Hyrbil i Kiruna

Hitta bäst pris på hyrbilar i Kiruna genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Kiruna

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Kiruna, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Kiruna

Att hyra bil under semester i Kiruna är det absolut bästa sättet att ta sig fram till olika utflyktsmål. I Kiruna går det att hyra bil på flera ställen. Även på Kiruna flygplats går det bra att hyra bil och här finns även ett större utbud av hyrbilsbolag. Mer om våra hyrbilskontor i Kiruna och på Kiruna flygplats går att läsa nedan.
Körtider över Kiruna

Våra hyrbilskontor i Kiruna

  • Kiruna tågstation – Det absolut smidigaste sättet att hyra bil på om man kommer med tåg till Kiruna är att besöka hyrbilskontoret som ligger i direkt anslutning till tågstationen. Här finns ett hyrbilsbolag representerat, och från stationen är det enkelt att ta sig runt i staden, och även till närliggande områden och utflyktsmål.
  • Centrala Kiruna – I de centrala delarna av Kiruna finns mycket goda möjligheter att hyra bil från något av de två hyrbilskontoren på Bergmästaregatan. Dessa hyrbilskontor ligger nära bland annat Kiruna turistbyrå.
  • Södra Kiruna – Något söder om centrala Kiruna finns det ett hyrbilskontor på Forvägen. Detta hyrbilskontor ligger i nära anslutning till E10, och det går både snabbt och smidigt att ta sig ut från Kiruna därifrån. Det är även enkelt att ta sig in till de centrala delarna av Kiruna från detta hyrbilskontor.

Hyra bil på Kiruna flygplats

Om du flyger till Kiruna är det smidigast att hyra bil direkt på Kiruna flygplats. Flygplatsen ligger lite mindre än en mil utanför centrala Kiruna, och här finns flera välkända hyrbilsbolag. Det är väldigt smidigt att hyra bil på flygplatsen och ta sig in till centrum eller vidare till andra delar i norra Sverige. I tabellen nedan ser du våra tillgängliga hyrbilsbolag. Var noga med att boka hyrbilen online i förväg för att vara säker på att allt finns på plats vid din ankomst. Du ser mer information i vår sökmotor och länken nedan.

Läs mer här om att hyra bil på Kiruna flygplats.

Bolag Plats
Avis Inne i terminal
Budget Inne i terminal
Europcar Inne i terminal
Hertz Inne i terminal
Sixt Meet and greet

 

Bensinstationer i Kiruna

Eftersom flygplatsen ligger bara 1 mil ifrån Kiruna så är det nära till närmaste bensinstation. I en ort på 18000 invånare är det väldigt tätt med bensinstationer i Kiruna så ni lär enkelt kunna hitta det mest fördelaktiga priset.

  • Den bensinstation som ligger närmast flygplatsen är en Circle K i östra Kiruna.
  • Längs E10 ligger också en OKQ8-mack som har det mesta inom service och ett väldigt bra utbud om man vill fylla på matförråden.

Vägbeskrivning och avstånd från Kiruna

Utflyktsmål i Kiruna

Det finns oändligt med fantastiska utflykter i Kiruna och hela Lappland med hyrbil. Här kan du prova minnesvärda aktiviteter som att köra hundspann, hästridning i fjällen, gå på vildmarkssafari, åka snöskooter på jakt efter norrskenet eller uppleva midnattsolen. Aktiviteterna är ofta en körning bort, och därav är det nödvändigt med bil för att kunna utforska regionen. Med hyrbil tar du dig lätt till både storslagna nationalparker och skidorter.

Ice Hotel i Jukkasjärvi

Missa inte att besöka det otroliga ishotellet i Jukkasjärvi, Ice Hotel, som bara ligger en kvarts körning från Kiruna flygplats. På bilfärden dit kör du längs vackra Torne Älv bland fjälltoppar och dalar. På Ice Hotel finns besöksparkering med motorvärmarstolpe för din hyrbil. Förutom att få uppleva en unik värld av is så erbjuder ishotellet även många aktiviteter i vildmarken under både sommar och vinter.

Abisko nationalpark

Lite mer än en timmes bilfärd norr om Kiruna, vid Torneträsk, ligger den makalösa nationalparken Abisko. Här bjuds man på fantastiska vyer över det vackra landskapet, med både berg, dalar och raviner nära. Här finns flera fina vandringsleder, ett naturrum och ett turistcenter. Om man vill upp på högre höjder finns det en linbana som tar en till toppen av Abiskos fjäll Njulla.

Gällivare

En och en halv timme söder om Kiruna ligger staden Gällivare som under vinterhalvåret har fantastiska skidbackar att åka i. Skidanläggningen heter Dundret och ligger precis utanför centrala Gällivare. Vid Dundret finns både flera nedfarter i varierande svårighetsgrader och kilometerlånga längdskidåkningsspår och en backhoppningsanläggning. Gällivare och Dundret har verkligen något för alla när det gäller skidåkning!

Gruvan i Kiruna

Världens största underjordiska järnmalsgruva finns i Kiruna kommun, i berget Kiirunavaara. Här bryts järnmalen idag på 1365 m djup. Det finns guidade visningar då befinner ni er på 540 m djup där LKAB:s Visitor Centre finns. Här får du en rundvandring i en del av gruvan och även se hur gruvbrytningen går till. Det är viktigt att boka rundvandringen innan ankomst eftersom det är väldigt populärt. Priset ligger på ca 300 kr per vuxen. På Kirunas hemsida hittar du mer information om LKAB:s guidade visningar.

Vittangi

Mindre än en timmes bilfärd från Kiruna ligger Vittangi, som med sitt vackra läge vid Torneälven har fantastiska omgivningar. Vittangi är en del av Kiruna kommun och har under tusen invånare. Den lilla byn är mysig att besöka med sina underbara omgivningar och det finns bland annat en vacker kyrka från 1800-talet i byn. Vill man fiska eller paddla kajak är det helt rätt plats att besöka.

Abisko nationalpark har fantastiska vyer
I Gällivare finns flera fina byggnader och skidanläggningen Dundret
Vad tycker du om den här sidan?

(11 röster, betyg: 4.64 av 5)