Hyrbil i Göteborg

Hitta bäst pris på hyrbilar i Göteborg genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Göteborg

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Göteborg, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Göteborg

Det finns många ställen att hyra bil på i Göteborg. Om man kommer med flyget går det till exempel bra att hyra bil på Landvetter, vilket du kan läsa mer om här.

Kommer du med tåget går det att hyra bil på Göteborg centralstation. Flera andra hyrbilsbolag har upphämtningsplatser på andra ställen i Göteborg med omnejd, vilket går att läsa mer om nedan. Var uppmärksam på spårvagnar om du kör i centrala Göteborg.
Göteborg kartområde

Våra hyrbilskontor i Göteborg

  • Göteborg centralstation – I området kring Göteborg centralstation finns tre hyrbilskontor. Två av dem ligger på Nils Ericssonplatsen, i anslutning till stationen, och den tredje ligger på Kruthusgatan direkt utanför stationens norra del. Från Göteborg centralstation är det enkelt att ta sig med bil till andra delar av Göteborg, och det är även smidigt att ta sig ut till motorvägen om man vill bila till andra utflyktsmål i området.
  • Ullevi – Om man är i de centrala delarna av Göteborg är det absolut smidigast att hyra bil på centralstationen. Men även i området vid Ullevi, öster om centralstationen, går det bra att hyra bil på Folkungagatan. Från Ullevi är det mycket enkelt att ta sig ut till motorvägen och det ligger även nära tågstationen.
  • Hyrbil Lorensberg – Befinner man sig i de södra delarna av centrala Göteborg finns det möjlighet att hyra bil på Södra vägen, i närheten av Göteborg universitet, där ett hyrbilsbolag finns representerat.
  • Hyrbil Gamlestaden – I Gamlestaden, som ligger i Göteborgs nordöstra del, finns ett hyrbilskontor på Malmsjögatan i nära anslutning till E20. Närheten till motorvägen gör att det är enkelt att ta sig från Gamlestaden till andra trevliga utflyktsmål i området runt Göteborg.
  • Hyrbil Hisingsbacka – Om man vill hyra bil i Göteborgs norra del Hisingsbacka finns två hyrbilskontor att tillgå. Dessa ligger på Salsmästaregatan och Importgatan, och båda ligger i nära anslutning till E6.
  • Hyrbil Krokslätt – I Krokslätt i de södra delarna av Göteborg går det också bra att hyra bil. Hyrbilskontor finns på Grafiska vägen, som ligger mycket nära E6. Det är därför både enkelt och smidigt att ta sig ut till motorvägen med hyrbil, och det går enkelt att ta sig in till Göteborg och till andra områden.

Hyrbilsbolagen i Göteborg

I Sverige har i stort sett alla hyrbilsbolag på alla destinationer bränslepolicyn full-till-full dvs. du får bilen fulltankad och ska också återlämna bilen så annars tillkommer det en avgift. Alla bolag som hyr ut i Göteborg har full-till-full bränslepolicy. Likaså har alla bolagen obegränsad körsträcka. Detta kan ju komma att ändras så var noga med att läsa villkoren för respektive bolag när du bokar. Priser för att hyra bilbarnstol, gps och andra tillval kan också skilja sig åt från bolagen, men de priserna får du överskådligt i vår sökmotor. När det gäller avbokning, skiljer sig bolagen en del åt, vilket du ser i tabellen nedan.

Vilka hyrbilsbolag finns i Göteborg?

Här ser du de hyrbilsbolag som finns representerade i Göteborg.

Bolag Avbokning
Avis Fri avbokning 48h innan*
Budget Fri avbokning 48h innan
Europcar Fri avbokning 48h innan
Hertz 300 kr i avgift**
Sixt Fri avbokning 48h innan
Thrifty 530 kr i avgift**

*Fri avbokning utan extra avgifter om du avbokar mer än 48h innan upphämtning.
**Fri avbokning inom 7 dagar från bokning men 300 kr respektive 530 kr i avgift om du avbokar 48h innan upphämtning.

Parkeringsmöjligheter i Göteborg

Det finns flera parkeringshus och bra möjligheter att parkera på gata runt om hela Göteborg men priserna kan variera kraftigt beroende på var du ska parkera. De dyraste platserna ligger på 40 k/tim oftast mitt i centrum kring Centralstationen och sedan går priset neråt. Parkering Göteborg har en bra parkeringskarta där du enkelt ser pris/tim eller sök i Googlemaps, men där får du inte upp timpris. Du kan antingen betala parkering i Parkering Göteborgs app men de flesta parkeringsautomater tar också kreditkort och mynt.

Många hotell har också gratis parkering för sina gäster vilket kan vara värt att kolla upp innan ni bokar hotell.

Trängselavgift

Observera även att det är trängselavgift på många av vägarna kring Göteborg. Trängselavgift tas normalt ut under veckodagar dagtid men inte under röda dagar och helgdagar. Priset ligger från 9-22 kr per passage i de centrala delarna av Göteborg och det maximala beloppet per fordon och dag är 60 kr. En del hyrbilsbolag tar ut en faktisk trängselavgift som betalas i efterhand och andra har bakat in det i hyrbilspriset.

Vägbeskrivning och avstånd från Göteborg

Topp tre aktiviteter i Göteborg

Liseberg
Liseberg är Nordens största och bästa nöjespark, som ligger mitt i stan! Detta är ett självklart besök, både på sommarhalvåret och vid jul när juleljusen är uppe. Även jämfört med stora amerikanska nöjesparker står sig Liseberg mycket bra! Bästa tiden på året att besöka Liseberg är sen vår eller tidig sommar när köerna är minimala. Sämsta veckan är i juli när Gothia Cup pågår.

Besöka skärgården
Göteborg har en mycket vacker skärgård, vi rekommenderar en dagstur här. Besöks bäst med en färja eller bil. Alla öar i södra delen är bilfria och då kan ni parkera i närheten av färjan. Norra skärgården når du enkelt med bil via vägg 155 till Lilla Varholmen där färjan avgår.

Slottsskogen
Slottsskogen är ett centralt och vackert naturområde med vanlig naturskog som även har lekplatser, volleybollbanor, minigolf, utomhusgym och en avgiftsfri djurpark. Trevlig dagstur för familjen och parkering finns vid de södra delarna.

Världskända event i Göteborg

Göteborgsvarvet (maj)
Varje år hålls världens största halvmaraton i Göteborg med omkring 60 000 löpare, ett mycket trevligt event. För er som har hyrt en bil rekommenderar vi att undvika de centrala delarna denna dag.

Gothia Cup (juli)
Varje år äger världens största fotbollsturnering för ungdomar rum i Göteborg, 1700 lag från 80 länder. För dig som inte ska spela, besök Heden och njut av ungdomsfotboll av hög klass!

Utflyktsmål i Göteborg

Göteborgs fina läge på Sveriges västkust öppnar upp många möjligheter för besök i mysiga fiskebyar och härligt kustlandskap. Från Göteborg är det lätt att ta sig med bil till många olika ställen, och med hyrbil finns det mer chanser att upptäcka små pärlor på vägen!

Hestra
Precis vid orten Hestra hittar du Isaberg Mountain Resort som ligger ca 1,5 timme från Göteborg. Under vår och sommar finns det en massa utomhusaktiviteter att välja på såsom hinderbana, höghöjdsbana, kanotpaddling eller cykla mountainbike. Under vinterhalvåret hittar du södra Sveriges största skidanläggning här, med 11 nedfarter från nybörjare till avancerad. Här finns också stugor till uthyrning.

Tjolöholms slott
40 minuter söder om Göteborg ligger det fascinerande slottet Tjolöholm. Slottet är byggt i typisk Tudor-stil, och ger känslan av att transportera besökarna till England. I slottsområdet finns även en by med fina stugor där slottets arbetare bodde, samt en vacker kyrka i engelskinspirerad stil.

Marstrand
Den vackra kuststaden Marstrand har mycket att erbjuda sina besökare. Staden har sina rötter i medeltiden, och är kanske mest känt för sitt stora slott Carlsten som vakar över staden. Marstrand är även en populär segelresort, och här finns många möjligheter till både shopping och god mat. Marstrand är helt enkelt en riktig västkustpärla, som ligger fem mil norr om Göteborg.

Tjörn
Tjörn är en av de mest populära västkustöarna, och hit söker sig många soldyrkare under sommarhalvåret. Öns största stad heter Skärhamn som även har en fin hamn för båtar av olika slag. Runt om på Tjörn finns det fantastisk natur och landskap att beskåda, och det går mycket bra att bada på de många klipporna. Tjörn ligger cirka 50 minuters bilfärd norr om Göteborg.

Vackra Tjolöholms slott ligger på köravstånd från Göteborg
I Marstrand finns mycket att se och göra
Vad tycker du om den här sidan?

(16 röster, betyg: 4.44 av 5)