtrafiken. Det är oftast rättså låg dagspris, kring 15 kr/dygn brukar det ligga på men det finns också dyrare. Det finns ibland vissa undantag i hur många dagar man får parkera. Läs mer om Stockholms infartspakeringar.

Parkera inne i Stockholm

Ska du parkera i stan finns det ofta bra möjligheter i parkeringsgarage och priset brukar ligga på 85-120 kr per timme och pris per dygn landar på ca 300 kr.

Det finns väldigt få gratisparkeringar i Stockholm så tror du att du har hittat en är det nog så att du bara inte har sett parkeringsskylten. Via Stockholms stads kostnadsfria app Betala P, betalar du enkelt din parkering i din smartphone.

Extra avgifter

Här nedan ser ni vad de olika tillvalen kostar hos respektive hyrbilsbolag. Alla priser nedan är pris per dag. När ni söker i vår sökmotor ser ni tydligt vad priserna är för respektive tillval.

Bolag Avis Budget Europcar Hertz Green Motion Sixt Thrifty
Extraförare 30 40 40 40 40 25 50
Out of hours* 280 N/A N/A N/A 500 875 500
GPS 125 125 104 100 120 100 175
Babyskydd 125 125 112 96 130 100 100
Bilbarnstol 125 125 52 96 130 150 100
Bälteskudde 125 30 52 45 130 30 48
Trängselavgift ** N/A N/A ** N/A N/A N/A
Bagageräcke 125 175 N/A N/A 150 150 200

* Out of hours =Utanför vanliga öppettider.
**Avis och Hertz har faktisk trängelsavgift dvs. ni betalar den korrekta summan. Hos AVIS tillkommer också 25% i administrationsavgift. Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar.

Trängselavgift

Parkerar du inne i stan kommer du mötas av trängselskatt för fordon. Beroende på när på dygnet du passerar ligger det mellan 12-35 kr per passering med ett maxbelopp på 105 kr med undantag för juli månad. Beroende på bolag ser betalning för trängselskatt lite olika ut.

Hämta bilen när kontoret är stängt

Ibland händer det att ni måste hämta bilen när hyrbilskontoret är stängt. Tänk på att meddela bolaget detta i god tid då är det också enklare att se vad priset landar på i förväg.

Ändring eller avbokning

Alla bolag har så att du kan ändra i din bokning, men det kan ju alltid uppstå att hyrespriset ökar för att förutsättningarna ändras, som att du bokar fler dagar etc. När det gäller avbokning har Budget, Avis, Europcar, Green Motion och Sixt är det gratis avbokning fram till 48 timmar innan du ska hämta upp din bil. Dock får du inte tillbaka handpenningen om du betalat en sådan. Handpenning är dock rättså ovanligt i Sverige.

Hertz och Thrifty har annorlunda avbokningsregler

När det gäller Hertz och Thrifty är det lite andra förutsättningar. Du får pengar tillbaka (utom ev. handpenning) om du avbokar hyrbilen 7 dagar inom bokningstillfället och mer än 48 timmar innan du ska påbörja uthyrningen. Men till skillnad från de andra hyrbilsbolagen får du utöver ev. handpenning även betala en avgift på ca 300 kr (beroende på bilstorlek) hos Thrifty om du avbokar mer än 7 dagar efter bokningstillfället, trots att du inte ska hyra bilen förrän om mer än 48 timmar.

Se till att alltid läsa hyresvillkoren för respektive hyresbolag. Det är också vanligt att villkoren kan skilja sig ifrån olika länder och uthyrningsplatser.

Vägbeskrivning och avstånd från Arlanda flygplats

Utflyktsmål i Stockholm

Arlanda flygplats ligger i Sigtuna kommun, en bit utanför centrala Stockholm. Från flygplatsen går det lätt att ta sig till många trevliga ställen i närområdet, och hyrbil är ett perfekt alternativ för att upptäcka små smultronställen!

Sigtuna
Endast 15 minuters bilfärd från Arlanda ligger Sigtuna, den äldsta staden i Sverige. Här finns givetvis många intressanta historiska sevärdheter, som till exempel Mariakyrkan och flera vackra kyrkoruiner. Stadens stadskärna är mycket vacker med sina många äldre trähus, och att strosa runt där är mycket mysigt och trevligt.

Sala
Drygt tio mil från Arlanda flygplats ligger mysiga Sala, som är mest känd för sina silvergruvor. Staden har sina rötter i medeltiden, men blommade inte ut förrän under 1500-talet, när man fann silver i staden. En av de mest intressanta sevärdheterna i Sala idag är just silvergruvan som är mycket värt ett besök.

Tyresö
Tyresö tillhör området som kallas för Storstockholm, men här återfinns lite av storstadens stress och hets. Här finns möjligheter till shopping och goda restauranger, men även historiska sevärdheter i form av Tyresö slott och Tyresö kyrka, som ligger i den del av kommunen som kallas för Brevikshalvön. I närheten finns även den mycket vackra och välbesökta nationalparken Tyresta, som har många fina vandringsleder.

I Sala går det att besöka de kända silvergruvorna
Nära Arlanda ligger Sveriges äldsta stad Sigtuna
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.88 av 5)