Hyrbil i Kiruna

Hitta bäst pris på hyrbilar i Kiruna genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Kiruna

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Kiruna samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra tips om hyrbil i Sverige via länken nedan. Där får du info om saker som hyrbilsförsäkring, deposition samt ändring och avbokning av hyrbil.

Att hyra bil i Kiruna

Att hyra bil i Kiruna är det absolut bästa sättet att se Kiruna och vackra Lappland. Om du flyger till Kiruna är det smidigast att boka hyrbil direkt på flygplatsen. Vi har också flera hyrbilskontor i centrala Kiruna där du enkelt kan hämta din hyrbil.

Hyra bil på Kiruna flygplats

Kiruna Flygplats (KRN) ligger ca 1 mil utanför centrala Kiruna. På Kiruna flygplats kan du hyra bil hos välkända hyrbilsbolag som Avis, Europcar, Hertz och Sixt. Från flygplatsen kör du enkelt vidare till centrala Kiruna eller till andra delar i norra Sverige.

I tabellen nedan ser du våra tillgängliga hyrbilsbolag. Om hyrbilsbolaget erbjuder Meet & Greet så kommer en representant och möter dig på flygplatsen och tar dig till din hyrbil. Då är det extra viktigt att boka hyrbilen i förväg. Få mer info i artikeln om att hyra bil på Kiruna flygplats.

Bolag Plats
Avis Inne i terminal
Budget Inne i terminal
Europcar Inne i terminal
Hertz Inne i terminal
Sixt Meet and greet

Hyra bil i Kiruna stad

Du kan också hyra bil i Kiruna centrum där vi har flera hyrbilskontor. Om du kommer till Kiruna med tåg så är det smidigast att hyra bil vid Kirunas tågstation. I sökmotorn kan du se hyrbilskontoren i Kiruna på en karta och jämföra pris och utbud hos hyrbilsbolagen.

  • Kiruna tågstation – Hyrbilskontoren ligger i direkt anslutning till centralstationen. Från stationen är det enkelt att ta sig runt i staden, och även till närliggande utflyktsmål.
  • Centrala Kiruna – I de centrala delarna av Kiruna finns mycket goda möjligheter att hyra bil från något av de två hyrbilskontoren på Bergmästaregatan. Dessa hyrbilskontor ligger nära bland annat Kiruna turistbyrå.
  • Södra Kiruna – Något söder om centrala Kiruna finns det ett hyrbilskontor på Forvägen. Detta hyrbilskontor ligger i nära anslutning till E10, och det går både snabbt och smidigt att ta sig ut från Kiruna därifrån. Det är även enkelt att ta sig in till de centrala delarna av Kiruna från detta hyrbilskontor.

Körtider över Kiruna

Bensinstationer i Kiruna

Eftersom flygplatsen ligger bara 1 mil ifrån Kiruna så är det nära till närmaste bensinstation. I en ort på 18000 invånare är det väldigt tätt med bensinstationer i Kiruna så ni lär enkelt kunna hitta det mest fördelaktiga priset. Den bensinstation som ligger närmast flygplatsen är Circle K i östra Kiruna. Längs E10 ligger också en OKQ8-mack som har det mesta inom service och ett väldigt bra utbud om man vill fylla på matförråden.

Vägbeskrivning och avstånd från Kiruna

Utflyktsmål runt Kiruna

Sevärdheter med bil i Kiruna

Det finns oändligt med utflyktsmål runt Kiruna och hela Lappland. Med eget färdmedel kan du flexibelt uppleva norra Sveriges vackraste landskap. Här kan du prova aktiviteter som att köra hundspann, hästridning i fjällen, gå på vildmarkssafari, åka snöskooter på jakt efter norrskenet eller uppleva midnattsolen! Aktiviteterna är ofta en biltur bort från Kiruna, och därav är det nödvändigt att hyra bil för att kunna utforska regionen. Här kommer några tips på sevärdheter och utflykter att göra med hyrbil från Kiruna.

Ice Hotel i Jukkasjärvi

Missa inte att besöka det otroliga ishotellet i Jukkasjärvi: Ice Hotel som bara ligger ca 20 minuters körning från Kiruna. På bilfärden dit kör du längs vackra Torne Älv bland fjälltoppar och dalar. På Ice Hotel finns besöksparkering med motorvärmarstolpe för din hyrbil. Förutom att få uppleva en unik värld av is så erbjuder ishotellet även många aktiviteter i vildmarken under både sommar och vinter.

Abisko Nationalpark

Lite mer än en timmes bilfärd norr om Kiruna vid Torneträsk ligger nationalparken Abisko. Nationalparken har fantastiska vyer över det dramatiska landskapet med både berg, dalar och raviner. Här finns flera fina vandringsleder, ett naturrum och ett turistcenter. Om man vill upp på högre höjder finns det en linbana som tar en till toppen av Abiskos fjäll Njulla.

Gällivare

1,5 timme söder om Kiruna ligger staden Gällivare som under vinterhalvåret har fantastiska skidbackar för en skidsemester. Skidanläggningen heter Dundret och ligger precis utanför centrala Gällivare. Vid Dundret finns både flera nedfarter i varierande svårighetsgrader och kilometerlånga längdskidåkningsspår och en backhoppningsanläggning. Gällivare och Dundret har verkligen något för alla när det gäller skidåkning! För en skidresa i Gällivare är det extra smidigt att hämta hyrbil i Kiruna.

Gruvan i Kiruna

Världens största underjordiska järnmalsgruva finns i Kiruna kommun i berget Kiirunavaara. I gruvan kan ni gå guidade visningar på 540 meters djup! Här får du en rundvandring i en del av gruvan och även se hur gruvbrytningen går till. Det är viktigt att boka rundvandringen innan ankomst eftersom det är väldigt populärt.

Vittangi

Mindre än en timmes bilfärd från Kiruna ligger Vittangi, som med sitt vackra läge vid Torneälven har riktigt vackra omgivningar. Vittangi är en del av Kiruna kommun och har under tusen invånare. Den lilla byn är mysig att besöka  och det finns bland annat en vacker kyrka från 1800-talet i byn. Vill man fiska eller paddla kajak ärVittangi helt rätt plats att besöka under en bilsemester i Lappland. Genom att hyra bil i Kiruna kan du utforska norra Sveriges smultronställen i egen takt!

Abisko nationalpark har fantastiska vyer
I Gällivare finns flera fina byggnader och skidanläggningen Dundret

Roadtrip i Sverige

I Sverige finns många vackra körväga för en bilsemester, och Kiruna är en perfekt utgångspunkt för flera natursköna fjällvägar i norra delen av landet. Kanske är du också nyfiken på en roadrip till Norge, vars riksgräns ligger mindre än två timmar från Kiruna! Då kan du se Sveriges storslagna fjäll och Norges trolska vildmark under samma resa.

Hos oss kan du tryggt boka hyrbil med fri avbokning inför din roadtrip. Du kan också undersöka om du kan boka en envägshyra om du vill återlämna hyrbilen på annan ort. I länkarna nedan har vi samlat några tips på vackra vägar för bilresor i Sverige och Norge.

Vad tycker du om den här sidan?

(12 röster, betyg: 4.67 av 5)