Hyrbil i Italien

Hitta bäst pris på hyrbilar i Italien genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Tips för en billig hyrbil i Italien

På den här sidan presenterar vi våra bästa tips för att hitta en prisvärd hyrbil i Italien. Det är relativt enkelt att hitta en bra hyrbil även om det finns några saker att tänka på. De allra minsta hyrbilarna i Italien är mycket små och har bara två dörrar. Italien är ett land med fantastiskt landskap så se till att hyra en bil för ett äventyr när ni ändå är där. En hyrbil är perfekt för att på egen hand utforska Italiens pittoreska byar.

Populära destinationer

Försäkring – självrisk och deposition

Via oss har hyrbilarna alltid trafik- och vagnskadereducering och stöldskydd som ingår i priset. Ibland finns det specialerbjudande hos vissa bolag som erbjuder 0 kr i självrisk. Det syns tydligt vid sökning om så är fallet. Annars är självrisken normalt samma belopp som depositionen är. Ni kan ofta välja till självriskeliminering vid bokningen om ni är intresserade av det. Storleken på depositionen varierar annars med bolag och finns från några hundra euro, även om det inte är ovanligt med större deposition på över €1000. Klicka på “Hyresvillkor” för att se exakt (sök på deposition till exempel).

Väl på plats rekommenderar vi att inte välja till någon försäkring som erbjuds i Italien. Det är aldrig en bra affär. Det är viktigt att ha med ett kreditkort (ej betalkort!) som täcker depositionen.

Regler

  • Körkort: Föraren måste haft körkort i minst ett år.
  • Åldersgräns: Det går att hitta hyrbilsbolag som hyr ut från 19 år. Det tillkommer dock i princip alltid en extra avgift för förare under 25 år. För dem mellan 19-22 kan den vara hyfsat hög, t.ex. €20 per dag, se hyresvillkoren. Många bolag har 75 år som maxålder.
  • Bränsle: Full-till-full policy innebär att tanken är full när hyrbilen hämtas och ni lämnar tillbaka bilen med full tank. Annars tillkommer avgifter och ofta en ganska dyr tankning.
  • Deposition: Det krävs ett kreditkort för att betala depositionen, det vill säga vanliga betalkort godkänns inte. Se till att det finns tillräckligt med kredit på kortet så att depositionen kan reserveras.
  • ID: För EU-medborgare krävs giltigt ID eller pass för att få hyra bil. Vi rekommenderar att visa upp passet.
  • Vinteravgift: I områden där det finns risk för snö och halka under vintern (mellan 15:e november och 15:e april) tillkommer en vinteravgift på €4.50 + skatt per dag. Om ni vill ha snökedjor så välj till det vid bokning.
  • Fri körsträcka: Normalt har hyrbilarna fri körsträcka. Om ni hyr längre än 29 dagar är det vanligt med en gräns på 300 mil innan det börjar kosta per kilometer.
  • Hastighetsbegränsningar: 130 km/h på Autostrada, 110 km/h på motorvägar, 90 km/h utanför städer och normalt 50 km/h i städer. Böter för fortkörning är från €180 och uppåt.
  • Internationellt körkort: Behövs inte om man har ett svenskt körkort. Internationella körkort behövs för dem med körkort som inte är skrivna med latinska bokstäver.

Läs mer här om internationellt körkort

Tillägg

Om ni behöver extrautrustning såsom barnstol, GPS eller snökedjor, lägg till det vid bokningen. Extrautrustning läggs till som en förfrågan och tillgängligheten garanteras inte. Ni betalar för tilläggen på plats i Italien.

Övrig information och tips

 • Om ni inte ska köra så långt och det är på sommarhalvåret, så är ett tips att prova hyra en cab för en dag för en häftig semesterupplevelse!
 • Precis som i många andra delar av Europa är det viktigt att bildörrarna är helt stängda innan ni låser dörren, för annars är det inte alltid att centrallåset låser. Se också till att ta med dig värdesaker från hyrbilen när du lämnar den.

Hyrbilsbolag

I Italien finns på vissa ställen, precis som i Spanien, bolaget Goldcar och vi rekommenderar att inte boka med dem. De använder många fula tricks. Läs mer under hyrbil i Spanien.

Att köra bil i Italien

En promenad längs valfri gata i Italien visar att det är mycket vanligare med plåtskador på bilarna där. Italienarna tänker inte riktigt om bilar som vi svenskar. De bryr sig helt enkelt inte så mycket om plåtskador och repor. Det är såklart något att tänka på innan man parkerar sin hyrbil på utsatt läge längs en smal väg.

Bilkörningen i Italien är aggressivare än i Sverige. Ta det bara lugnt så är det ingen fara. Om du tycker det är knepigt att navigera på små ytor så kan det vara bra att undvika att köra i centrala Rom.

Någon form av GPS eller att hålla koll på Google Maps är rekommenderat, särskilt på landsbygden. Även i städer så att du kan fokusera på körningen i stadstrafiken istället, och slippa försöka läsa de många vägskyltarna samtidigt. Tänk på att du kan cacha offlinekartor i Google Maps.

De stora motorvägarna, s.k. autostrada, kan ha avgifter, men det kan det vara värt för att köra på säkra stora vägar som är i bra skick. Om ni ska ut på vägar med höga hastigheter så rekommenderar vi att välja en lite större hyrbil för säkerhetens skull.

 • Utsikt över Cortona - perfekt för hyrbilen
Vad tycker du om den här sidan?

(60 röster, betyg: 4.35 av 5)