Hyrbil i Vancouver

Hitta bäst pris på hyrbilar i Vancouver genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Vancouver

Att hyra bil i Vancouver är ett fantastiskt sätt att uppleva staden. I Vancouver – och Kanada – behöver du dessutom tillgång till bil för att ta dig till flera sevärdheter. Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Vancouver, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Kanada tidigare, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Hyra bil på Vancouver flygplats

Om du anländer till Vancouver med flyg så är det smidigast att hyra bil på flygplatsen inför din resa. Då kan du använda bilen direkt vid din ankomst– och Vancouver är en stad där bil behövs! Det tar bara ca 15 minuter att köra mellan flygplatsen och Downtown.

På Vancouver flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag. Det flesta hyrbilsbolag har sina kontor en kort promenad från ankomstterminalen, och ett par bolag sitter utanför flygplatsen. De nås enkelt med en gratis shuttlebuss.

Hyra bil i centrala Vancouver

Du kan också hyra bil på fler ställen inne i Vancouver, om du exempelvis vill stanna i Downtown några dagar innan du gör utflykter. Flygplatsen förbinds med Downtown Vancouver genom tågsystemet The Canada Line. Det finns gott om hyrbilskontor i Downtown, bland annat flera i närheten av Waterfront Station vid vattenkanten och i Chinatown.

Sök i sökmotorn för att se hyrbilskontoren på en karta. 

Utflykter med hyrbil i Vancouver

Sevärdheter i Vancouver

Vancouver ligger i provinsen British Columbia i sydvästra Kanada. Staden är känd för sina vackra utsikter över omgivande berg och hav, och är med på flera listor som en av de vackraste städerna i världen. Läget gör Vancouver till en häftig destination för aktiviteter och äventyr och det är aldrig lång till häftiga upplevelser. Här kommer några tips på utflykter i Vancouver med hyrbil.

Whistler

Whistler-bergen är en populär destination för dagsutflykter och längre weekends från Vancouver. På vintern är Whistler en skid-och vintersportsresort som ligger ca 2 timmar norr om Vancouver med hyrbil. Även under sommaren är bergsområdet full av roliga aktiviteter, som ziplining genom naturen och hajking i den vackra omnjeden. Mellan Whistler från Vancouver får du också njuta av den natursköna Sea to Sky Highway med otroliga utsikter.

Capilano Suspension Bridge

En kort bilfärd från Vancouver ligger Capilano Suspension Bridge. Capilano Suspension Bridge är en vindlande hängbro över Capilano River och det är en unik upplevelse att gå över trädtopparna över den vackra dalen nedanför. Idag finns det en tillhörande park med mycket utomhusaktiviteter, bland annat Treetops Adventures där du kan gå på broar från träd till träd. Ett besök i parken är ett roligt sätt att komma nära den fantastiska naturen runt Vancouver!

Vancouver Island

Vancouver Island är en ö utanför sydvästra kusten. Du behöver ha hyrbil för att utforska ön, och bilfärjan från Vancouver tar ca 1,5 timme. Ön är en populär destination, och det finns så mycket att se att man hade lätt kunnat spendera mer än en vecka där! Här finns charmiga småstäder, fantastiska nationalparker, vinlandskap och härliga stränder. Här kan du boka och se tider för bilfärja.

Victoria

Den mest kända attraktionen är Victoria, British Columbias huvudstad. Staden är väldigt vacker och har en rik historia med mycket brittiska influenser. Victoria är omtyckt för sin roliga shopping av främst antikviteter, fina trädgårdar och intressanta områden som det gamla Chinatown.

Valsafari från Vancouver Island

Vancouver Island är en av de främsta platserna för att åka på valsafari. Vattnet runt ön är exempelivs hem åt späckhuggare. Det avgår båtar från Victoria hela året, men från maj till november är bäst chans att se valarna.

Andra sevärdheter på Vancouver Island är exempelvis urskogen Cathedral Grove med sina jätteträd, och vinprovningar och matmarknader i grönskande Cowichan Valley. För surfare och badentusiaster är Tofino ett omtyckt besöksmål, samt byar som Ucluelet som ligger bland regnskog och dramatisk kust. Det är verkligen rekommenderat att utforska Vancouver Island om du har hyrbil i Vancouver!

Roadtrip i Kanada från Vancouver

Från Vancouver kan du åka på roadtrip med hyrbil till Rocky Mountains.

Roadtrip från Vancouver

Kanada är ett fantastiskt land att hyra bil och åka på roadtrip i. Här är ofta körupplevelsen och vägen mellan platser ligga episk och minnesvärd som destinationerna. Här kommer ett par tips på natursköna roadtrips från Vancouver.

Sea to Sky Highway

Vägen från Vancouver till Whistler går längs Sea to Sky Highway, en fantastiskt vacker väg att köra på sommaren. Sea to Sky Highway räknas som en av Kanadas vackraste vägar och går förbi vyer av blanka sjöar, fjordar och vattenfall. Glöm inte stanna till vid utkiksplatserna, som stoppet högt över viken Howe Sound. I Squamish kan du bland annat åka lindbana högt upp över trädtopparna, Sea to Sky Gondola. Rutten från Vancouver till Whistler är ca 120 kilometer.

Vinresa från Vancouver

I British Columbia finns fina vinlandskap som är perfekt för en roadtrip med hyrbil från Vancouver. Kör ca 4,5 timmar längs Trans-Canada Highway till Osoyoos och fortsätt norrut genom Okanagan Valley och sommarresorterna Kelowna och Lake Country. Okanagan Valley är Bristish Columbias främsta vinregion. Här finns så många vingårdar att det är bra att planera rutten i förväg! Fortsätt sedan upp till Vernon för en dag med bad i den turkosa Kalamalka Lake.

Från Vancouver till Rocky Mountains

En resa till British Columbia är inte komplett utan en roadtrip till The Rockies, en av Kanadas mest ikoniska destinationer. Från Vancouver kan du köra till idylliska Banff som ligger mitt bland bergen. Det är är en rutt på ca 845 kilometer och det är bra att planera för en längre roadtrip, ca 7–10 dagar. Här får du uppleva fantastiska nationalparker, kristallklara sjöar och historiska platser som Lake Louise. Du kan fortsätta upp från Banff till Jasper och köra längs Icefields Parkway. Jasper ärockså en populär destination för sitt läge mitt bland klippiga bergen. Jasper National Park är den största nationalparken i Rocky Mountains.

Om du vill återlämna hyrbilen på annan ort så kan du undersöka möjligheten för envägshyra. Du kan exempelvis avsluta din resa i Calgary, som ligger nära Rocky Mountains. Under en roadtrip från Vancouver till The Rockies får du uppleva otroliga vyer och minnesvärda platser, och det är verkligen värt att utforska om du ska hyra bil i Vancouver!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)