Hyrbil i Göteborg

Hitta bäst pris på hyrbilar i Göteborg genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Göteborg

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Göteborg, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Göteborg

Det finns många ställen att hyra bil på i Göteborg. Om man kommer med flyget går det till exempel bra att hyra bil på Landvetter, vilket du kan läsa mer om här.

Kommer du med tåget går det att hyra bil på Göteborg centralstation. Flera andra hyrbilsbolag har upphämtningsplatser på andra ställen i Göteborg med omnejd, vilket går att läsa mer om nedan.

Var uppmärksam på spårvagnar om du kör i centrala Göteborg. Observera även att det är trängselavgift på många av vägarna kring Göteborg. Avgiften är relativt liten, och skickas hem som en faktura i slutet av månaden.

Våra hyrbilskontor i Göteborg

  • Göteborg centralstation – I området kring Göteborg centralstation finns tre hyrbilskontor. Två av dem ligger på Nils Ericssonplatsen, i anslutning till stationen, och den tredje ligger på Kruthusgatan direkt utanför stationens norra del. Från Göteborg centralstation är det enkelt att ta sig med bil till andra delar av Göteborg, och det är även smidigt att ta sig ut till motorvägen om man vill bila till andra utflyktsmål i området.
  • Ullevi – Om man är i de centrala delarna av Göteborg är det absolut smidigast att hyra bil på centralstationen. Men även i området vid Ullevi, öster om centralstationen, går det bra att hyra bil på Folkungagatan. Från Ullevi är det mycket enkelt att ta sig ut till motorvägen, och det ligger även nära tågstationen.
  • Hyrbil Lorensberg – Befinner man sig i de södra delarna av centrala Göteborg finns det möjlighet att hyra bil på Södra vägen, i närheten av Göteborg universitet, där ett hyrbilsbolag finns representerat.
  • Hyrbil Gamlestaden – I Gamlestaden, som ligger i Göteborgs nordöstra del, finns ett hyrbilskontor på Malmsjögatan i nära anslutning till E20. Närheten till motorvägen gör att det är enkelt att ta sig från Gamlestaden till andra trevliga utflyktsmål i området runt Göteborg.
  • Hyrbil Hisingsbacka – Om man vill hyra bil i Göteborgs norra del Hisingsbacka finns två hyrbilskontor att tillgå. Dessa ligger på Salsmästaregatan och Importgatan, och båda ligger i nära anslutning till E6.
  • Hyrbil Krokslätt – I Krokslätt i de södra delarna av Göteborg går det också bra att hyra bil. Hyrbilskontor finns på Grafiska vägen, som ligger mycket nära E6. Det är därför både enkelt och smidigt att ta sig ut till motorvägen med hyrbil, och det går enkelt att ta sig in till Göteborg och till andra områden.

Vägbeskrivning och avstånd från Göteborg

Utflyktsmål i Göteborg

Göteborgs fina läge på Sveriges västkust öppnar upp många möjligheter för besök i mysiga fiskebyar och härligt kustlandskap. Från Göteborg är det lätt att ta sig med bil till många olika ställen, och med hyrbil finns det mer chanser att upptäcka små pärlor på vägen!

Tjolöholms slott
40 minuter söder om Göteborg ligger det fascinerande slottet Tjolöholm. Slottet är byggt i typisk Tudor-stil, och ger känslan av att transportera besökarna till England. I slottsområdet finns även en by med fina stugor där slottets arbetare bodde, samt en vacker kyrka i engelskinspirerad stil.

Marstrand
Den vackra kuststaden Marstrand har mycket att erbjuda sina besökare. Staden har sina rötter i medeltiden, och är kanske mest känt för sitt stora slott Carlsten som vakar över staden. Marstrand är även en populär segelresort, och här finns många möjligheter till både shopping och god mat. Marstrand är helt enkelt en riktig västkustpärla, som ligger fem mil norr om Göteborg.

Tjörn
Tjörn är en av de mest populära västkustöarna, och hit söker sig många soldyrkare under sommarhalvåret. Öns största stad heter Skärhamn som även har en fin hamn för båtar av olika slag. Runt om på Tjörn finns det fantastisk natur och landskap att beskåda, och det går mycket bra att bada på de många klipporna. Tjörn ligger cirka 50 minuters bilfärd norr om Göteborg.

Vackra Tjolöholms slott ligger på köravstånd från Göteborg
I Marstrand finns mycket att se och göra
Vad tycker du om den här sidan?

(14 röster, betyg: 4.36 av 5)