Hyrbil i Kanada

Hitta bäst pris på hyrbilar i Kanada genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Kanada

Det finns stora likheter med att hyra bil i Kanada och i USA. Alla bilar är automatväxlade och de billigaste priserna på hyrbil hittar man oftast på flygplatserna. Utbudet är oftast väldigt stort och bilarna håller hög kvalitet.

Billig bensin

Priserna för bränslet i Kanada varierar mellan olika provinser, där till exempel Alberta inte har någon bränsleskatt alls. Bensinpriserna presenteras i Kanada som CAD dollar/liter vilket är lättare för oss svenska att relatera till än amerikanerna som använder volymenheten gallon (1 gallon = 3,8 liter) I de större städerna kostar bensinen normalt runt 1,2 CAD = 8 SEK vilket är ca 5 kronor billigare per liter än i Sverige.

Köra bil i Kanada

Från Vancouver på västkusten i delstaten British Colombia till Kanadas största stad Toronto, i delstaten Ontario vid östra delen av the Great Lakes är avståndet mer än 400 mil. Kanada är alltså ett mycket stort land och därför är skillnaderna stora var i landet man kör bil. I det stora hela kan man säga att det är ganska likt USA att köra bil i.

  • Trafikreglerna liknar det som gäller i USA där en av de största skillnaderna från Sverige är att man får svänga höger vid rödljus. De flesta och viktigaste trafikskyltarna är lätta att förstå och hastigheten som används är km/h.
  • Trafiken varierar mycket mellan olika platser. I storstäder som Vancouver och Toronto kan det i rusningstrafik vara väldigt mycket bilar som skapar köer. I Vancouver kan det lätt bli köbildning vid rusningstrafiken från och till downtown då detta sker till stor del över olika broar, vilket ger en viss flaskhalseffekt.
  • Vägkorsning vid Squamish i Kanada

Upptäck Kanada

Planera en roadtrip
Kanada är världens näst största land till ytan så alternativen på olika roadtrips är många och långa. De flesta av de 34 miljoner invånarna bor i södra Kanada, ganska nära USA. En bit norrut är det ofta väldigt få invånare med spektakulär natur.

Fantastisk natur
Kanada har fantastisk natur som är som bäst att njuta av på sommaren. För den som vill uppleva Kanada rekommenderar vi en roadtrip i British Colombia med start i Vancouver. Norr om Vancouver kan man köra bland berg och kust.

Skidåkning
Kanada är känt för sin skidåkning. Den bästa och största anläggningen är Whistler som ligger 2 timmar norr om Vancouver med bil. Bara bilturen upp från Vancouver till Whistler är magnifik med fin utsikt och vackra sjöar.

Vad tycker du om den här sidan?

(18 röster, betyg: 4.61 av 5)