Hyrbil i Göteborg

Hitta bäst pris på hyrbilar i Göteborg genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Göteborg

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Göteborg, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Hyra bil på Göteborg flygplats Landvetter

Det finns många ställen att hyra bil på i Göteborg. Om man kommer med flyget går det bra att hyra bil på Landvetter flygplats. Landvetter ligger ca 20 minuter från centrala Göteborg. Här finns ett stort utbud av hyrbilar, och hyrbilsbolagens kontor finns precis vid flygplatsens parkeringshus.

Hyra bil i centrala Göteborg

Det finns flera hyrbilsbolag i centrala Göteborg. Om du kommer med tåget så är det smidigast att hyra bil på Göteborg centralstation i centrum.

Hyrbil på Göteborg Centralstation

I anslutning till centralstationen finns tre hyrbilskontor. Två av dem ligger på Nils Ericssonplatsen, och den tredje ligger på Kruthusgatan direkt utanför stationen. Från Göteborg centralstation är det enkelt att ta sig med bil till andra delar av Göteborg, och det är även smidigt att ta sig ut till motorvägen om man vill bila till andra utflyktsmål i området.

Andra platser att hämta hyrbil

Flera andra hyrbilsbolag har upphämtningsplatser på andra ställen i Göteborg med omnejd. Var uppmärksam på spårvagnar om du kör i centrala Göteborg. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilsbolag på en karta.

  • Hyrbil Ullevi –  Runt Ullevi, öster om centralstationen, går det bra att hyra bil på Folkungagatan. Från Ullevi är det mycket enkelt att ta sig ut till motorvägen och det ligger även nära tågstationen.
  • Hyrbil Lorensberg – I södra delarna av centrala Göteborg så kan du hyra bil på Södra vägen, i närheten av Göteborg universitet.
  • Hyrbil Gamlestaden – I Gamlestaden, som ligger i Göteborgs nordöstra del, finns ett hyrbilskontor på Malmsjögatan i nära anslutning till E20.
  • Hyrbil Hisingsbacka – Om man vill hyra bil i Göteborgs norra del Hisingsbacka finns två hyrbilskontor att tillgå. Dessa ligger på Salsmästaregatan och Importgatan, och båda ligger i nära anslutning till E6.
  • Hyrbil Krokslätt – I Krokslätt i de södra delarna av Göteborg går det också bra att hyra bil. Hyrbilskontor finns på Grafiska vägen, som ligger mycket nära E6.

Hyrbilsbolagen i Göteborg

I Sverige har de flesta hyrbilsbolag bränslepolicyn “full-till-full”. Det betyder att du får bilen fulltankad och ska återlämna bilen på samma sätt, annars tillkommer det en avgift. Samtliga hyrbilsbolag  i Göteborg erbjuder full-till-full bränslepolicy, samt Obegränsad körsträcka. Policys kan dock ändras så var noga med att läsa villkoren för respektive bolag när du bokar.

Avbokning och tillägg

Priser för att hyra bilbarnstol, gps och andra tillval kan också skilja sig åt från bolagen, men de priserna får du överskådligt i vår sökmotor. När det gäller avbokning så skiljer sig bolagen en del åt, vilket du ser i tabellen nedan. Här ser du de hyrbilsbolag som finns representerade i Göteborg.

Bolag Avbokning
Avis Fri avbokning 48h innan*
Budget Fri avbokning 48h innan
Europcar Fri avbokning 48h innan
Hertz 300 kr i avgift**
Sixt Fri avbokning 48h innan
Thrifty 530 kr i avgift**

*Fri avbokning utan extra avgifter om du avbokar mer än 48h innan upphämtning.
**Fri avbokning inom 7 dagar från bokning men 300 kr respektive 530 kr i avgift om du avbokar 48h innan upphämtning.

Parkering i Göteborg

Det finns flera parkeringshus och gatuparkering runt om hela Göteborg, men priserna kan variera kraftigt. De dyraste platserna ligger på 40 k/tim oftast mitt i centrum kring Centralstationen, och sedan går priset neråt. Parkering Göteborg har en bra parkeringskarta där du enkelt ser pris/tim. Du kan också söka i Google Maps.

Du kan betala parkering i Parkering Göteborgs app men de flesta parkeringsautomater tar också kreditkort och mynt. Många hotell har också gratis parkering för sina gäster vilket kan vara värt att kolla upp innan ni bokar hotell.

Trängselavgift Göteborg

Observera även att det är trängselavgift på många av vägarna kring Göteborg. Trängselavgift tas normalt ut under veckodagar dagtid men inte under röda dagar och helgdagar. Priset ligger från 9-22 kr per passage i de centrala delarna av Göteborg och det maximala beloppet per fordon och dag är 60 kr. En del hyrbilsbolag tar ut en faktisk trängselavgift som betalas i efterhand och andra har bakat in det i hyrbilspriset.

Göteborg kartområde

Vägbeskrivning och avstånd från Göteborg

Aktiviteter med hyrbil i Göteborg

Sevärdheter i Göteborg

Göteborg har många roliga aktiviteter för alla åldrar, och med hyrbil kan du lätt och bekvämt ta dig runt till stadens alla sevärdheter.

Liseberg

Liseberg är Nordens största och bästa nöjespark, som ligger mitt i stan! Detta är ett självklart besök både på sommarhalvåret och vid jul när juleljusen är uppe. Även jämfört med stora amerikanska nöjesparker står sig Liseberg mycket bra! Bästa tiden på året att besöka Liseberg är sen vår eller tidig sommar när köerna är minimala.

Göteborgs skärgård

Göteborg har en mycket vacker skärgård för en dagstur bland fina kustmiljöer och idylliska fiskebyar. Skärgården besöks bäst med en färja eller hyrbil. Alla öar i södra delen är bilfria och då kan ni parkera i närheten av färjan. Norra skärgården når du enkelt med bil via vägg 155 till Lilla Varholmen där färjan avgår.

Slottsskogen

Slottsskogen är ett centralt och vackert naturområde som även har lekplatser, caféer, volleybollbanor, minigolf och en avgiftsfri djurpark. Naturområdet är stadens centrala rekreationsområde för att slappna av och njuta av omgivningarna. Parkera hyrbilen och strosa en stund i det gröna! Det blir en trevlig dagstur för familjen och parkering finns lättillgängligt vid de södra delarna av skogen.

Vackra Tjolöholms slott ligger på köravstånd från Göteborg
I Marstrand finns mycket att se och göra

Utflyktsmål runt Göteborg

Dagsutflykter från Göteborg

Göteborgs fina läge på Sveriges västkust öppnar upp många möjligheter för besök i mysiga fiskebyar och härligt kustlandskap. Genom att hyra bil i Göteborg blir det lätt att utforska regionen, och med hyrbil finns det mer chanser att upptäcka små pärlor på vägen!

Isaberg Mountain Resort

Isaberg Mountain Resort ligger ca 1,5 timme från Göteborg. Under vår och sommar finns det många roliga utomhusaktiviteter att välja på såsom hinderbana, höghöjdsbana, kanotpaddling eller cykla mountainbike. Under vinterhalvåret hittar du södra Sveriges största skidanläggning här, med 11 nedfarter från nybörjare till avancerad. Här finns också stugor till uthyrning. Isaberg är verkligen rekommenderat om du har hyrbil och är sugen på äventyr!

Tjolöholms slott

40 minuter söder om Göteborg ligger det vackra slottet Tjolöholm på en halvö vid Kungsbackafjorden. Slottet är byggt i typisk Tudor-stil, och den klassiska miljön för tankarna till England under sen 1800-tal. I slottsområdet finns även en by med fina stugor där slottets arbetare bodde, samt en vacker kyrka i engelskinspirerad stil. Här är inte svårt att hitta parkering för hyrbilen; slottets ägor har hela 3000 parkeringsplatser.

Marstrand

Den vackra kuststaden Marstrand ligger ca 5 mil från Göteborg. Marstrand har mycket att erbjuda sina besökare inom både historia och vackra havsvyer. Staden har sina rötter i medeltiden, och är kanske mest känt för sitt stora slott Carlsten som vakar över staden. Marstrand är även en populär segelresort, och här finns många möjligheter till både shopping och god mat. Marstrand är helt enkelt en riktig västkustpärla och är väl värt att ha på utflyktslistan om du ska hyra bil i Göteborg.

Tjörn

Tjörn är en av de mest populära västkustöarna, och hit söker sig många soldyrkare under sommarhalvåret. Öns största stad heter Skärhamn som även har en fin hamn för båtar av olika slag. Runt om på Tjörn finns det fantastisk natur och landskap att njuta av, och det är populärt att bada och sola vid de många klipporna. Tjörn ligger cirka 50 minuters bilfärd norr om Göteborg.

Världskända event i Göteborg

Göteborgsvarvet (maj)
Varje år hålls världens största halvmaraton i Göteborg med omkring 60 000 löpare, ett mycket trevligt event. För er som planerar att hyra bil i Göteborg under denna dag så rekommenderar vi att undvika de centrala delarna av staden.

Gothia Cup (juli)
Varje år äger världens största fotbollsturnering för ungdomar rum i Göteborg, 1700 lag från 80 länder. För dig som inte ska spela, besök Heden och njut av ungdomsfotboll av hög klass!

Vad tycker du om den här sidan?

(16 röster, betyg: 4.44 av 5)