Hyrbil i Sverige

Hitta bäst pris på hyrbilar i Sverige genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Sverige

För den som kör bil sällan är hyrbil ibland ett billigare alternativ än att själv äga en bil och dras med alla kostnaderna och värdeminskning. Det vanligaste är dock att svenskar hyr bil i Sverige när de först tagit flyget och därför hämtas bilen normalt på flygplatsen. En del mindre upphämtningsplatser kan vara stängda på helgen till exempel. Sökmotorn föreslår då en alternativ upphämtningsplats.

Försäkring i Sverige

Försäkringar ingår i hyrbilspriset, men om ni har självriskreducering via t.ex. kreditkortet (läs mer om försäkringar) så kan det vara värt att kontrollera hur reglerna ser ut för hyrbil inom Sverige. Enligt vår undersökning är det bara Santander och American Express Platinum vars kort innehåller självriskreducering för hyrbilar i Sverige.

Hyrbil vid resor inom Sverige

Att hyra en bil i Sverige är ett smidigt och bra sätt att ta sig från t.ex. flygplatsen till rätt destination. Sverige är ett avlångt land med låga flygpriset vilket gör det ofta kan bli billigare med flyg och hyrbil än att köra hela vägen själv. Dessutom betydligt snabbare. Vi har skrivit om några olika resmål i Sverige och vad det finns för utflyktsmål i närheten.

Vad tycker du om den här sidan?

(14 röster, betyg: 4.29 av 5)