Hyrbil i Kiruna

Hitta bäst pris på hyrbilar i Kiruna genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Kiruna

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Kiruna, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Kiruna

Att hyra bil under semester i Kiruna är det absolut bästa sättet att ta sig fram till olika utflyktsmål. I Kiruna går det att hyra bil på flera ställen i staden. Även på Kiruna flygplats går det bra att hyra bil, och här finns ett större utbud av hyrbilsbolag. Mer om våra hyrbilskontor i Kiruna och på Kiruna flygplats går att läsa nedan.

Våra hyrbilskontor i Kiruna

  • Kiruna tågstation – Det absolut smidigaste sättet att hyra bil på om man kommer med tåg till Kiruna är att besöka hyrbilskontoret som ligger i direkt anslutning till tågstationen. Här finns ett hyrbilsbolag representerat, och från stationen är det enkelt att ta sig runt i staden, och även till närliggande områden och utflyktsmål.
  • Centrala Kiruna – I de centrala delarna av Kiruna finns mycket goda möjligheter att hyra bil från något av de två hyrbilskontoren på Bergmästaregatan. Dessa hyrbilskontor ligger nära bland annat Kiruna turistbyrå.
  • Södra Kiruna – Något söder om centrala Kiruna finns det ett hyrbilskontor på Forvägen. Detta hyrbilskontor ligger i nära anslutning till E10, och det går både snabbt och smidigt att ta sig ut från Kiruna därifrån. Det är även enkelt att ta sig in till de centrala delarna av Kiruna från detta hyrbilskontor.

Hyra bil på Kiruna flygplats

Kiruna flygplats är den allra nordligaste flygplatsen i hela Sverige och ligger lite mindre än en mil utanför centrala Kiruna. Här landar dagligen flera inrikesflyg, och med hyrbil är det lätt att ta sig från flygplatsen till andra delar i norra Sverige.

På Kiruna flygplats finns fem hyrbilsbolag representerade: Avis, Europcar, Hertz, Sixt och Gruvbilar. Deras kontor är lätta att hitta vid ankomstterminalen. Det rekommenderas att boka bilen online innan ni landar på flygplatsen, för att säkerställa att bilen och övriga tillägg finns på plats.

Vägbeskrivning och avstånd från Kiruna

Utflyktsmål i Kiruna

Abisko nationalpark
Lite mer än en timmes bilfärd norr om Kiruna, vid Torneträsk, ligger den makalösa nationalparken Abisko. Här bjuds man på fantastiska vyer över det vackra landskapet, med både berg, dalar och raviner nära. Här finns flera fina vandringsleder, ett naturrum och ett turistcenter. Om man vill upp på högre höjder finns det en linbana som tar en till toppen av Abiskos fjäll Njulla.

Gällivare
En och en halv timme söder om Kiruna ligger staden Gällivare som under vinterhalvåret har fantastiska skidbackar att åka i. Skidanläggningen heter Dundret och ligger precis utanför centrala Gällivare. Vid Dundret finns både flera nedfarter i varierande svårighetsgrader och kilometerlånga längdskidåkningsspår och en backhoppningsanläggning. Gällivare och Dundret har verkligen något för alla när det gäller skidåkning!

Vittangi
Mindre än en timmes bilfärd från Kiruna ligger Vittangi, som med sitt vackra läge vid Torneälven har fantastiska omgivningar. Vittangi är en del av Kiruna kommun, och har under tusen invånare. Den lilla byn är mysig att besöka med sina underbara omgivningar, och det finns bland annat en vacker kyrka från 1800-talet i byn, och vill man fiska eller paddla kajak är det helt rätt plats att besöka.

Abisko nationalpark har fantastiska vyer
I Gällivare finns flera fina byggnader och skidanläggningen Dundret
Vad tycker du om den här sidan?

(7 röster, betyg: 4.57 av 5)