Hyrbil i Alicante

Hitta bäst pris på hyrbilar i Alicante genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Alicante

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Alicante, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Spanien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Spanien via länken nedan.

Hyra bil på Alicante flygplats

Alicante flygplats kallas även för Alicante-Elche Airport, och ligger drygt en mil söder om Alicantes stadskärna. Det är områdets största och mest trafikerade flygplats, och har många internationella flygningar.

Det finns ett större antal hyrbilskontor på flygplatsen, och det är därför mycket smidigt att hyra och hämta bil på flygplatsen. De flesta hyrbilskontoren finns placerade i området för ankomster i den stora terminalbyggnaden. De är därför mycket enkla att hitta.

Det är också enkelt att ta sig med bil från Alicantes flygplats till både Alicante stad och andra trevliga städer och byar i området.

Alicante-karta

Hyrbilsbolag på Alicantes flygplats

I tabellen nedan visas alla hyrbilsbolag på flygplatsen. De flesta finns på flygplatsen och har obegränsad körsträcka, men inte alla, se tabellen. Det är såklart betydligt smidigare att hämta bilen vid terminalen än att åka shuttlebuss så vi rekommenderar att välja ett sådant bolag i första hand. Om ni inte ska köra så mycket, kan det ibland bli ett fördelaktigt pris att välja ett bolag med begränsad körsträcka.

Bolag Körsträcka Plats
Avis Obegränsad Inne i terminal
Budget Obegränsad Inne i terminal
Centauro Obegränsad Inne i terminal
Dollar Obegränsad Inne i terminal
Drivalia 2 000 km/hyra Shuttlebuss
Europcar 350 km/dag Inne i terminal
Firefly 120 km/dag Inne i terminal
Goldcar 240 km/dag Inne i terminal
Hertz Obegränsad Inne i terminal
InterRent Obegränsad Inne i terminal
Keddy 350 km/dag Inne i terminal
OK Rent a car Obegränsad Shuttlebuss
Record Obegränsad Inne i terminal
Rhodium Obegränsad Inne i terminal
Sixt 350 km/dag Inne i terminal
Thrifty Obegränsad Inne i terminal
Wiber Obegränsad Shuttlebuss

Hyrbilskontor i staden Alicante

Det finns mycket goda möjligheter att hyra bil i Alicante. Det är ett mycket bra sätt att upptäcka staden och de många vackra utflyktsmålen i närområdet.

  • Alicante tågstation: Anländer man till Alicante med tåg finns det ett antal hyrbilskontor på gångavstånd från stationen. På Avenida Salamanca, i direkt anslutning till tågstationen, finns sex olika hyrbilskontor att besöka och hämta hyrbil hos. På Carrer Bono Guarner finns två hyrbilskontor. Tvärs över gatan från tågstationen, på Avenida De La Estación, ligger två hyrbilskontor på bekvämt gångavstånd.

    Från tågstationen går det smidigt att ta sig runt till olika delar i Alicante, och även ut på den större vägen N-332, som leder till många trevliga utflyktsmål i området runt Alicante.

  • Alicante hamn: Alicante är känd för sin vackra och välbesökta hamn, och även här går det att hyra bil. På Plaza De La Puerta del Mar finns ett hyrbilsbolag. Detta hyrbilskontor ligger i direkt anslutning till den väg N-332, som är en av de större vägarna i området. Det är därför mycket enkelt att köra ut från Alicante till närområdet från Alicantes hamn.

Extra avgifter för olika hyrbilsbolag

Extra tjänster såsom extra förare, bilbarnstolar och GPS har olika avgifter för olika bolag. Se tabellen nedan. Avgifterna är per dag och avrundade till hela euros. Priserna kan ändras mellan våra uppdateringar, se tabellen som en indikation på vilka som har billiga och dyra extratjänster.

Om ni ska hyra många dagar så har flera bolag en maxgräns för hur mycket extraförare kan kosta.

Bolag Avis Budget Centauro Dollar Drivalia Europcar Firefly Goldcar Hertz InterRent Keddy OK Rent a car Record Rhodium Sixt Thrifty Wiber
Extraförare €11 €13 €12 €15 €7 €13 €8 €8 €15 €8 €13 €5 €7 €8 €11 €15 €8
Out of hours* €60 €60 €40 €50 €35 N/A €40 €40 €50 €40 €53 €50 €40 €40 €69 €41 €40
GPS €15 €17 €9 €21 €6 €20 N/A €10 €21 €6 €20 €12 €10 €10 €12 €21 N/A
Bilbarnstol €12 €15 €7 €16 €5 €12 €10 €8 €14 €8 €12 €9 €9 €8 €11 €16 €8
Bälteskudde €9 €12 €7 €16 €4 €8 €10 €7 €14 €7 €8 €9 €9 €7 €11 €16 €8

Scrolla i tabellen för att se alla bolag.

Utflyktsmål i Alicante

Alicante är en perfekt startpunkt för bilresor, då det ligger många historiska och mysiga städer i området, och även den naturintresserade har mycket att njuta av med de fantastiska landskapen som omger området. Med hyrbil får man ut det mesta av resan, och det finns många spännande resmål att besöka med bil.

El Maigmó
Drygt en timmes körning nordväst om Alicante ligger berget El Maigmó, som med sina fantastiskt vackra omgivningar bjuder på ett hisnande landskap. Området passar bra för vandring, och lederna fungerar för hela familjen. Bland annat går en av rutterna vid ett gammalt nedlagt järnvägsspår som numer har växt igen.

Orihuela
Lite mer än en timmes bilfärd söder om centrala Alicante ligger den mysiga staden Orihuela. Staden präglas av sina många historiska byggnader, bland annat en katedral i gotisk stil med verk gjorda av den berömde konstnären Velazquez. Det finns även ett stort antal trevliga museum att besöka runt om i staden.

Torrevieja
En av de mest spektakulära utflyktsmålen är Torreviejas saltsjöar, som ligger en timmes bilfärd söder om Alicante. Torrevieja stad har många historiska byggnader och platser att besöka, och den ligger placerad mellan de två saltsjöarna och havet. Saltsjöarna är en häftig syn att beskåda, då en av dem är rosa och den andra grön.

Vad tycker du om den här sidan?

(26 röster, betyg: 4.15 av 5)