Hyrbil i Sverige

Hitta bäst pris på hyrbilar i Sverige genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Sverige

För den som kör bil sällan är hyrbil ibland ett billigare alternativ än att själv äga en bil och dras med alla kostnaderna och värdeminskning. Det vanligaste är dock att svenskar hyr bil i Sverige när de först tagit flyget och därför hämtas bilen normalt på flygplatsen. En del mindre upphämtningsplatser kan vara stängda på helgen till exempel. Sökmotorn föreslår då en alternativ upphämtningsplats.

Tips när du hyr bil i Sverige

Precis som i många andra länder skiljer sig åldern åt för att du ska få hyra bil. I Sverige har i stort sett de större hyrbilsbolagen en nedre gräns på 20 år. Tänk dock på att utöver det tillkommer ofta en extra avgift om du är under 25 år. Likadant om du är över 70 år kan det tillkomma avgifter. I vår sökmotor ser du enkelt vad priset blir.

Försäkring i Sverige

Försäkringar ingår i hyrbilspriset, men om ni har självriskreducering via t.ex. kreditkortet (läs mer om försäkringar) så kan det vara värt att kontrollera hur reglerna ser ut för hyrbil inom Sverige. Enligt vår undersökning är det bara Santander och American Express Platinum vars kort innehåller självriskreducering för hyrbilar i Sverige.

De vackraste vägsträckorna i Sverige

För ca 15 år sedan togs det fram i vissa länder i Europa trafikskyltar med brun botten och vit symbol som indikerar att vägen är utvald för att ge upplevelser och vyer utöver det vanliga. I Sverige finns idag 16 officiella turistvägar och alla kännetecknas av förutom storslagen natur, även av en brun skylt med en vit blomma. Kriterierna för att få räknas som en turistväg är något oklara men vi kan konstatera att alla vägar som har fått en fin blomskylt är väl värda ett besök.

Läs också:

Höga kusten-slingan
Höga kusten-slingan är nog den mest kända vägsträckan i Sverige. Mittemellan Sundsvall och Örnsköldsvik hittar du den. Med start vid den vackra Höga kusten-bron kör ut mot orten Nordingrå och därefter upp till Skuleberget i norr. Här möts man verkligen av storslagen natur året om.
Skylt för turistväg

 

Kustvägen Österlen (Väg 9)
Den här vägsträckan mellan Brösarp och Ystad anses inte som en turistväg men vi håller inte med alls utan tycker den ska få vara med på listan. Här får du uppleva de vackra backarna i Brösarp, böljande gula rapsfält och blommande äppelträd. Här finns mängder av småbutiker och cafeér. Ett riktigt guldkorn är också Knäbäckshusen som ligger söder om Kivik.

Hyrbil vid resor inom Sverige

Att hyra en bil i Sverige är ett smidigt och bra sätt att ta sig från t.ex. flygplatsen till rätt destination. Sverige är ett avlångt land med låga flygpriser vilket gör att det ofta kan bli billigare med flyg och hyrbil än att köra hela vägen själv. Dessutom betydligt snabbare. Vi har skrivit om några olika resmål i Sverige och vad det finns för utflyktsmål i närheten.

Vad tycker du om den här sidan?

(16 röster, betyg: 4.37 av 5)