Hyrbil i Sverige

Hitta bäst pris på hyrbilar i Sverige genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Sverige

För den som kör bil sällan är hyrbil ibland ett billigare alternativ än att själv äga en bil. Idag är det så pass smidigt att hyra bil att egen personbil sällan behövs i många storstäder. Det är vanligt att svenskar hyr bil i Sverige när vi rest med flyg eller tåg, och därför finns det många prisvärda hyrbilsbolag på flygplatser och centralstationer. Här har vi samlat tips att tänka på när du ska hyra bil i Sverige. Läs om försäkring, envägshyra och åldersgräns för hyrbil.

Populära städer att hyra bil i Sverige

Tips när du hyr bil i Sverige

Här följer info som är bra att veta inför din bilhyrning. Har du fler funderingar kring att boka hyrbil? Hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna!

Försäkring för hyrbil i Sverige

Försäkringar ingår i hyrbilspriset, men om ni har självriskreducering via t.ex. kreditkortet så kan det vara värt att kontrollera hur reglerna ser ut för hyrbil inom Sverige. Enligt vår undersökning är det bara Santander och American Express Platinum vars kort innehåller självriskreducering för hyrbilar i Sverige.

Här hittar du mer info om allt du behöver veta om försäkringar och hyrbilar. Se info om självrisk, extraförsäkringar, stöldskydd medmera.

Ålder för att hyra bil i Sverige

Precis som i många andra länder skiljer sig åldern åt för att du ska få hyra bil. I Sverige har i stort sett de större hyrbilsbolagen en nedre gräns på 20 år. Tänk dock på att utöver det tillkommer ofta en extra avgift om du är under 25 år. Likadant om du är över 70 år kan det tillkomma avgifter. I vår sökmotor ser du enkelt vad priset blir.

Ändra och avboka hyrbil

Du kan alltid ändra kostnadsfritt i din bokning fram tills 24 timmar innan avhämtning, ifall du skulle behöva justera dina resplaner. När du hyr bil hos oss så ingår även fri avbokning av din hyrbil fram till 24 timmar innan avhämtning.

Kan jag boka en envägshyra i Sverige?

Om du gör en längre bilresa så är det smidigt att boka en envägshyra, en så kallad “envägsresa”. I sökmotorn kan du välja var du vill hämta och lämna hyrbilen. Envägshyra i Sverige går till exempel ofta bra att boka mellan flygplatser eller centralstationer.

De vackraste vägarna i Sverige

Sugen på en roadtrip i Sverige i år? I Sverige finns idag 16 officiella turistvägar och alla kännetecknas av vacker natur och sevärdheter längs vägen. De svenska turistvägarna är skyltade med en brun skylt med en vit blomma. Det betyder att vägen är utvald för att ge upplevelser och vyer utöver det vanliga, och är väl värd en bilsemester!

Läs också:

Höga kusten-slingan
Höga kusten-slingan är nog den mest kända vägsträckan i Sverige. Mittemellan Sundsvall och Örnsköldsvik hittar du den. Med start vid den vackra Höga kusten-bron kör ut mot orten Nordingrå och därefter upp till Skuleberget i norr. Här möts man verkligen av storslagen natur året om.
Skylt för turistväg

 

Kustvägen Österlen (Väg 9)
Den här vägsträckan mellan Brösarp och Ystad anses inte som en turistväg men vi håller inte med alls utan tycker den ska få vara med på listan. Här får du uppleva de vackra backarna i Brösarp, böljande gula rapsfält och blommande äppelträd. Här finns mängder av småbutiker och cafeér. Ett riktigt guldkorn är också Knäbäckshusen som ligger söder om Kivik.

Hyrbil vid resor inom Sverige

Att hyra en bil i Sverige är ett smidigt och bra sätt att ta sig från t.ex. flygplatsen till rätt destination. Sverige är ett avlångt land med låga flygpriser vilket gör att det ofta kan bli billigare med flyg och hyrbil än att köra hela vägen själv. Dessutom betydligt snabbare. Vi har skrivit om några olika resmål i Sverige och vad det finns för utflyktsmål i närheten.

Vad tycker du om den här sidan?

(16 röster, betyg: 4.37 av 5)