Hyrbil i Nya Zeeland

Hitta bäst pris på hyrbilar i Nya Zeeland genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Nya Zeeland

Det absolut bästa sättet att uppleva Nya Zeelands makalösa natur på är med hyrbil. Med hyrbil blir resan en häftig upplevelse, och det går att ta sig till många spännande utflyktsmål som annars är svårtillgängliga. Nya Zeelands fantastiska och unika landskap bjuder på en riktig upplevelse, och med hyrbil får du ut det allra mesta av semestern där.

Regler

För att få hyra bil i Nya Zeeland måste du uppfylla vissa krav. Dessa krav och villkor varierar vanligtvis något beroende på din hyrbilsuthyrare, men det finns några generella regler som du bör tänka på innan du hyr bil i Nya Zeeland.

 • Du behöver vara minst 18 år gammal, men ha haft ditt körkort i minst ett år för att få hyra bil i Australien. Åldersgränsen kan dock ändras beroende på vilken typ av bil du vill hyra.
 • Är du under 25 år tas det vanligtvis ut en extra avgift, men detta varierar beroende på ditt hyrbilsbolag.
 • Det går att läsa på vissa ställen att ett internationellt körkort krävs för att hyra bil på Nya Zeeland. Vi som driver den här sidan har hyrt bil i Nya Zeeland och aldrig blivit tillfrågade om ett internationellt körkort.
 • Läs mer om internationellt körkort här
 • Om du ska färdas mellan de olika öarna är det viktigt att kontrollera om du får ta med dig hyrbilen på färjan. Många hyrbilsbolag tillåter inte att hyrbilen färdas mellan öarna, och det kan då vara enklast att hyra en annan bil på den andra ön.

Observera att dessa regler och villkor kan skilja sig mellan olika hyrbilsbolag, och att det därför är viktigt att du nogrannt läser igenom villkoren innan du bokar hyrbil.

Tillägg vid bokning

Om man önskar extra utrustning i bilen, som till exempel GPS eller bilbarnstol, är det smidigast det att lägga till detta redan när man bokar bilen. Genom att lägga till det vid bokningen underlättas upphämtningen av bilen, och försäkrar även att utrustningen man önskar finns tillgänglig på plats.

Det är en mycket bra idé att ha en GPS i bilen när man kör bil i Nya Zeeland. På landsbygden finns många små och krokiga vägar, och det är stora avstånd mellan städer och andra stopp. Det är därför bra att ha en GPS så att man inte hamnar på avvägar.

I Nya Zeeland är det lag på att barn under fem år måste sitta i bilbarnstol, och det är därför viktigt att du bokar en bilbarnstol som tillägg om du ska köra med barn.

Att köra bil i Nya Zeeland

Att köra bil i Nya Zeeland är en fantastisk upplevelse, och det finns alltid något att se. Den största skillnaden mellan bilkörning i Nya Zeeland och Sverige är att Nya Zeeland har vänstertrafik. Därför är det viktigt att vara särskilt uppmärksam när man kör bil i landet då trafiken är på “fel sida”.

Även som gångtrafikant och cyklist är det viktigt att vara uppmärksam och titta åt rätt håll. Kom också ihåg att blinksignalen på Nya zeeländska bilar sitter där vindrutetorkarspaken sitter på svenska bilar.

Nedan följer några generella körregler som gäller i Nya Zeeland.

 • Både förare och passagerare måste alltid ha säkerhetsbältet på under körning.
 • Nya Zeeland har ett antal avgiftsbelagda vägar. Tullavgiften går att betala antingen online eller när man kör igenom tullen. Kontrollera gärna din rutt innan du kör så att du vet om du kommer att köra igenom några tullar.
 • Är du över 20 år går gränsen för rattfylleri vid 0.5 promille. Är du under 20 år är det nolltolerans.
 • Vänstertrafik till trots gäller högerregeln i Nya Zeeland.
 • Generellt sett gäller 50 km/h vid körning i tätort och 100 km/h på landsväg såvida hastighetsskyltarna säger något annat. Många vägar är både små och slingriga, så var uppmärksam på vilken hastighet som gäller. Det är vanligt med poliskontroller, och om du skulle bötfällas får du bötern på plats. Håll alltid hastigheten!
 • Det är olagligt att prata i telefon utan handsfree när du kör bil.
 • Observera att det är olagligt att parkera på platser med gul markering.

Få mer information om att köra i Nya Zeeland här

Vad tycker du om den här sidan?

(16 röster, betyg: 4.44 av 5)