Hyrbil i Skåne

Jämför och se de bästa priserna på hyrbilar. Du kan tryggt ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Skåne Roadtrip: Vackra platser i Skåne

Du behöver inte alltid åka utomlands för att få en härlig bilsemester med nya intryck som varar länge. Som Sveriges sydligaste landskap bjuder Skåne på många platser som får dig att tappa hakan och känna den där efterlängtade semesterkänslan!

Åka på bilsemester i Skåne

En roadtrip i Skåne gör sig bäst på sommaren när du kan stanna till vid alla badplatser, trädgårdscaféer och glasskiosker och njuta av de blommande fälten. För besökare är det lätt att hyra bil och utforska allt som Skåne har att erbjuda, och regionen har dessutom flera av Sveriges vackraste vägar. Hos oss har du alltid fri avbokning och fri ändring av hyrbil, så att du tryggt kan boka hyrbil inför din roadtrip i Skåne om du inte har egen bil att tillgå.

Om du vill njuta av lummiga äppellundar, öppet hav och vita stränder (där du får nypa dig själv i armen för att vara säker på att du är kvar i Sverige och inte teleporterats till medelhavet!) så är Skåne rätt Staycation för dig. Här kommer några tips på sevärda platser i Skåne att besöka med bil.

Skanör – Falsterbo

Om du är sugen på långa badstränder med riktig Florida-atmosfär så ska du styra bilen mot tvillingorterna Skanör och Falsterbo. Orterna ligger längst ut på en halvö i Skånes sydvästra hörn. Kustområdet består av flera naturreservat med mjuka sandstränder och turkost havsvatten. Stränderna kantas av de ikoniska färgglada badhytterna och glasskiosker, sommarcaféer och vyer som kommer ge en härlig känsla av utlandssemester på hemmaplan. I Skanörs småbåtshamn kan du besöka fiskrökeri och trevliga matställen.

Kullaberg, Mölle

Halvön utanför Helsingborg som kallas Kullahalvön eller ”Kullen” är en av Skånes mest dramatiskt vackraste platser. Kullaberg är ett naturreservat som omfattar både berg, hav och häftiga vandringsleder längs den klippiga kusten. Här finns bland annat Silvergrottan och ett litet sommarcafé i Kullens fyr med härlig panoramautsikt från terassen. De branta slutningarna vid Kullaberg för tankarna till medelhavets klippbyar, och kanske är det är därför som vägen ut till fyren kallas ”Den italienska vägen”.

Kullaberg ligger vid den idylliska badorten Mölle som lockat besökare i över 100 år. I Mölle finns charmiga restauranger och mysiga stråk efter en dags vandring i Kullabergs grönska, och orten är härlig att besöka på sommaren.

Skäralid, Söderåsens Nationalpark

Söderåsens Nationalpark finns i nordvästra Skåne och lockar vandringssugna besökare året runt. Nationalparken (visst är det häftigt att Söderåsen är en riktig nationalpark?) är vida berömd för den djupa ravinen Skäralid. Ravinen är 8 kilometer djup och längs de skogsklädda kanterna har du en storslagen utsikt.

Den bästa vyn får du om du vandrar upp till utsiktstoppen Kopparhatten och blickar ut över den uråldriga skogen som sluttar ner i dalen. Den bästa tiden att besöka Söderåsen är på hösten när löven är som mest färgsprakande. Vid entrén till parken finns en stor parkeringsplats och restaurang, så här finns allt för en dags utforskande!

Åhus

En annan skånsk ort som är idyllisk att besöka på sommaren är Åhus i Kristianstad. Åhus är en charmig gammal kuststad med en promenadvänlig hamn, fina badstränder och en välbevarad medeltida stadskärna. Här finns bland annat resterna av en medeltida stadsmur, bageri med anor från 1700-talet och Mariakyrkan från tidigt 1100-tal.

Mysiga Åhus är även känt för sin glass (det blir inte mycket somrigare än så!) och det är ett måste att prova så mycket glass det bara går i Åhus glasscaféer. Här kan du bland annat gå på Glassbåten i Åhus hamn och välja mellan 40 olika smaker. Ca 2 mil från Åhus ligger naturreservatet Forsakar där du kan vandra till två av Skånes högsta vattenfall.

Ribersborg, Malmö

Om du vill besöka en urban strand så ska du köra till Ribersborgs strand i Malmö. ”Ribban” är stranden mitt i staden och får kanske inte samma skönhetspoäng som Skånes mer natursköna platser, men däremot poäng för skön atmosfär under sommaren. Här väntar en lång sandstrand med en livlig strandpromenad som påminner om en amerikansk Boardwalk. Under årets varma månader är det en självklar mötesplats för både Rollerblades-åkare och badsugna soldyrkare.

På sommarkvällar bjuder Ribersborg på härlig stämning med dans-och musikuppträden på strandens grönområde. Promenera ut på de långa träbryggorna i solnedgången, dingla med fötterna i vattnet och blicka ut över Öresundsbron med stadens mjuka sorl bakom dig. Från stranden är det gångavstånd till restauranger, barer och caféer i Västra Hamnen och gott om parkeringsmöjligheter.

Österlen

Det är svårt att prata om en bilsemester i Skåne utan att nämna Österlen. Österlen är sommarresmålet för dig som vill strosa längs kullerstensgator där stockrosorna klättrar på pastellfärgade små stenhus, gå på konstrunda och fynda på loppis, besöka äppelmusterier, bo på strandhotell och äta lokalproducerad mat i lummiga trädgårdar i havsbrisen. Österlen ligger på Skånes sydöstra kust och består av en grupp idylliska kustsamhällen. Det är något oklart var Österlen börjar och slutar, men nedan kommer tips ställen att besöka på Österlen.

Stenshuvud

Även om du inte är bekant med Skåne så är chansen stor att du hört om en plats som heter Stenshuvud på Österlen. Stenshuvud Nationalpark är nämligen vida känd för sin lummiga skog som sluttar nerför berget mot en kritvit sandstrand. Stenshuvud har flera gånger benämnts som ”exotisk” och vyerna över grönskan och det kristallklara vattnet ger verkligen känslan av att vara utomlands.

Här kan du ha en dag med sol och bad eller vandra upp till bergets högsta topp för en vida utsikt över det turkosa havet och omgivande heder. En kort biltur från stranden ligger Kaffestugan Annorlunda längs landsvägen, och här finns en härligt stor uteservering med kakbuffé och annat gott på sommaren.

Brösarp

Brösarp ligger i Tomelilla på Österlen och ”Brösarps backar” är ett av områdets mest kända naturområden. Väg 9 som går mellan Brösarp och Ystad har utnämnts till en av Sveriges vackraste vägar. I det kuperade naturområdet finns härliga vandringsleder längs böljande gröna kullar och utsikt ända till havet. En vandring längs Brösarps backar är särskilt storslaget en sommarkväll eller tidig morgon med picknick i solens gyllene strålar.

Backarna och omgivande äppelodlingar var inspelningsplats för Nangijala i Bröderna Lejonhjärta, vilket säger en del om platsens naturliga skönhet! Brösarp brukar kallas för porten till Österlen och är del av ett större naturreservat.

Simrishamn

Simrishamn är en vacker kustort på Österlen. Simrishamns stad består av mysiga kullerstensgator nära småbåtshamnen med charmiga butiker och caféer som är perfekt för lunchpaus under en dagsutflykt. Inom Simrishamns kommun finns flera välkända Österlen-resmål som Knäbäckshusens strand, Drakamöllan naturreservat, Stenshuvud och vackra Haväng. Om du fortsätter köra söderut från Simrishamn längs kusten så kommer du till fornminnet Ales stenar i Ystad.

Kivik

Byn Kivik ligger i Simrishamn och är känd för sina grönskande äppelodlingar och trevliga äppelmusteri. I Kivik finns charmiga badhotell, konstutställningar och marknader på sommaren. I det gamla fiskeläget i hamnen är det väl värt att parkera bilen och ta en promenad bland de pittoreska gamla husen och blommande trädgårdar. När du kör längs Kiviks böljande gröna kullar med äppelodlingar på andra sidan bilrutan så är du inte ensam om att påminnas om Italiens Toscana!

Bila i Skåne på sommaren

Skåne är perfekt för en bilsemester och kan utforskas året om. Det är dock rekommenderat att hyra bil och ge dig ut på sommaren när Skåne står i blom och kustlinjen är extra utflyktsvänlig, eller under hösten när lövens färger är som vackrast. Vare sig du siktar på stränder eller nationalparker så är Skåne ett fint val för din Staycation!

Hyrbil för bilsemester i Sverige

Hos oss kan du enkelt och smidigt boka hyrbil inför din bilsemester i Sverige, oavsett om du vill ha hyrbil över en dag eller under en längre tid. Hos Hyrbil24 hyr du bil tryggt med fri avbokning och fri ändring fram tills utsatt datum innan hämtning. Vi jämför hyrbilsbolagen för att få fram bästa pris och billiga hyrbilar i Sverige. Trevlig bilresa!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)