Hyrbil i Calgary

Hitta bäst pris på hyrbilar i Calgary genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Calgary

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Calgary i Kanada, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Kanada innan, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Kanada via länken nedan.

Calgary ligger i provinsen Alberta i Kanada. Att hyra bil är det bästa färdsättet för att kunna uppleva Calgary och närliggande sevärdheter. Det går att hyra bil i både centrala Calgary och på stadens flygplats. Calgary flygplats är även den närmaste flygplatsen för besökare som vill resa till turistorten Banff i Rocky Mountains.

Hyra bil på Calgary flygplats

Om du flyger till Calgary är det smidigt och tidsbesparande att hyra bil direkt på flygplatsen. Calgary International Airport (YYC) ligger ca 17 kilometer från centrala Calgary. Det tar ca 25 minuter att köra från flygplatsen till Downtown. Du kommer enkelt ut på Highway 2, som är en viktig motorväg som går genom provinsen. På Calgary flygplats finns flera välkända hyrbilsbolag med ett stort utbud av olika bilmodeller.

Hämta hyrbil på flygplatsen

Det går smidigt att hämta hyrbil på Calgary flygplats. De flesta hyrbilsbolagen finns i flygplatsens hyrbilscenter, Rental Car Centre. Du hittar hyrbilcentret tvärs över gatan från inrikesterminalen. Följ skyltarna mot hyrbilar efter att du har hämtat ditt bagage.

Ett par hyrbilsbolag finns utanför flygplatsen och erbjuder gratis shuttlebuss till kontoren. Upphämningsplatsen ligger vid bussstationen vid ankomstterminalen, och bussarna behöver vanligtvis bokas på förhand. Hör med ditt hyrbilsbolag var deras kontor finns.

Adress: Hyrbilscenter, Calgary flygplats
2000 Airport Road, Calgary, AB, T2E 6W5, Canada

Hyra bil i centrala Calgary

Det går också bra att hyra bil inne i Calgary, om du vill utgå härifrån. I Downtown finns flera hyrbilsbolag, exempelvis längs 6th Avenue i West End och i East Village. Det finns också flera hyrbilskontor vid Calgary Tower. Sök i sökmotorn för att se hyrbilskontoren på en karta.

Köra i Kanada

Om du vill göra utflykter och uppleva Calgarys fina natur och sevärdheter, så är hyrbil det bästa alternativet för din resa. Alberta har flera fantastiskt fina körvägar med otroliga vyer. Ett tips är att använda GPS/Google Maps när du kör för att kunna fokusera på trafiken istället för att leta efter skyltar. Precis som i andra storstäder kan trafiken bli tyngre under rusningstid när alla ska till och från arbetet. Calgary stoltserar dock med minst trafikstockningar av storstäderna i Kanada, och har ett bra nätverk av vägar och motorvägar som gör det smidigt att ta sig runt. Läs mer via länken nedan.

Utflykter och roadtrips

Utflykter runt Calgary

Calgary är en storstad i provinsen Alberta som är känd för sin otroligt vackra natur. Calgary ligger i den södra delena av provinsen endast 80 kilometer från Kanadas Rocky Mountains. Läget gör Calgary ett populärt resmål för äventyrssporter och friluftsaktiviteter, och här finns flera härliga ställen för skidåkning i de omgivande bergen. Många flyger till Calgary för att hyra bil och ta sig vidare till turistorten Banff och den fantastiska vildmarken i ”The Rockies”. Här kommer några tips på utflykter och roadtrips med hyrbil från Calgary.

Banff National Park

Ca 126 kilometer från Calgary längs den trans-kanadensiska motorvägen ligger Banff. Staden Banff ligger inne i Banff National Park som är en del av Rocky Mountains. Det fantastiska läget bland bergen gör Banff till en av Kanadas mest populära turistdestinationer. Besökare kommer hit för att åka skidor i parkens skidanläggningar, bada i varma källor, vandra i ”The Rockies” och framförallt för att komma nära Kanadas otroliga vildmark. Banff må vara en småstad men det är en häftig upplevelse att besöka den charmiga lilla staden med de massiva bergen i bakgrunden.

Moraine Lake & Lake Louise

Banff National Park är hem åt två fantastiskt vackra sjöar, Moraine Lake och Lake Louise. Lake Louise är en populär turistattraktion och den mindre Moraine Lake är minst lika spektakulär. Besökare hänförs av sjöarnas stilla, turkosa vatten mitt bland tät urskog, majestätiska berg och glaciärer. Lake Louise har också en omtyckt skidresort och ett stort utbud av aktiviteter som kayak, hundsläde, vandring till utkiksplatser och mycket mer. Moraine Lake ligger bara 14 kilometer från Lake Louise och är omgiven av otrolig natur med porlande vattenfall, vandringsleder och fjälltoppar. Parkera hyrbilen och insup vyerna!

The Icefields Parkway

Under en roadtrip bland bergen är det populärt att besöka Banff och Jasper National Park. Även Jasper ligger mitt bland Rocky Mountains, ca 3 timmar och 30 minuter från Banff. Mellan städerna går den natursköna bergsvägen Icefields Parkway som är en av Kanadas mest natursköna vägar. Det finns mycket att se på vägen mellan Banff och Jasper, som vattenfallet Athabasca Falls och utkiksplatsen Glacier Skywalk. Jasper National Park är en fantastisk plats för att uppleva vildmarkens  i The Rockies bland majestätiska glaciärer och grönskande dalgångar. Här kan du åka upp i linbana och få en fantastisk vy av parken från ovan.

Vancouver

Ett tips för en längre roadtrip från Calgary är att köra genom Banff, Jasper och The Rockies och vidare till storstaden Vancouver i British Columbia. Vancouver är en häftig stad med sevärdheter som Vancouver Island och den charmiga huvudstaden Victoria, skidresorten Mount Whistler och den spektakulära Sea to Sky Highway. Ett tips är att köra via den idylliska vinregionen Okanagan Valley utanför Vancouver. Här kan du besöka lokala vingårdar och matställen i det böljande gröna landskapet. I Okanagan Valley finns dessutom flera badstränder med roliga vattensporter. Undersök möjligheten till envägshyra från Calgary om du skulle vilja avsluta din resa i Vancouver eller i en annan ort.

Hyrbil är det bästa sättet att uppleva Kanadas varierande landskap och spännande städer. Här finns lika mycket att se på vägen mellan destinationer, och körningen längs de natursköna vägarna är en häftig del av upplevelsen. Det är verkligen rekommenderat att planera in en roadtrip om du har hyrbil i Calgary!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)