Hyrbil i Malaga

Hitta bäst pris på hyrbilar i Malaga genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Malaga

Här hittar du tips för att hyra bil i Malaga, samt de billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Spanien innan, läs våra generella tips om hyrbil i Spanien via länken nedan.

Hyra bil på Malagas flygplats (AGP)

De större hyrbilsbolagen finns representerade i ankomsthallen efter att man har hämtat sitt baggage. Skyltningen är verkligen övertydlig så det går inte att missa var man hämtar sin hyrbil, dock är det en bit att gå. Vi vill sträcka upp ett varningens finger för Goldcar. Även om de ofta är billigast så är de inte alltid ett bra val. Bland annat så är köerna ofta långa för att hämta hyrbilen. Läs mer under “Hyra bil i Spanien“.
Malaga-karta

Hyrbilsbolagen på Malaga flygplats

I tabellen nedan går det att se de hyrbilsbolag som finns tillgängliga hos oss på Malagas flyplats. Välj i först hand ett bolag med hyrbilar och kontor på flygplatsen så ni slipper åker buss. Tänk på att välja en hyrbil med obegränsad körsträcka om ni ska köra mycket och välj om möjligt bränsepolicy “full-till-full”. En bränslepolicy “förbetalas” innebär en obligatorisk serviceavgift, kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad Shuttlebuss
Auto Aguire Obegränsad Meet & Greet
Avis Obegränsad Inne i terminal
Budget Obegränsad Inne i terminal
Centauro Obegränsad Shuttlebuss
Dollar Obegränsad Inne i terminal
Europcar 350 km/dag Inne i terminal
Firefly 120 km/dag Inne i terminal
Goldcar Varierar Inne i terminal
Hertz Obegränsad Inne i terminal
InterRent Obegränsad Inne i terminal
Keddy 350 km/dag Inne i terminal
OK Rent a car 3 000 km/hyra Shuttlebuss
Record Varierar Inne i terminal
Rhodium Obegränsad Inne i terminal
Sixt 350 km/dag Inne i terminal
Thrifty Obegränsad Inne i terminal
Wiber Obegränsad Shuttlebuss

Våra hyrbilskontor i Malaga

  • Malaga tågstation: I Malaga är de flesta hyrbilskontoren samlade antingen på flygplatsen (vilket går att läsa mer om nedan) eller vid tågstationen i stadens centrum. Om man kommer till Malaga med tåg går det alltså utmärkt att hyra bil i direkt anslutning till stationen, där det finns nio hyrbilskontor. Dessa kontor ligger alla på bekvämt gångavstånd från tågstationen, och det är både enkelt och smidigt att köra till andra delar av staden och närliggande områden från dessa kontor.

  • Centrala Malaga: En bit väst om Malaga tågstation, på Avenida Ortega Y Gasset, finns det ytterligare ett hyrbilskontor. Även här finns det ett stort utbud av hyrbilar, och det går lätt att ta sig ut från stan till andra utflyktsmål från detta hyrbilskontor.

Utflyktsmål runt Malaga och Marbella

De flesta som hyr bil i Malaga väljer att ta sig västerut mot Marbella och Estepona, till solkusten helt enkelt. Läs om några bra resmålstips nedan.

Marbella
Marbella är ett trevligt utflyktsmål och det som framförallt lockar är gamla stan som ligger utmed kusten. Här finns trånga gränder, fina småbutiker och mysiga restauranger. Det tar mindre än en timme hit från Malagas flygplats.

Estepona
Estepona ligger en bit längre västerut jämfört med Marbella. Det finns gott om svenskar här, precis som i Marbella och områdena runtomkring. Gamla staden liknar Marbellas till strukturen. Strandpromenaden är mycket finare här dock. Välj Estepona före Marbella enligt oss.

Ronda
Ronda är en stad i bergen på drygt 700 meters höjd med knappt 40 000 invånare. Staden delas av en 100 meter djup ravin som verkligen ger spektakulära vyer. Ronda passar utmärkt som utflykt med hyrbilen en dag när det är för varmt vid kusten.

Gibraltar
Cirka två timmar från Malagas flygplats hittar vi Gibraltar. En liten remsa av land som tillhör Storbritannien. Ta med passet om ni åker hit! Ibland kan bilköerna vara långa, då kan det vara bra att parkera precis utanför gränsen (söndagar har gratis parkering!). Än så länge är man tvungen att gå/köra över startbanan på flygplatsen för att komma in i Gibraltar, lite spännande. Annars är den största höjdpunkten enligt oss de semi-vilda aporna och de fantastiska vyer som finns utöver medelhavet och Afrika, som ni hittar på klippan högst upp.

Istan
Mindre än en timme norr om Marbella ligger byn Istan. En liten by där tiden verkligen har stått still. Väl värt ett besök! Dessutom finns det många fina vandringar som går att göra härifrån.

Länktips

Vad tycker du om den här sidan?

(21 röster, betyg: 4.33 av 5)