Hyrbil i San Diego

Hitta bäst pris på hyrbilar i San Diego genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i San Diego

San Diego är en storstad i södra Kalifornien. Här finns flera hyrbilskontor på flygplatsen och i centrum som är lätta att hitta till. Med hyrbil kan du utforska soliga San Diego i din egen takt. Här hittar du tips och råd om att hyra bil i San Diego och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Hyra bil på San Diego flygplats

Om du flyger till San Diego kan det vara smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. San Diego flygplats – San Diego Airport ligger bara ett par kilometer från centrum och det är bra förbindelser för att ta sig vidare härifrån. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen med ett stort utbud av hyrbilar. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Andra stora flygplatser i närheten är exempelvis LAX – Los Angeles flygplats.

Hämta hyrbil på flygplatsen

Hyrbilsbolagen på San Diego flygplats har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter, och det är smidigt att hämta hyrbilen. Du kan åka till hyrbilscentret på några minuter med flygplatsens servicebussar, Shuttlebus, som kör mellan hyrbilscentret och terminalen. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Hyra bil inne i San Diego

Det finns flera hyrbilskontor i centrum, om du vill utgå härifrån. Här har bland annat populära hyrbilsbolaget Hertz ett par lätttillgängliga kontor. På Manchester Grand Hyatt och Market Place i hamnen ligger Hertz nära spårvägsstationen Seaport Village Station. På Rio San Diego Drive finns ytterligare ett centralt kontor i Mission Valley, ca 8 minuters promenad från stationen Rio Vista station.

Sök i sökmotorn ovan för att se alla hyrbilskontor på en karta.

Att se och göra i San Diego med hyrbil

I San Diego finns attraktioner som Pacific Beach och Balboa Park

Sevärdheter i San Diego

San Diego är en stad med spännande kulturaktiviteter, härligt subtropiskt klimat och fantastiska stränder. Här finns mycket att besöka både inne i Downtown och längs kusten. När du är redo att styra hyrbilen vidare så ligger Los Angeles bara två timmar bort. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök!

San Diego Zoo och Safari Park

I San Diego finns några av världens mest berömda djurparker. San Diego Zoo är hem åt över 800 djurarter och är en av de största parkerna i världen. I San Diego Safari Park kan du åka på spännande safariupplevelser bland vilda djur från olika kontinenter. Här går noshörningar, antiloper, giraffer och mycket mer på öppen stäpp. I temaparken SeaWorld kan du uppleva otroliga vattenshower med späckhuggare och sjölejon. Simma med delfiner och lär dig om akvariets alla invånare. Du kan oftast köpa parkeringspass online på attraktionernas hemsidor i förväg, vilket kan spara tid på plats när du ska parkera hyrbilen.

Downtown San Diego

San Diegos hjärta finns i Downtown, ett livligt urbant centrum fullt av kultur, god mat och historia. Downtown är lätt att nå med hyrbil. Här kan du se en baseballmatch i Petco Park eller åka till USAs största kulturpark, Balboa Park. I Balboa Park finns 15 stora museum, konstutställningar, trädgårdar och konserter. På kvällen öppnar Downtowns lyxiga nattklubbar, musikställen och takbarer. Om du är ute efter autentiska smaker kan du besöka San Diegos Little Italy-distrikt strax norr om Downtown. Här serveras rustika pizzor och stark espresso med biscotti på sidan. I Downtown finns både allmänna parkeringshus och gatuparkering, så du bör inte ha några problem att hitta en plats för din hyrbil medan du utforskar.

Gaslamp Quarter

Gaslamp Quarter är ett historiskt gammalt handelsdistrikt i Downtown. Distriktet kallas också för stadens urbana lekplats med flera regelbundna evenemang, underhållning och ett livligt kvällsliv. Här möts viktorianska byggnader och moderna skyskrapor och bildar en häftig och unik atmosfär. Strosa bland udda gallerier, trendiga butiker och komediklubbar. Här finns också många av stadens trevligaste matställen med charmiga gastropubar, bryggerier och lyxrestauranger. På menyerna hittar du spännande maträtter från hela världen. Dansa natten lång på Parq, San Diegos hetaste nattklubb.

Stränder i San Diego

San Diego har den varmaste havstemperaturen i Kalifornien, och det är inte konstigt att stadens vackra stränder är en av de främsta attraktionerna. Det finns ofta stora parkeringsytor vid stränderna, så det är enkelt att ta hyrbilen till stranden. På Pacific Beach samlas unga för att njuta av strandens partyatmosfär och närheten till restauranger och pubar. La Jolla är en av de mest populära stränderna i Kalifornien med sina vyer och naturliga skönhet. Coronado är ett riktigt vykort för San Diego, och blir ofta framröstad som en av landets finaste stränder med sin gyllene sand.

Parallelt med Highway 101 sträcker sig Encinitas. Encinitas är en äkta strandby med 60-tals känsla, vintagebilar och en stark surfkultur. Förutom fina badplatser har Encinitas en mix av charmiga butiker, moderna restauranger och meditationsträdgårdar nära stranden. Det är verkligen rekommenderat att hyra bil i San Diego för att kunna utforska den vackra västkusten i din egen takt.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)