Hyrbil i Los Angeles

Hitta bäst pris på hyrbilar i Los Angeles genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyrbil i Los Angeles

För en lyckad upplevelse i Los Angeles är en hyrbil nästan nödvändigt. Att ta sig runt med hjälp av bussar och taxi är mycket tidskrävande och det blir nästan alltid dyrare i slutändan. Det finns gott om hyrbilskontor runt hela Los Angeles. Det enklaste och bästa är att hyra på flygplatsen vid ankomst.

Hyr bil vid ankomst till flygplatsen (LAX)

Eftersom Los Angeles är en stad där bil verkligen behövs är det bäst att hämta upp hyrbilen direkt efter att man har landat på flygplatsen. När du anländer till flygplatsen är det bara att följa skyltarna mot “ground transportation”. Här hoppar du enkelt på en buss som tar dig till biluthyrningen. Kolla din bokning vilket bolag som du har hyrt bil hos, så att du inte tar fel buss.

Lämna tillbaka hyrbilen på flygplatsen

Hyrbilen ska lämnas tillbaka på samma plats där den hämtades om man har valt detta. De olika hyrbilsföretagen ligger inte på samma ställe även om de ligger nära varandra. Efter att bilen är lämnad finns det en gratis buss som kör er till de olika terminalerna på flygplatsen.

Adresser till de största biluthyrarna

Undvik rusningstrafik

Los Angeles trafikproblem är ett välkänt problem men med lite planering är det ofta inga större problem att slippa de värsta köerna. Trafiken är som värst på vardagar mellan kl. 07-10 och eftermiddagar kl. 16-19. Utöver dessa tider är det inte helt ovanligt med mindre trafikstockningar. För att slippa hamna i oväntade köer ta hjälp av Google Maps.

Universal Studios

Universal Studios i Hollywood är en mycket populär och omtyckt nöjespark att besöka. Hit är det smidigast att ta bilen eftersom det ligger lite utanför de centrala delarna. Taxi fungerar men det blir snabbt ett dyrare alternativ än ett par dagars bilhyra. Universal Studios är så pass populär att ett front line pass bör övervägas, speciellt för den som besöker parken under sommaren.

Roadtrip i USA

Att börja sin roadtrip i Los Angeles är ett utmärkt val för den som vill köra runt i västra USA. Här slutar den kända Route 66 som går via Las Vegas och Grand Canyon. Norrut längs kusten går den populära och vackra Highway 1. Missa inte möjligheten med envägshyra om du vill avsluta din resa i Las Vegas eller San Francisco istället.

Avstånd och tid att köra från Hollywood i Los Angeles

  • San Francisco: 60 mil, ca 6 timmar.
  • Las Vegas: 45 mil, ca 4,5 timmar.
  • San Diego: 20 mil, ca 2 timmar.
  • Death Valley: 40 mil, ca 4,5 timmar.
  • Santa Monica Beach: 2 mil, ca 30 minuter.
Vad tycker du om den här sidan?

(6 röster, betyg: 4.50 av 5)