Se alla hyrbilar

Jämför och se de bästa priserna på hyrbilar inför din bilsemester. Du kan tryggt ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Bilsemester med barn:

Tips på roliga nöjesparker i Norden

Letar du efter inspiration till familjens nästa sommarsemester i Sverige eller runtom i Skandinavien? Varför inte en lägga rutten förbi en roliga nöjespark!  Med exotiska djur, fartfyllda karuseller, sockervadd och äventyrsbad kommer hela familjer garanterat ha en rolig dag fylld med lek och skratt tillsammans. En av Nordens stora nöjesparker är ett riktigt roligt stopp under bilsemester som håller barnen motiverade under hela resan! Här kommer tips på nöjesparker i Sverige och över närliggande landsgränser som är lätt att nå med hyrbil i sommar.

Läs också:

Nöjesparker och tivoli

 

Liseberg i Göteborg

På Liseberg i Göteborg finns åkattraktioner med alltifrån barnvänliga karuseller till direkt läskiga bergochdalbanor. Bli nedstänkt av vatten i Flumeride och Kållerado, få en hisnande åktur i Helix, Valkyria och Hanghai eller mys med klassiker som Kaffekopparna. Kanske vågar du dig in på Spökhotellet Gaston eller vill utmana någon i radiobilarna! För den riktigt modiga väntar höghöjdsfallet i Atmosfear- inte att rekommendera för den höjdrädda. Prova godsaker i parkens alla matställen med alltifrån läcker snabbmat till skaldjur, våfflor, en riktig spökbar och schnitzel i österrikiska temapuben Tyrolen.

Gröna Lund i Stockholm

Gröna Lund, ”Grönan” ligger i Stockholm och är en populär nöjespark på sommaren. Parken har för närvarande hela 7 bergochdalbanor! Du kan också ta en tur i Lustiga Huset, åka klassiker som Flygande mattan och mysa i kärlekstunneln. Upplev galna g-krafter i och dingla fritt med benen i Insane, vars namn säger allt! När det är dags för paus så hittar du många trevliga matställen. Här finns bland annat familjerestauranger med tacos, café med milkshakes och smörgåsar och en uppsjö av läckra tivolisnacks. Gröna Lund har också en musikscen med uppträde och flera barer.

Tivoli i Köpenhamn

Tivoli i Köpenhamn är en charmig klassiker som har varit öppet sedan 1800-talet. Köpenhamns tivoli har varit historisk förebild för många andra nöjesparker. Här finns en av världens äldsta berg-och-dalbanor, Rutschebanan. Om du vill ha härlig stämning och massor med åkturer, färgsprakande och exotiska parkmiljöer med mysiga blinkande lampor och bra restauranger så är Tivoli att rekommendera! Tivoli är Danmarks främsta attraktion och det finns gott om stora parkeringszoner nära. Från Malmö tar du enkelt en avstickare över Öresundsbron till Danmark. Det är vanligtvis inga konstigheter att ta hyrbilen över gränsen men det är alltid rekommenderat att meddela detta till ditt hyrbilsbolag i förväg. Tänk på att du kan behöva visa pass om det finns en gränskontroll.

Temaparker

 

Astrid Lindgrens värld i Småland

Astrid Lindgrens värld är en sagolikt kul upplevelse för alla i familjen. I den stora temaparken kan både vuxna och barn stöta på bekanta figurer och välkända platser från era favoritböcker och filmer. Stanna till och se en av de många olika föreställningarna som spelas upp dagligen med kända scener. Möt Pippi, Ronja, Emil och vandra i Mattisskogen och Katthult. Passa också på att utforska fina miljöer i Astrid Lindgrens hemort Vimmerby med sina röda stugor och underbara småländska natur.

Kneippbyn på Gotland

Kneippbyn Gotland är en omtyckt destination för barnfamiljer som vill ha kul med både temamiljöer, sommarland och roligt vattenland. Kneippbyns höjdpunkt är såklart Pippi Långstrumps hus Villa Villekulla som är det riktiga huset där Pippi-filmerna spelades in. Barnen kan också se på Pippiteater och träffa alla de kända karaktärerna, åka karuseller, ha kul med go-cart och hoppslott och mycket mer. I det stora vattenlandet finns både babypooler och stora bassänger med lekland och långa rutschbanor.

Legoland i Billund

Legoland finns i Billund i Danmark och är sannerligen en upplevelse utöver det vanliga. Här väntar en sagolik värld av lego komplett med fartfyllda karuseller och äventyr på både land och vatten. Följ med ner i Atlantis undervattenvärld, åk på Legosafari (där djuren är byggda av lego!) eller känn dig som en jätte bland byggnaderna i Miniland. På Legoland finns flera roliga temarestauranger med familjebuffé, snabbmat och annat gott som passar alla i familjen. Här finns också övernattning i roliga hotell där du bland annat kan bo i coola Legorum på Castle Hotel!

Muminvärlden i Åbo

Den fantasifulla Muminvärlden ligger i Åbo i Finland är en riktigt kul upplevelse för yngre barn som är bekanta med Mumin, Snusmumriken, Lilla My, Stinky och alla de andra muminkaraktärerna. Här får du träffa figurerna och besöka Muminfamiljens blåa hus och alla andra härligt natursköna platser från barnprogrammen. Inom Muminvärlden finns också mysiga caféer och en fin sandstrand för bad. Även om Muminvärlden är som mest blomstrande under sommaren så finns det också evenemang under höst och ”trollvinter”.

Djurparker och akvarium

 

Kolmårdens djurpark

Kolmårdens djurpark är nordens största djurpark och ligger en bit utanför Norrköping. Djurparken är hem åt en mängd spännande och exotiska djur, varav flera är utrotningshotade. Här väntar oförglömliga möten med både lejon, delfiner, noshörningar, elefanter, gorillor och mycket mer! Nära parken kan ni övernatta på Vildmarkshotellet som ligger naturskönt vid Bråvikens strand. På Kolmårdens djurpark finns också Bamse och hans välkända vänner, och här kan du se Bamseteater och miljöer och figurer från Bamses värld.

Skånes djurpark

Skånes Djurpark ligger i Höör mitt i Skåne. Här finns mäktiga nordiska djur som björn, varg, älg och järv. Varje dag kan besökare följa med på spännande expeditioner och se djuren bli matade på nära håll, medan djurvårdare berättar om parkens invånare. Barnen kan också gosa med mindre djur i Bondgården. I Skånes djurpark finns mycket lek för en heldag med hinderbanor i skogen, lekplatser och äventyrliga hängbroar. Du kan också besöka Fåret Shaun och hans flock på gården och prova att åka traktor!

Den Blå Planet i Köpenhamn

Besök norra Europas största akvarium i Den Blå Planet i Köpenhamn, som ligger precis när du kört över Öresundsbron vid Kastrup flygplats. Här kan hela familjen förundras över en undervattenvärld med exotiska fiskar, hajar, pirayor, elektriska ålar och mycket mer. Här finns djurarter från både exotiska vattenmiljöer och från nordliga vattendrag. Du kan också träffa en 60 kilo tung havssköldpadda och dyka med hajar, om du har dykcertifikat! Den Blå Planet är i en modern och häftigt designad byggnad som i sig är en rolig sevärdhet.

Borås djurpark

Ca en timme från Göteborg ligger Borås djurpark. Här finns både inhemska djurarter och exotiska djur som giraff, gepard, orangutang och hyena. Det finns även en Dinopark där du kan vandra på stigar bland verklighetstrogna dinosaurier. I Simbaland finns en vattenpark och lekland för de minsta. Inne i djurparken finns familjevänliga restauranger och det finns både campingplatser och stugor att hyra nära djurparken.

Ölands djurpark

Ölands djurpark ligger i Färjestaden på Öland, precis när du kört över Ölandsbron. Ölands djurpark är både nöjesfält, zoo och vattenland i ett. Prova ett stort utbud av karuseller, vandra bland alligatorer, zebror och apor och avsluta med plask och lek i vattenlandet. I vattenlandet finns den roliga piratön med fartfyllda rutschbanor. Runtomkring finns solstolar för de vuxna. Både djurpark, vattenland och nöjesfält går på samma biljett. Bonustips: Besök även Ormöga Kamelranch på Öland där du kan möta och rida på kameler!

Vad tycker du om den här sidan?
(Inga röster än)